Dekorasyonlarda Kullanılan Mermer Çeşitleri

Dekorasyonlarda Kullanılan Mermer Çeşitleri

Dekorasyonlarda Kullanılan Mermer Çeşitleri

Dekorasyonlarda-Kullanılan-Mermer-Çeşitleri-Online-Keşif-1
Mermerler, en kaliteli ve şık tasarımları ile dekorasyonları süsleyen malzemelerdir. Gerek ihtişamlı duruşu gerekse de dayanıklılığı ile dikkat çeken bu ürünler, yaşam alanlarının güzelleşmesi konusunda büyük bir rol üstlenir. Kullanım alanlarının genişlemesi ile beraber mobilya ve dekorasyon ürünlerinde de yer alarak zarifliği ile göz kamaştırırlar. Günümüzde her tarza ve ihtiyaca cevap verebilecek sayıda mermer çeşitleri bulunur. Bu çeşitler, zamansız ve doğal dokuları ile her ortamın görünümünü bir adım öteye taşırlar.
Kilit Noktalar
  • Mermer çeşitleri kullanım alanlarına göre farklı ölçü, tasarım ve kalitede üretildiğinden her kullanıcının ihtiyacına cevap veren tasarım mevcuttur. 
  • Granit mermer çeşitleri neme karşı dayanıklılık göstermesinden ötürü ofis, işyeri ve konutlarda sıklıkla tercih edilir.
Yazı Konu Başlıkları

En Sert Mermer Hangisi?

Mermere karar verirken dikkate almanız gereken en önemli özelliklerden biri sertliğidir. En sert mermer çeşitleri arasında Granit, Traverten ve Andezit öne çıkar. Granit, Traverten ve Andezit dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü yapılarıyla tercih sebebidir. Hangi mermeri seçerseniz seçin, uzman bir firmadan destek almak önemlidir.

Mermer Çeşitleri ve Özellikleri

Uzun yıllardır birçok alanda kullanılan mermerlerin farklı çeşitleri bulunuyor. Hatta kendi içinde de farklı kategorilere ayrılıyor. Kişilerin zevk ve ihtiyaçlarına göre standart yerlerde kullanılabildiği gibi dekorasyon, bahçe, bina dışı gibi pek çok bölüme de uygulanabiliyor. 

Granit Mermer 

Çeşitleri ve özellikleri arasında en sık kullanılan, hiç şüphesiz, granit mermer olur. Bu mermer çeşidi ise, traverten ve klasik mermer olarak iki türe ayrılıyor. Genelde kullanılan mermer malzemeleri bunlar olsa da bazılarına kristalleşmiş taşlar da dahildir. 

Mermerlerde sertlik oranı arttıkça darbe ve çizilmelere karşı hassasiyetleri azalır. Örneğin, traverten basıncın altında yeraltı sularının ve kalsiyum karbonatının eritilmesi ile meydana gelir. Bu mermer çeşidinin koyu kahverengi tonlarından bej rengine kadar geniş bir renk yelpazesi vardır. 

Genelde döşeme zemini kaplamalarında tercih ediliyor. Granit kristal yapılı minerallerden meydana gelerek kuvars içerir. Kullanıcının tercihine göre zemin kaplamalarından mutfak tezgahlarına kadar pek çok alanda kullanılabiliyor. 

Bej Mermer 

Mermer çeşitleri arasında sayılan bej mermer, ortama doğal bir dokunuş yapan natürel bir renktir. Mermerin doğallığını koruyan dokusu, ortama ve dekorasyon ürünlerine farklı bir dokunuş yapar. 

Ayrıca her ev ve işyeri ortamına uyum sağlayan tasarıma, renge sahiptir. Bej mermer çeşitleri ile estetik bakımdan daha iddialı ortamlar yaratılabilir. Çünkü bu türün rengi, stili ve tarzı ile birçok alanda uyum yakalaması kolaydır. 

Afyon mermer

Afyon’da çıkarılan tüm mermerlere Afyon mermer çeşitleri denir. Örneğin, Afyon beyaz mermer ve Afyon gri mermer gibi çeşitli isimleri vardır. Bahsi geçen ürünler, birkaç rengin alaşımından meydana gelir. Dekorasyonda oldukça iddialı ve modern bir görünüm yaratmaya yardımcı olacak bir malzemedir. 

Afyon mermer çeşitleri dekorasyonların karakteristiğini oluşturma konusuna hem rengi hem de dokusu ile büyük katkılarda bulunur. Ayrıca dayanıklı bir malzeme olarak konutların dışında alışveriş merkezleri, hastane, güzellik salonu, ofis alanı gibi birçok sektörde tercih ediliyor. 

Beyaz Mermer 

Beyaz mermer çeşitleri, her alana uyum sağlaması ve kullanışlı olmasından ötürü sıklıkla tercih ediliyor. İnce kristalli bir malzemeden oluşan bu ürünler, banyo, mutfak, WC gibi alanlar başta olmak üzere her bölümde kullanılabiliyor. İlgili ortamında sade ve fresh görünüm elde etmek isteyenler için ideal bir mermer çeşididir. 

Granit Mermer 

Mermer çeşitlerinin arasında bulunan granit mermer, zemin kaplamaları ve tezgah araları başta 

olmak üzere birçok alanda kullanılır. Kırmızı, gri tonları veya turuncu gibi sıcak renk tonları, siyah tonları, kahverengi, krem ve renk alaşımlı birkaç farklı ton ağırlıklı olarak tercih edilen renklerdir. 

Granit mermer çeşitleri neme karşı dayanıklılık göstermesinden ötürü ofis, işyeri ve konutlarda sıklıkla tercih edilir. Ayrıca kolaylıkla silinebilen doğal malzemeden oluşması kullanıcıya kolaylık sağlar. Tozlanma ve kirlenmelere karşı kolaylıkla bakımının yapılması kullanım avantajları arasında sayılır. 

Siyah Mermer 

Mermer çeşitleri arasında popülaritesini her daim koruyan siyah mermer, şık ortamları tamamlama konusunda bir numaradır. Özellikle bu çeşidin en bilinen örneği olan Toros siyahı, ortama asil bir hava kazandırır. Dekorasyonlara farklı bir boyut kazandırmanın yanı sıra, banyo, mutfak ve zeminlerin görünümünü bir adım öteye taşır. 

Tezgah Mermer Çeşitleri

Tezgahlarınız için doğru mermer çeşidini seçmek önemlidir. Bu seçimde dikkate almanız gereken birkaç faktör bulunmaktadır. İşte en popüler tezgah mermer çeşitleri:

mermer çeşitleri

Carrara Mermer

Estetik görünümü ve dayanıklılığı ile ön plana çıkan Carrara mermer, mutfak tezgahlarında sıkça tercih edilmektedir.

Calacatta Mermer

Lüks ve şık bir görünüme sahip olan Calacatta mermer, genellikle banyo tezgahlarında tercih edilmektedir.

Statuario Mermer

Mutfak ve banyo tezgahlarında sıklıkla kullanılan Statuario mermer, modern bir görünüm sunmaktadır.

  1. Carrara Mermer
  2. Calacatta Mermer
  3. Statuario Mermer

Mermer Çeşitleri İsimleri

Mermer çeşitleri kullanıldığı alana lüks ve elegan bir görünüm katar. Zamansız ve doğal dokusu ile birbirinden farklı tasarımlara sahip olan ürünler, dekorasyona zenginlik katar. Ev ve ofislerin her bölümünde kendine yer edinen mermer çeşitlerinin isimleri şu şekildedir:

Beyaz Mermer

  • Bianco İbiza
  • White Dolomite
  • White Fantasy
  • Angel White Mermer
  • Kemalpaşa White Mermer

Gri Mermer

  • Dream Grey
  • Gothic Grey
  • Hermes Grey
  • Ice Grey
  • Natilus Grey
  • Tundra Grisi
  • Aqua Grey
  • Claros Grey
  • Rolex Grey
  • Sky Grey Mermer
  • Maroon Marinace
  • Soil Grey Mermer

Siyah Mermer

  • Atlas Black Mermer
  • Nero Mermer
  • Olive Avangarde Mermer
  • Picasso Cross Cut Mermer
mermer çeşitleri

Bej Mermer

  • Diana Royal
  • Latte Beige
  • Montana Beige
  • Quantum Beige
  • Bursa Bej Mermer
  • Cloudy Beige Mermer
  • Bursa Dark Bej Mermer

Emperador Mermer

  • Dark Emperador
  • Light Emperador

Bianco Calacatta

  • Calacatta Oro
  • Calacatta Vagli
  • Calacatta Caldia
  • Calacatta Borghini
  • Calacatta White
  • Calacatta Altissimo

Mermer Kullanım Alanları

Mermer çeşitleri kullanım alanlarına göre farklı ölçü, tasarım ve kalitede üretilerek her kullanıcının ihtiyacına cevap verir. Rengi ve tasarımına göre de geniş skalada incelenen bu ürünlerden kişisel tercihlere göre seçim yapmak mühimdir. Bu noktada, mermer kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

Banyolar

Mermer kullanım alanlarına sıklıkla banyo ve WC bölümünde rastlanır. Duvarlardan yer döşemelerine, küvetten lavaboya kadar hemen hemen her yere mermer döşemesi uygulanabiliyor. Bu sayede kullanıcı zevkine göre tercihte bulunarak banyoya hem şık hem de modern bir hava katabiliyor. 

Mutfaklar

Mermer çeşitleri en çok mutfakta tercih edilir. Klasik, modern veya otantik tasarımdaki mermerler ise, her kullanıcının zevkine karşılık verir. Ayrıca temizlik malzemeleri ile bozulmayan, çizilmeyen ve aşınmayan yapıları ile kullanıcıya uzun ömürlü kullanım sunar. 

Ofisler

Ofis ve işyerleri de mermer kullanım alanları arasında yer alır. Özellikle ofisine şık ve modern bir görünüm kazandırmak isteyenlerin tercihleri arasında ilk sırada bulunur. Birbirinden farklı tasarımlardaki mermerler ve renkleri arasından ideal seçimde bulunulduğunda ise, istenilen tarzda bir ortam yaratılabilir. 

mermer çeşitleri

Şömineler

Mermer çeşitleri, ısıya karşı oldukça dayanıklı ve kaliteli bir yapıya sahiptir. O nedenle zevk sahibi insanlar tarafından şöminelerde de mermer kullanımı tercih edilir. Birbirinden eşsiz tasarım ve renklerdeki mermerler şöminelere farklı bir hava katarak evin ortamını baştan aşağıya değiştirir. 

Zeminler

Ev içerisine farklı bir dokunuş yapmak ve kullanışlılık sağlamak amacıyla zeminlerde de mermer tercih edilebiliyor. İstenilen her renk ve tasarımda olan mermer çeşitleri ile zemin dekorasyonlarında çarpıcı bir görünüm elde edilebiliyor. 

Süslemeler

Mermer kullanım alanları arasında süslemeler de bulunur. Ev ve işyeri fark etmeksizin istenilen her noktada süsleme amacı ile mermer çeşitlerinden tercih edilebiliyor. Örneğin, mutfak veya salon masası üzerine renkli bir mermer tercihinde bulunulabiliyor. 

Binaların İç Ve Dış Cepheleri İle Duvar Kaplamaları

Mermer çeşitleri kaliteli ve dayanıklı yapıları ile binaların hem iç hem de dış cephe kaplamalarında kullanılıyor. Suya, basınca ve ısıya dayanıklı yapısı binalarda uzun ömürlü kullanım sunar. 

mermer çeşitleri

Kaymayan Mermer Çeşitleri

Farklı renk ve desen seçenekleri ile tasarlanan kaymayan malzeme tercihi, ev ve iş yerlerinde güvenli bir zemin oluşturmak için ideal bir seçenektir. Bu mermer çeşitleri, dayanıklı yapısı sayesinde uzun ömürlü bir kullanım sunmaktadır. Ayrıca, özel bir işlemden geçirilerek kaymaz bir yüzey elde edilmiştir.

Sık Sorulan Sorular

Mermer çeşitleri nelerdir?

Çeşitleri arasında beyaz, siyah, gri, bej mermer gibi birçok renk seçeneği bulunmaktadır.

Mermer nerelerde kullanılır?

Genellikle mutfak tezgahları, banyo lavaboları, zemin ve duvar kaplamaları gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Mermer bakımı nasıl yapılmalıdır?

Mermerin dayanıklı bir doğal taş olmasına rağmen düzenli olarak temizlenmesi ve özel mermer temizleyiciler kullanılması önerilmektedir. Aynı zamanda asitli ve aşındırıcı temizlik malzemelerinden kaçınılmalıdır.

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği ve Çevresel Etkiler
Yalıtım Teknolojileri: Enerji...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini artırmak, çevresel etkileri en aza indirmek…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler ve Gelecek Vizyonları
Asansör Teknolojisindeki Yeni...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm ve gelecek vizyonu ile karşımıza çıkmaktadır.
Akıllı Damlama Sulama Sistemi ile Tarım Verimliliğini Artırma Yolları
Akıllı Damlama Sulama...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sistem sayesinde bitkilerin…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm…
Akıllı Damlama Sulama Sistemi...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili…
Doğalgaz Arıza Durumunda Ne...
Doğalgaz arızaları evimizde, iş yerimizde hatta sokakta karşımıza çıkabilecek can…
Yangın Tesisatı Nedir?
Yangın tesisatı, bir yapıda olası yangın durumlarında yangının erken tespiti,…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.