Doğalgaz Borusu Gizleme; Nasıl Dekoratif Hale Getirilir?

Doğalgaz Borusu Gizleme; Nasıl Dekoratif Hale Getirilir?

Doğalgaz Borusu Gizleme; Nasıl Dekoratif Hale Getirilir?

Dogalgaz-Borusu-Nasil-Dekoratif-Hale-Getirilir-Online-Kesif-1
Doğalgaz borusu gizleme düşüncesi, özellikle mutfaklar başta olmak üzere yaşam alanlarından geçen tesisat elemanlarını kötü bir görüntü oluşturabilmesinden ileri geliyor. Bunun gibi durumlarda birçok kişi doğalgaz borularını kapatabilmek adına çözüm yolları arayarak tüm seçenekleri değerlendirmek ister. Ancak doğalgaz borusu gizleme yöntemlerinden birine başvurmadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Yazımızda doğalgaz borularını mevcut koşullara en uygun şekilde nasıl daha dekoratif bir hale getirebileceğiniz konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kilit Noktalar
  • Doğalgaz borularını boyamadan da farklı yöntemler kullanarak dekoratif bir hale getirebilirsiniz.
  • Doğalgaz borusu gizleme amacıyla boruları duvara gömmek veya kartonpiyer ile kapatmak kesinlikle yapılmaması gereken bir uygulamadır.
  • Borularınızı dolap içine yerleştiriyorsanız müdahale gerektiğinde dolapların sökülmesi gerekeceği ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız.
Yazı Konu Başlıkları

Doğalgaz Borusu Gizleme Yöntemleri

Bu anlamda evin iç dekorasyonunu çoğunlukla olumsuz etkileyen doğalgaz boruları, birkaç pratik malzeme ile süslendiğinde daha dekoratif bir hal alabiliyor. Evin projesi çizilirken özellikle mühendisler evin en göze çarpan noktalarına doğalgaz borularını yerleştiriyor. Bu da evin diğer dekorasyonunda çoğu zaman olumsuz bir görünüme neden oluyor. Bu da kişilerin doğalgaz borusu gizleme yöntemlerine başvurmayı istemelerine neden oluyor

Mutfak gibi doğalgaz borularının görsel olarak rahatsızlık verdiği yerlerde kullanılan bazı özel çözümler vardır. Bazı durumlarda doğalgaz borusu gizlemek amacıyla uzun perdeler tercih etmek mümkündür. Bu durum yeterli çözüm önerileri sunmuyorsa aksesuar ürünlerle üzerini kaplamak mümkün.

Aksesuar ürünleri sarmaşık şeklindeki yapraklar ve benzeri ürünler gibi özel dekoratif öğelerdir ancak bu çözüm önerisi sizin için yeterince tatmin edici değilse bu boruları panjur vasıtasıyla kapatmak mümkündür. Doğalgaz borusu gizleme amacıyla kullanılan bir diğer yöntem de boru süsleme sanatıdır.

doğalgaz borusu gizleme

Doğalgaz Borusu Dekorasyonu

Borular evin içinden geçmekte ve estetik bir görünüme sahip olmadığı ve duvar rengi ya da kaplama malzemesi ile kötü bir görüntüye neden olabiliyor. Bu anlamda birçok kişi doğalgaz borusu kapatma ve dekorasyonu konusuna sıklıkla farklı fikir arayışına giriyor.

Boru süsleme sanatı olarak bahsettiğimiz kavram gerçek bir sanat dalı değildir elbette. Ama özellikle doğalgaz borularının yarattığı kötü görüntüyü istemeyen kişiler için bu boruları sanat eserine dönüştürme işlemi çok kolay. Bu anlamda doğalgaz borusu süsleme amacıyla kullanılan birçok farklı yöntemin olduğunun da altı çizilmelidir.

Doğalgaz borusu gizleme amacıyla gerçekleştireceğiniz dekorasyon için el işçiliğinin yanı sıra aksesuarlar da kullanılabiliyor. Boruların durumuna, yapısına ve boyuna göre uygun bir tasarım belirlendikten sonra hoş bir görüntü kazanması açısından etkili olan materyallerden faydalanabilirsiniz

doğalgaz borusu gizleme


Boru Nasıl Kamufle Edilir?


Kullanıcıların merak ettiği sorulardan biri de Doğalgaz boruları nasıl kamufle edilir? oluyor. Bu soruya evlerindeki doğalgaz borularının kötü bir görüntü oluşturduğuna inan birçok kişi cevap arıyor. Bu anlamda doğalgaz borusu gizleme amacıyla ip, led ışık, mobilya veya suni sarmaşık ile kapatılması mümkündür. Çoğunlukla doğalgaz boruları bu malzemelerle süsleniyor ve sahip oldukları kötü görüntüden kurtulabiliyorlar. 

Doğalgaz borularını süslerken en çok kullanılan eşyalar arasında yıpranmış ip ve sarmaşıklar da yer alıyor. Bu işlem için ilk olarak başlangıç noktasına silikon sıkarak ipi yavaşça etrafına sarmak mümkün hale geliyor. Son kısma gelindiğinde tekrar yapıştırıcı sürülerek yapıştırılabiliyor. Sarmaşıkla doğalgaz borusu gizleme seçeneğini tercih ederseniz de yine aynı tercih edebilirsiniz. Büyük ve örtücü çiçekleri ise direkt olarak borunun üzerine yapıştırılarak daha hoş bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Özellikle yapay çiçekler kullanılarak yapılan bu doğalgaz borusu gizleme ve dekorasyon işlemi için mutfağın rengine uygun bir renk seçmeniz de oldukça hoş bir tercih olacaktır. Bazen küçük parçalar veya dolaplar sayesinde de doğal gaz borularını kapatmak mümkündür. Ancak bunların mutlaka gerekli durumlarda sökülebiliyor olmasına dikkat etmelisiniz.

doğalgaz borusu gizleme

En Çok Tercih Edilen Doğalgaz Borusu Gizleme Yöntemleri

Doğalgaz borusu gizleme amacıyla kullanılan çeşitli malzeme ve ürünler bulunuyor. Ancak doğalgaz borularına müdahale için genellikle yoğun kaplamalar öneriliyor. Bu nedenle üzerini dekoratif mobilyalar veya kolay çıkarılabilen ürünlerle kaplamak çok daha doğru bir yöntem.

Tezgah üzerinde kullanılan dekoratif raflar sayesinde kötü bir görünüme sahip olan doğalgaz borularını gizlemek mümkün olurken aynı zamanda raf kullanımı sayesinde fonksiyonel bir özellik de kazandırabilirsiniz.

Doğalgaz borusunu saklama ve süsleme fikirleri arayışında kullanabileceğiniz yöntemlerden bazıları şu şekildedir;

  • Gaz borusunu saklamak için rafları kullanın
  • Fotoğraflarınızı sergilemek için kullanın
  • Perde kullanarak doğal gaz borularını görünmez yapın
  • Dolapların içine saklayın (mutlaka sonrasında sökülebileceği ihtimalini göz önünde bulundurun)
  • Yapay çiçekler ile süsleyin.

Gaz Borusu Duvara Gömülebiliyor Mü?


Doğalgaz borusu gizleme amacıyla kesinlikle duvara gömülmemelidir. Bunun en önemli nedeni ise duvar içerisinde gaz kaçağı meydana geldiğinde veya acil müdahale gerektiren durumlarda müdahaleyi imkansız kılacağından mutlaka açıkta bırakılmasının gerekmesidir.

Aynı zamanda, kapalı alanlarda içindeki gaz sıkışabileceğinden, beklenmedik gaz sıkışması ve patlamalarına neden olabiliyor. Bu nedenle kesinlikle duvar içine yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde pek çok istenmeyen sonuç meydana gelebiliyor. Aynı zamanda ciddi can ve mal kayıpları görülebiliyor.

doğalgaz borusu gizleme

Evdeki Doğalgaz Borusu Boyanabiliyor mu?

Doğalgaz borusu hangi boya ile boyanır veya boyanabilir mi? gibi sorular genellikle ev sahipleri tarafında en çok araştırılan konulardan biridir. Çünkü doğalgaz boruları evdeki diğer dekorasyonda çok kötü bir görünüme sahiptir. Dekorasyonda çok sırıttığı için kapatılması veya duvar boyası ile aynı renge boyanması istenebiliyor.

Ancak doğalgaz borularının özel kaplama boyası olduğundan ve bu boyalar doğalgaz borularında herhangi bir aşınma veya gaz kaçağı olması durumunda ayırt edici özelliği olduğundan farklı bir boya ile boyanmamalıdır.

Bu noktada genellikle doğalgaz borularının kapatılması için mobilya kullanılması tavsiye ediliyor. Bu mobilyaların portatif özelliği de olmalıdır. Evin diğer bölümlerindeki doğalgaz boruları da aynı şekilde kapatılmalıdır. Çünkü kendi boyaları dışında herhangi bir boya ile boyanmamış olmaları çok önemlidir.

Doğalgaz boruları onaysız boyandığı için kişilerin doğalgaz kullanmasına izin vermediği için yetkililer tarafından bağlantısı kesilmekte. Hatta sıfırdan yenilenmesi bile gerekebiliyor. Aynı zamanda insan hayatını tehlikeye attığı için onay alınmadan gerçekleştirilen boyama işlemleri sonucunda da para cezası uygulanabiliyor.

Doğalgaz Boruları Hangi Renge Boyanır?

Doğalgaz boruları genellikle farklı renklere boyanarak tanımlanır. Bu renkler uluslararası standartlara göre belirlenmiştir. Örneğin, doğalgaz boruları genelde sarı renge boyanıyor. Bu sayede boruları diğer borulardan ayırmak kolaylaşır. Ayrıca, gaz kaçağı durumunda hızlı bir şekilde tespit edilmesi için belirli renk kodları kullanılıyor. Boru renginin kodu ulusal güvenlik standartlarına uygun olarak belirleniyor.

Doğalgaz Boruları Folyo İle Sarılır Mı?

Doğalgaz borularının izolasyonu oldukça önemlidir. Bu nedenle, bazı durumlarda doğalgaz boruları folyo ile sarılıyor. Boruların dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur ve aynı zamanda sıcaklığın daha stabil kalmasını sağlar.

Folyo İle Sarılma Aşaması

Folyo ile sarılma işlemi, profesyonel ekipler tarafından yapılmalıdır. Borunun yüzeyi önce temizleniyor ve ardından uygun şekilde izolasyon malzemesi ile sarılıyor. Folyo, borunun çevresini sıkıca kaplar ve neme karşı ekstra bir koruma sağlar.

Doğalgaz Borusu Kaç Metre Derinlikte Olur?

Doğalgaz boruları genelde 80 ila 120 cm derinliğe döşeniyor. Bu derinlik, borunun çevresel etkilere karşı korunmasını sağlar ve kaza riskini minimize eder. Ancak yoğun trafik veya yapılaşma olan bölgelerde bu derinlik daha da artırılabiliyor.

Doğalgaz Borularının Derinlik Seviyeleri

  1. 80 cm: Köy yolları ve sakin bölgelerde
  2. 100 cm: Şehir içi ana yollar ve yoğun yerleşim bölgeleri
  3. 120 cm: Yüksek trafik yoğunluğuna sahip bölgeler ve endüstriyel alanlar

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.