En İyi Kombi Seçimi Nasıl Yapılır ?

En İyi Kombi Seçimi Nasıl Yapılır ?

En İyi Kombi Seçimi Nasıl Yapılır ?

Kilit Noktalar
Yazı Konu Başlıkları

Isınma ve sıcak su ihtiyacı, yaşam alanlarında konfor ve işlevselliği belirleyen temel ihtiyaçların başında gelir. Hem evler hem de ofisler için kombi gerekli olduğunda işlevsel yönüyle kullanıldığı alana konfor katacak bir cihaz seçimi yapılması önerilir. Üstelik yüksek verimlilik sağlayan ve güçlü performansa sahip olan bir model tercih etmeniz hâlinde enerjiden tasarruf etmeniz mümkün olur

Doğru kombi seçimi yapmanın çeşitli püf noktaları bulunur. Yaşam alanlarınıza uyum sağlayabilecek bir tasarıma, yüksek enerji tasarrufuna ve geniş modülasyon aralığına sahip olan kombileri tercih edebilirsiniz. En iyi kombi markası, istek ve beklentilerinizi tam manasıyla karşılamayı başarandır. Hem kullanıldığı alana fonksiyonellik katan hem de ihtiyacınızı eksiksiz bir şekilde karşılayan kombiler dört mevsim hayatınızı kolaylaştırır. Peki sizin eviniz için en iyi kombi hangisi olabilir?

  • Kombiler birçok farklı alanda kullanıldıklarından doğru seçilmeleri gerekir.
  • Evinize en uygun olan kombiyi seçmeniz doğru tercih olacaktır.
  • Ev veya iş yerlerinin ölçülerine göre kombi kapasitesi belirlenmelidir.
  • Kombi seçimi yaparken servis ağı geniş olan markalar tercih edilmelidir.

En İyi Kombi Markaları Hangileridir?

Türkiye’de kombi satışı yapan pek çok marka bulunur. Bu sebeple kombi tercihi yapmadan önce incelenmesi gereken markaların sayısının bir hayli fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz. En iyi kombi markası denince akla ilk gelenler kullanıcı güvenliğini ön planda tutan, enerji tasarruflu ve doğa dostu modeller üreten firmalardır. Bunların yanı sıra Türk Standardları Enstitüsü tarafından sertifikalandırılmış kombi markaları güvenilirlik bakımından bir adım öne çıkmayı başarır. 

Türkiye’de satış yapan en iyi kombi markalarının Buderus, Baymak, Viessmann ve Demirdöküm olduğu söylenebilir. Buderus Kombi, Alman mühendisliği ve yüksek teknolojileri buluşturan modelleriyle dikkat çeker. Yüksek konfor ve düşük yakıt tüketimi ile kullanıcıların takdirini kazanan marka, üstün performansı sayesinde özellikle dubleks evler gibi geniş alanlarda tercih edilebilecek en iyi alternatiflerden biridir.

Enerji tasarrufunu ön planda tutan kullanıcıların gözde tercihlerinden Baymak kombiler, güncel teknolojilere uygun modellerdir. Sade, şık ve ergonomik tasarımlarıyla öne çıkan modellere sahip olan marka, farklı alanlara uygun kombiler üretir. Hem doğa hem de bütçe dostu en iyi kombi markaları arasında Baymak da yer alır. 

En iyi kombi markaları arasında liste başında yer alan Viessmann, dünyanın lider ısı sistemleri üreticilerinden biridir. Viessmann kombiler, yine Alman teknolojisinin ürünü olan kaliteli ve uzun ömürlü modelleriyle öne çıkar. Karbon salınımının azaltılmasına yardımcı olarak küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadeleyi destekleyen yoğuşmalı modelleriyle dikkat çeker. Marka, doğal gaz tüketimini minimum seviyeye indirerek bütçenize katkıda bulunur. 

Yüksek standartları gözeten üretimler yapan Demirdöküm, çağın gerekliliklerini karşılayan kombi modelleriyle kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarır. Kombi kapasitesi, enerji ve alan tasarrufu gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda markanın ürünlerinin bu denli tercih ediliyor olması anlaşılabilir. Demirdöküm kombiler, fiyat/performans bakımından da oldukça başarılıdır. 

Evinize Uygun Kombi Seçimini Yapmak için Bilmeniz ve Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Eviniz için kombi seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcuttur. Cihazın kullanılacağı alanın büyüklüğünün yanı sıra ısınma ve güvenlik özelliklerini de hesaba katarak eviniz için en iyi kombi tercihini belirleyebilirsiniz. Doğru bir tercih yapmak, uzun vadede kullanıcının avantajına olur. Yaşam alanlarını daha sıcak ve konforlu bir hâle getirme imkânı sunan kombileri seçerken göz önünde bulundurmanız gereken unsurları aşağıda bulabilirsiniz.

Ev Tipinize Uygun Kombiyi Nasıl Seçmelisiniz?

Evlerin ısınabilmesi doğrudan kombi ile bağlantılıdır. Kombi tarafından ısıtılan su radyatörlere gönderilir ve dolaşım sağlanır. Bu işlemin verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için kombi kapasitesi evin ölçüsü doğrultusunda tercih edilmelidir. Evin hangi cepheye baktığı, banyo sayısı ve yalıtım malzemesi, ilgili yaşam alanı için en iyi kombiyi belirlemenize yardımcı olur. Ev tipine uygun kombiyi belirlerken göz önünde bulundurmanız gereken faktörler şunlardır: 

  • Evin ısı kaybı hesaplanmalıdır. Radyatörler bu hesaba uygun şekilde yerleştirilerek ideal sistem kurulabilir.
  • Su ihtiyacı yüksek ise yani evde 2 – 3 banyo varsa modülasyon aralığı geniş kombiler seçilmelidir. 
  • Tüm evler için uygun olan yoğuşmalı kombiler tercih edilebilir. Bu kombilerden en yüksek verimi almak için modülasyonlu oda kumandası kullanımı önerilir. 

Ev tipinize uygun kombi, sizin için için en iyi kombidir. Sıcak su ve ısınma ihtiyacınızı tam manasıyla karşılayacak bir kombi tercih ederek evinizi üstün teknolojilerle uyumlu hâle getirebilirsiniz. Bu noktada evinizin yapısal özelliklerinin tamamını bilmeniz size avantaj sağlar.

Yoğuşmalı Kombilerin Ne Gibi Avantajları Vardır?

Yoğuşma, gaz hâlindeki bir maddenin çevresine ısı vererek sıvı forma dönüşmesidir. Geleneksel kombilerde, yanan doğal gazdan meydana gelen atık ve buhar doğrudan baca yoluyla dışarı atılır. Yoğuşmalı kombilerde atık gaz sistemine eklenen eşanjör sayesinde su buharı ayrıştırılır. Gaz bacadan tahliye edilmeden önce ayrıştırılarak enerjiye dönüştürülür ve yeniden kullanılır. Bu sayede hem verimlilik artar hem de çevreye zararlı gazların salınımı önlemiş olur. 

En iyi yoğuşmalı kombilerin temel özelliği, düşük enerji tüketimiyle daha fazla ısınma imkânı sunmasıdır. Geleneksel kombilerde doğal gazdan elde edilen ısının büyük bir kısmı bacadan tahliye edilir. Yoğuşmalı kombi teknolojisi sayesinde bu kayıp ortadan kaldırılır. Doğru bir bina yalıtımı ve yeterli miktarda panel radyatör ile yoğuşmalı kombi bir araya geldiğinde enerji tüketiminin yüzde 25 ila 35 oranında azaldığı gözlemlenmiştir. 

Kombi Kapasite Seçimi Nasıl Yapılır?

Kombi kapasite seçimi yapılırken muhakkak cihazın yerleştirileceği alanın genişliği hesaplanmalıdır. Bu sayede hem sıcak su hem de ısınma gereksiniminin eksiksiz bir şekilde karşılanması mümkün olur. Alan ölçüsüne göre kombi kapasitesi şu şekilde olmalıdır: 

  • 80 – 90 metrekare evler için 17 bin kilokalori 
  • 90 – 150 metrekare evler için 20 bin kilokalori 
  • 150 metrekare ve üzeri evler için 24 bin ila 60 bin kilokalori

Evinizin ölçülerine uygun kombi tercihini yaparak sorunsuz bir ısıtma sistemine sahip olabilirsiniz. En iyi kombi, kapasitesi maksimum seviyede olan cihaz demek değildir. Yaşam alanınızı dört mevsim konforlu hâle getirmek için evinize uygun kombiyi seçmeniz büyük bir önem arz eder. 

Yaşadığınız Bölgeye Uygun Kombi Seçimleri

Yaşadığınız bölgeye uygun en iyi doğal gaz kombiyi seçmek için iklim koşullarını göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Sıcak ya da ılıman bir iklimde yaşıyorsanız bacalı ve ekonomik kombi modellerini tercih edebilirsiniz. Havanın nispeten daha soğuk olduğu ve kışların sert geçtiği bölgelerde yaşayanların yüksek performans sergileyen kombiler tercih etmesi önerilir. 

Kombi Servis Ağı Bulunduğunuz Bölgede Mevcut mu?

Kombi seçimi yaparken en çok dikkat edilen detaylardan birisi de herhangi bir arıza ya da ihtiyaç durumunda teknik servise nasıl ulaşılabileceğidir. Kombi servis ağının yaşadığınız bölgeye uzak olması ya da cihazın garanti süresinin dolması gibi durumlar söz konusu olunca ihtiyaç duyduğunuz hizmeti almanız zorlaşır. Bu sebeple herhangi bir markayı tercih etmeden önce firmanın servis ağının genişliği hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.

Fiyat Performans Açısından En İyi Kombiler Hangileridir?

Kombi seçimi hem istek ve beklentilere hem de cihazın kullanılacağı alanın özelliklerine göre yapılmalıdır. Her evin yapısal özellikleri ve bulunduğu konum birbirinden farklı olduğu için ihtiyaç duyulan kombinin performansı da değişiklik gösterir. Fiyat performans açısından en iyi kombiyi belirlemek için öncelikle evinizin özelliklerini ve beklentilerinizi ön planda tutarak küçük bir araştırma yapmanız önerilir. Beklentileri karşılayacak performansta olan en iyi kombi, fiyatları bakımından geniş bir skalada bulunabilir.

En İyi Servis Hizmetine Sahip Kombi Markaları Nelerdir?

Kombinizle ilgili herhangi bir sorun yaşamasanız bile yılda bir kez teknik servis çağırarak rutin bakım ve kontrol yaptırmanız gerekir. Hizmet kalitesi bakımından değerlendirildiğinde en iyi kombi markalarının Demirdöküm, Baymak, Buderus Viessmann olduğu söylenebilir. En iyi kombi yorumlarına göz atıldığında söz konusu markaların adından sıkça söz edildiğini görmek mümkündür.

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği ve Çevresel Etkiler
Yalıtım Teknolojileri: Enerji...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini artırmak, çevresel etkileri en aza indirmek…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler ve Gelecek Vizyonları
Asansör Teknolojisindeki Yeni...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm ve gelecek vizyonu ile karşımıza çıkmaktadır.
Akıllı Damlama Sulama Sistemi ile Tarım Verimliliğini Artırma Yolları
Akıllı Damlama Sulama...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sistem sayesinde bitkilerin…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm…
Akıllı Damlama Sulama Sistemi...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili…
Doğalgaz Arıza Durumunda Ne...
Doğalgaz arızaları evimizde, iş yerimizde hatta sokakta karşımıza çıkabilecek can…
Yangın Tesisatı Nedir?
Yangın tesisatı, bir yapıda olası yangın durumlarında yangının erken tespiti,…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.