Sürgülü Kapı Kilidi İle Kötü Niyetli Teşebbüslere Karşı Caydırıcı Önlem

Sürgülü Kapı Kilidi İle Kötü Niyetli Teşebbüslere Karşı Caydırıcı Önlem

Sürgülü Kapı Kilidi İle Kötü Niyetli Teşebbüslere Karşı Caydırıcı Önlem

Sürgülü-Kapı-Kilidi-İle-Kötü-Niyetli-Teşebbüslere-Karşı-Caydırıcı-Önlem-Online-Keşif-1
Güvenlik önlemleri alırken birçok kişinin aklına ilk olarak alarm veya gelişmiş kilit sistemleri geliyor. Bu sistemlerin aksine, alınabilen diğer önlemlerden bir tanesi de sürgülü kapı kilidi seçeneğidir. Sürgülü kilitler, oldukça basit sistemler olmasına rağmen hayat kurtarıcı etkiye sahip olabiliyorlar.
Kilit Noktalar
  • Sürgülü sistemlerin maksimum verim gösterebilmesi için malzeme kalitesine dikkat edilmesi gerekiyor. 
  • Bina veya ev kapılarında kullanımı sık görülse de, pimapen sürgülü kapı kilidi kullanımı da görülüyor. 
  • Düşük güvenlikli ve kırılabilen kilit sistemlerine göre daha iyi güvenlik sağlaması kullanıcılar için oldukça önemli bir özelliktir.
Yazı Konu Başlıkları

Kapılarda kullanılan gelişmiş kilit sistemlerinin veya alarm sistemlerinin yerine sürgülü kapı kilidi kullanımı, hırsızlık gibi vakaların büyük oranda önüne geçiyor. Çünkü bir noktada alarm sistemleri kullanıcıları bilgilendirir. Fakat sürgülü sistemler direkt olarak girişi engeller.

Sürgülü Kapı Kilitleri İle Güvenliği Artırmak

Sürgülü kilitler ile ev veya işyerlerinin güvenliğini artırmak düşünüldüğünden daha kolaydır. Bu sistemlerin temel özellikleri, hırsızlık gibi olayların önüne geçilmesi için yeterlidir. Alarm ve gelişmiş güvenlik önlemlerine göre daha basit kalan bu sistem, her ne kadar basit kalsa da maksimum güvenlik sağlayabiliyor. 

Kullanıcıların birçoğu için sürgülü kapı kilidi sistemlerinin eskide kaldığını veya ihtiyaç duyulan güvenliği sağlamadığını düşünüyor. Bu düşünce, sürgülü sistemlerin özellikleri düşünüldüğü zaman oldukça yanlıştır. Çünkü bu sistemler, minimum efor ile maksimum güvenliği sağlayabilen etkili güvenlik önlemleridir. 

Güvenliği artırmak için alınan önlemlerin birçoğu gelişmiş sistemleri içerse de, sürgülü sistemler ile birlikte bu sorun daha kolay bir şekilde çözülebiliyor. Çünkü bu konuda işin içine bir de maliyet konusu giriyor. Tabi ki bu noktada da sürgülü sistemler kullanıcılarına avantaj sağlıyor. 

Farklı Sürgülü Kapı Kilidi Türleri

Diğer tüm kilit sistemlerinde olduğu gibi sürgülü kilitlerde de farklı türde modeller bulunuyor elbette. Her ortam için farklı modelleri bulunan sürgülü kapı kilitleri, kullanıldıkları tüm yerlerde maksimum güvenlik sağlarlar. Genel olarak sürgülü kapı kilidi dendiği zaman kullanıcıların aklına sürekli eski model sürgülü kilitler geliyor. Tıpkı diğer sistemler gibi sürgülü kilitler de zamanla gelişim göstermiştir. 

Farklı modellerin ortaya çıkması da bu şekilde gerçekleşmiştir zaten. Sürgülü sistemlerin eskiden sadece bir yerde ve tek modelde kullanıldığı görülüyordu. Artık gelişen kilit sistemleri ile birlikte sürgülü sistemlerde oldukça farklı bir hal aldı. Kapılarda kullanılan ve basit mekaniğe sahip olan sürgülü kilitlerin yerini eletronik ve daha sağlam kilitler almaya başladı. 

sürgülü kapı kilidi

Gizli Sürgülü Kapı Kilitleri

Adından da anlaşılacağı gibi gizli sürgülü kilitler, estetik görünüm ve güvenliği bir araya getiren sistemlerdir. Kilit sistemlerinin fazla alan kaplaması veya kaba bir duruşunun olmasını hiçbir kullanıcı istemez. Tam da bu noktada devreye sürgülü kapı kilitleri giriyor.  Sürgülü kapılarda kullanılan özel bir sistem olan gizli sürgülü kapı kilitleri, kapı çerçevesine veya kanadına gömülerek monte ediliyor.

Kapıların çerçevelerine veya kanadına gizlenen bu sistem, bulunduğu ortamdaki genel tasarıma etki edemez. Yani, görünüm açısından hiçbir zararı olamaz. Sadece bu yüzden bile birçok kişi tarafından kullanılıyor. Hem estetik görüntüsü hem de kullanışlılığı sayesinde gittikçe yaygınlaşan sistemler arasına girmeyi başarmıştır. Sürgülü kilit türlerinden biri olan gizli sürgülü kilitler, her yerde kullanılamadığı için tercih etmeden önce bir bilenden öneri almak gerekiyor. 

Elektrikli Sürgülü Kapı Kilitleri

Elektrikli sürgülü kilitler, geleneksel sürgülü kilitlere göre daha modern sistemler olarak kullanıcılara sunuluyor. Bu nedenle de geleneksel kilitlere göre kullanıcılara daha fazla avantaj sağlar. Güvenlik, kullanım kolaylığı, estetik görünüm ve çeşitlilik bu sistemin sağladığı faydalar arasında yer alıyor. Bu nedenle de birçok kişi tarafından tercih edilen güvenlik sistemlerinden biri olmuşlardır. Yine de elektrikli sürgülü kapı kilidi tercih ederken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. 

Kapı türü, güvenlik özellikleri, güç kaynağı ve fiyatlandırma kilit seçiminde önemli bir rol oynuyor. Çünkü bu noktada en önemli şey, kullanıcıların memnuniyeti ve kilidin maksimum performans gösterebilmesidir. Kullanılan elektronik kilitlerin kullanıcılarına sağladığı bir diğer önemli özellik ise uzaktan kontroldür. Fakat bu özellik tüm modellerde bulunmuyor. 

Çelik Kilitli Sürgülü Kapı Sistemleri

Sürgülü sistemler arasında belkide en sağlam olanı çelik kilitli sürgülü kapı kilitleridir. Ev veya işyerleri için sıklıkla tercih edilen bu sistem, sağlamlık ve güvenlik sunan kilitlerdir. Bu nedenle de yüksek güvenliğin gerektiği yerlerde kullanıldıkları görülüyor. Garajlar, bahçeler, depolama alanları ve ticari işletmeler için en uygun seçeneklerden bir tanesidir. Sağlamlığı ve sağladığı güvenlik önlemleri ile bu tür yerlerde en çok kullanılan kilit seçeneklerinden biridir aynı zamanda. 

Çelik sürgülü kapı kilidi  sistemlerin kullanıcılarına sağladığı avantajlar arasında dayanıklılığı, çeşitliliği ve kolay bakım işlemleri de yer alıyor. Hem bu kadar sağlam hem de kullanışlı bir sistem olması, tercih edilme konusunda da öne çıkıyorlar. Fakat bu sistemin birçok avantajı olduğu gibi çeşitli şartlarda dezavantajları da bulunuyor. 

sürgülü kapı kilidi

PVC Sürgülü Kapı Kilitleri

PVC sürgülü kapılar, hem işyerleri hem de evler için tercih edilen kapı türleridir. Şık görünümleri ve kullanım kolaylığı ile öne çıkan PVC sistemler, en çok tercih edilen kapı modellerinden biridir. Bu nedenle de PVC sürgülü kapı kilidi modelleri de ön plana çıkıyor. İspanyolet, gömme ve manyetik çeşitleri ile PVC sürgülü kapı kilitleri, birçok kullanıcının ilk tercihi oluyor. 

Güvenlik önlemi olarak tercih edilen bu sistemler, farklı fiyat standartlarında kullanıcılara sunuluyor. Bu nedenle de bütçeye uygun bir model seçilebiliyor. Aynı zamanda montajı da oldukça basit bir şekilde yapılıp kullanılmaya başlanabiliyor. Yani istenilen PVC kapı kilidi seçimi için tercih edilebilen birçok seçenek olduğu da unutulmamalıdır. 

Alüminyum Sürgülü Kapı Kilitleri

Alüminyum sürgülü kapı kilidi modeli, konut ve ticari binalarda yaygın olarak kullanılan sistemlerden bir tanesidir. Gömme, yüzey montajlı, tek noktalı, çok noktalı ve elektrikli modeller olmak üzere birçok çeşidi bulunuyor. Bu nedenle de ihtiyaç duyulan kilit modeli tercih edilebiliyor. Estetik açıdan ve kullanım kolaylığı sunan sürgülü kapı kilidi seçeneği alüminyum malzemesi sayesinde oldukça sağlamdır. 

Bu sebeple de birçok yerde kullanıldıkları görülüyor. Fakat bunun için ilk öncelikle kapının türü, gerekli güvenlik seviyesi, kullanım kolaylığı, estetik ve bütçeye de dikkat edilmesi gerekiyor. Bu etkenler, kapı kilidinden maksimum verim alınması için oldukça önemlidir. Aksi takdirde uygun olmayan bir seçeneğin tercih edilmesi, istenilen verimin de alınamaması anlamına geliyor. 

Apartman Kapıları için Sürgülü Kapı Kilitleri

Apartmanlarda kullanılan sürgülü kilitler, farklı modellerde ve çeşitlerde bulunuyor. Bu nedenle de ihtiyaç duyulan sürgülü kilit sisteminin özelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı kilit modelleri farklı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Özelliklerinin kullanılacağı mekan ile uyumlu olması, kilidin maksimum verim sağlaması için gereklidir. Apartman kapılarında kullanılmak üzere tasarlanan kilitler, oldukça sağlam ve güvenli olmalıdır. 

Genel olarak apartman kapılarında kullanılan sistemler, elektronik sürgülü kapı kilidi modelleridir. Kapıların arkasına monte edilen elektronik kilitler, kullanıcılara güvenli bir ortam sağlamak için kullanılıyor. Ayrıca normal kilit sistemlerine ek olarak ekstra güvenlik önlemi olarak da tercih ediliyorlar. Bu nedenle de daha kullanışlı hale getirilmişlerdir. 

Balkon Kapıları için Sürgülü Kapı Kilitleri

Sürgülü kapı kilitleri, balkon kapılarında kullanılan ekstra güvenlik önlemleri olarak kullanıcılara sunuluyor. Camlar ve balkon kapıları hırsızlık olaylarının gerçekleşmesinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu nedenle de özellikle balkon kapıları için ekstra güvenlik önlemlerine ihtiyaç duyuluyor. Tam da bu noktada balkon ve pimapen sürgülü kapı kilidi modelleri devreye giriyor. Çeşitli model seçenekleri ile kullanıcılara sunulan balkon kilitleri, güven ve huzuru da beraberinde getiriyor. 

Fakat sürgülü kilit tercihi yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar atlanmamalıdır. İlk öncelikle kilidin güvenlik seviyesine dikkat edilmelidir. Çünkü hırsızlık olaylarında ilk odak her zaman kolayca açılan balkon kapılarındadır. Daha sonra ise kapı tipine, montaj kolaylığına ve estetik duruşuna dikkat edilmelidir. 

Doğru Sürgülü Kapı Kilidi Nasıl Seçilir?

Kapı kilitlerinin farklı modellerinin ve çeşitlerinin olduğundan bahsedilmişti. Bu konu ile alakalı dikkat edilmesi gereken bir diğer mesele ise doğru sürgülü kapı kilidi seçimidir. Kilit seçimi yapmadan önce tüm etkenlere dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun nedeni tercih edilen kilit sisteminden maksimum verimin alınmasıdır. Çünkü etkenler göz önünde bulundurulduğunda yapılan yanlış kilit tercihi, güvenlik açığının oluşmasına neden olacaktır. 

Sürgülü kapı kilitlerinden birini tercih etmeden önce dikkat edilmesi gereken etkenler arasında şunlar vardır; 

  • Güvenlik seviyesi
  • Kullanım alanı
  • Kilit Özellikleri

Bu üç ana etken kilit seçimindeki önemli noktaları içerisinde barındırır. Yani temelde dikkat edilmesi gereken noktalar bunlardır. Bu sayede alınan kilit sistemi maksimum performans gösterebiliyor. Ayrıca güvenlik konusunda da kullanıcıların ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. 

sürgülü kapı kilidi

Güvenlik Seviyesi

Güvenlik kilitler için en önemli noktadır. Kullanılan kilit türü ne olursa olsun her zaman ilk olarak ne kadar güvenli olduğuna dikkat ediliyor. Çelik gövde ve silindir gibi sağlam malzemelerden üretilen sürgülü kilitler her zaman da çok tercih edilme oranına sahiplerdir. Oldukça eski zamanlardan beri kullanılan sürgülü kilitlerin en önemli özellikleri güvenlikleridir. Bu nedenle de sağlam bir malzemeden yapılmaları gerekiyor. 

Ayrıca yeni nesil sürgülü kilitler de diğer sistemler gibi teknolojik özelliklere sahip olabiliyor. Bu nedenle tercih edilen kilit sisteminde bahsedilen özelliklerin olmasına da dikkat edilebiliyor. Aynı zamanda tercih edilen sistemin estetik bir görünüme de sahip olması gerekiyor. Kapı arkasına monte edilen sistemin, bulunduğu mekanın tasarımına uyması oldukça önemli bir detaydır. 

Kullanım Alanı

Sürgülü kapı emniyet kilidi sistemleri için kullanım alanı, kilit tercihinde dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Bunun nedeni kilidin gerekli özelliklere sahip olmasıdır. Dış veya iç mekanda kullanılacak olan kilitler farklı özelliklere sahip olabiliyor. Bu nedenle de belirli şartlar altında kullanılacak olan kilitlerin bulunduğu ortama göre seçilmesi en doğru seçenek olacaktır. Bunun nedeni kullanılacak olan kilidin uzun ömürlü olmasının sağlanmasıdır. 

Ev, ofis veya balkon gibi seçenekler göz önünde bulunduğunda kilitlerin dış etkenlere dayanıklı olması gerekmiyor. Fakat garaj, bahçe veya veranda gibi yerlerde kullanılan kilitler mümkün olduğunda dış etkenlere karşı korumalı olmalıdır. Aksi takdirde paslanma gibi durumlar erken vadede kilide zarar verebiliyor. 

Kilit Özellikleri

Her kilidin kendine özel özellikleri ve çeşitli ek özellikleri olabiliyor. Bu nedenle de kilit tercihinde hangi özelliklere sahip olduklarına dikkat edilmesi önemlidir. Bu sayede hayat kolaylaştıran bazı imkanlara da sahip olunabiliyor. Ayrıca bu özellikler bazı anlarda, özellikle de acil durumlarda işe yarayabiliyor. Özellikle de uzaktan kontrol sağlayan kilitler, kapı kilitlemeyi unutan kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. 

Tabi ki bu noktada bütçenin de düşünülmesi gerekiyor. Çünkü bahsedilen bu ek özellikler de eklendiğinde kilit fiyatları artış gösterebiliyor. Bu noktada hem bütçe hem de özelliklere dikkat edilmesi gerekiyor. İkisi arasında bir denge sağlayarak kilit tercihinin yapılması en doğru seçenek olacaktır. 

Sürgülü Kilit Montajı

Sürgülü kilitlerin bağzılarının montajı için yardım alınması gerekse de, genel olarak kolay kurulum aşamalarına sahiplerdir. Beş aşamadan oluşan bu kolay kurulum aşamaları, belirli malzemeler ile rahatça yapılıyor. Bunun için takip edilmesi gereken aşamalar şu şekildedir;

  1. Kilidin yeri belirlenir,
  2. Kilidin delikleri delinir,
  3. Dübel ve vidalar takılır,
  4. Kilit yerine oturtulur,
  5. Kilidin doğru çalışıp çalışmadığı test edilir.

Bu aşamalardan sonra kilit sistemi tamamen doğal akışında kullanılmaya başlanabiliyor. Sürgülü kapı kilidi sistemlerinin montajı kolay olduğu için herkes tarafından yapılabiliyor. Fakat ekstra özellik gerektiren sistemlerde firmalardan yardım alınması öneriliyor. 

Sürgülü Kilit Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sürgülü kilit sistemlerinden birini kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor elbette. Bu noktalardan ilki güvenlik konusudur. Güvenlik konusunda sürgülü kapı emniyet kilidi sistemlerinde kilit tipine, malzeme ve kilit mekanizmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bu etkenler zamanla değişim gösterebiliyor. Ayrıca kilitlere devamlı olarak bakım yapılması da önemli noktalar arasındadır. 

Temizlik, yağlama ve arıza durumları için belirli aralıklarda bakım yapılması önemlidir. Uzun kullanımlarda bakım sorunları ile karşılaşılabilinir. Bu sebeple belirli periyotlarda sistemin kontrol edilmesi gerekiyor. 

Kilit Tipi

Kilit tipi, sistemin istenilen gibi verimli kullanılabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Çünkü uzun süreli kullanılan sistemlerden bir tanesi de sürgülü kapı kilidi sistemleridir. Bu nedenle de almadan önce veya kullanım anında dikkat edilmesi gereklidir. Aksi takdirde bir süre sonra istenilen performans alınamaz. 

Güvenlik

Kullanılan kilit sisteminin güvenliği, hırsızlık vakalarından korunma oranını etkileyen durumların başında geliyor. Güvenliğin sağlanması için kullanılan veya kullanılacak olan sistemin, ihtiyaçları karşılaması ve maksimum verimlilikte olması gerekiyor. Çünkü bu sayede istenilen performans alınabiliyor. Aksi takdirde ev veya işyerinde istenilen güvenlik önlemleri alınamayacağı için bir güvenlik açığı oluşacaktır. 

sürgülü kapı kilidi

Kullanım Kolaylığı

Kullanıcıların birçoğu için ön planda kullanım kolaylığı yer alıyor. Sürgülü kapı kilidi sistemlerinin sağladığı güvenliğin yanında kolay bir kullanıma da sahip olması gerekiyor. Gündelik hayatta her gün kullanılan bir sistem olduğu için doğal olarak kolay bir kullanıma sahip olmaları bekleniyor. Bu noktada kilit seçimi de önemli bir yere sahip oluyor. 

Uyumluluk

Bir kilit sistemi kullanılırken, kullanıldığı yer ile uyumlu olması önemli bir özelliktir. Çünkü sistemin maksimum verimlilikte çalışması bu uyumluluğa bağlıdır. Ayrıca hem güvenliğin hem de kolay kullanımın mümkün olması için de gereklidir. Yani seçim yapılırken mutlaka kilit sisteminin kullanılacağı mekan ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer bu karşılaştırma hakkında fikir sahibi olunamıyorsa multaka bilirkişiden yardım alınması öneriliyor. 

Sürgülü Kapı Kilidi Fiyatları

Sürgülü kapı kilidi fiyatları devamlı olarak değişiklik gösteren fiyatlandırmalar arasındadır. Kilitlerin modelinden malzemesine kadar birçok etken fiyatlarının belirlenmesinde etki sahibidir. Bu nedenle de daha sağlam ve özelliğe sahip olan kilitler daha pahalıdır. Fakat daha basit ve kolay kullanım sunan kilitler ise daha ucuzdur. 

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.