Çelik Kapı Modellerinde Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Çelik Kapı Modellerinde Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Çelik Kapı Modellerinde Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Çelik-Kapı-Modellerinde-Dikkat-Edilmesi-Gereken-Özellikler-Online-Keşif-1
Çelik kapı seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok özellik ve etken bulunuyor. Bu etkenler çelik kapılar için oldukça önemlidir. Çünkü çelik kapı modelleri, ev veya birçok yerde kullanılıyor. Bu nedenle de kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan özelliklere sahip olmalılar. Güvenlik, dayanıklılık, kullanım kolaylığı, yalıtım ve fiyat-performans özelliklerini sunmaları gerekiyor. Bu ve bunun gibi etkenler çelik kapılar için ihtiyaç duyulan özelliklerdir.
Kilit Noktalar
  • Kapılar her ne kadar belirli özelliklerle sahip olsalarda, şık ve güzel bir tasarıma da ihtiyaç duyarlar. 
  • Çelik kapılar oldukça sağlam olsalar da ekstra olarak güvenlik sistemleri ile birlikte kullanılabiliyorlar. 
  • Fiyat açısından farklı fiyatlandırmalarla karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle ihtiyaca en uygun olan model tercih edilmelidir.
Yazı Konu Başlıkları

Çelik Kapı Modelleri; Güvenlik

Çelik kapılarda ilk olarak dikkat edilmesi gereken nokta güvenliktir. Güvenlik önlemleri için sağlam ve geçilemez bir kapı seçimi yapmak önemlidir. Çünkü dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı ev veya işyerleri için güvenlik önlemi sağlam kapılardır. Bu nedenle de çelik kapı modelleri arasından seçim yaparken güvenlik seviyesine ve sağlamlığına dikkat edilmelidir. Herhangi bir güvenlik sistemi kullanılmayacaksa bu oldukça önemlidir. 

Ekstra olarak kullanılan güvenlik sistemleri ile çelik kapılar desteklenebiliyor. Fakat bu sistemler olmadan da kapıların güvenlik sağlaması önemlidir. Çünkü çelik kapı tercihi zaten diğer kapılara göre daha güvenli oldukları için seçiliyorlar. Bu nedenle de seçilecek kapının kullanıcı ihtiyaçlarına uygun olması gerekiyor. Yani sağlam ve güvenli bir şekilde koruma sağlamalıdır. 

Çelik Kapı Sac Kalınlığı

Çelik kapı saç kalınlığı, kapıların dayanıklılık ve güvenlik seviyesini belirleyen önemli faktörlerden bir tanesidir. Özellikle de dayanıklılık açısından önemli bir yere sahip olduğu söylenebiliyor. Çünkü çelik kapıların malzeme kalitesinin sağlamlığa önemli bir etkisi vardır. Bu sebeple de saç kalınlığı artarsa mukavemeti de artıyor. 

Çelik kapı modelleri için kullanılan saç kalınlığı farklı farklı üç kategoriye ayrılıyor. Bu kategoriler şu şekildedir; 

  • İnce Sac (0,8 mm – 1,2 mm)
  • Orta Sac (1,2 mm – 1,5 mm)
  • Kalın Sac (1,5 mm – 2,0 mm)

Sac seçimi yapılırken ihtiyaç duyulan güvenlik ve dayanıklılık ihtiyacı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu şekilde meydana gelen ekstra masraflar da ortadan kalkacaktır. 

çelik kapı modelleri

Kilit Sistemi ve Güvenlik Seviyeleri

Sağlamlıkları ve güvenlikleri ile ihtiyaçları karşılayan çelik kapı modelleri, ekstra olarak kilit sistemleri ile desteklenebiliyor. Sağlam yapıları ve dayanıklılıklarının yanında güvenlik sistemleri ev veya işyerleri için bir ihtiyaç haline geliyorlar. Çünkü kilit sistemleri ve güvenlik önlemleri sayesinde çelik kapılar daha güvenli hale gelebiliyor. Ayrıca bu sayede kullanıcılar için ihtiyaç duyulan özellikler de daha iyi bir şekilde kullanılabiliyor. 

Kilit sistemlerinin gelişmesi ile birlikte kullanıcılar için eklenen özellikler de daha iyi bir hal aldı. Kullanılabilirliği artan kilit sistemleri kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor. Bu nedenle de çelik kapılarda kilit sistemlerinin kullanılması yaygınlaşmıştır. Çünkü kilit sistemleri sayesinde hem güvenlik hem de kullanılabilirlik artıyor. Çelik kapıların sağladıkları özellikler ise daha iyi bir hal alıyor. 

Ekstra Güvenlik Önlemleri

Çelik kapılar için alınan güvenlik önlemleri kilit sistemleridir. Kilit sistemleri silindir kilitler vb. birçok modeli içerir. Fakat çelik kapılar için kullanılan ekstra güvenlik önlemleri de bulunuyor. Özellikle de villa veya alçak katlı dairelerde kullanılan ekstra güvenlik sistemleri, hem güvenlik hem de kolaylık sağlayabiliyor. Tercih edilen kilit sistemlerinin farklı modelleri sayesinde bu durum kullanıcılar açısından istenilen noktaya getiriliyor. 

Alınan ekstra güvenlik önlemlerinin içerisinde biyometrik sistemler, manuel kapı kilitleri ve alarm sistemleri bulunuyor. Bu sistemler çelik kapı modelleri için ekstra olarak güvenlik ihtiyacını büyük ölçüde sağlıyor. Bu sebeple de çelik kapı güvenliğinin yanında ekstra güvenliğe ihtiyaç duyulduğu için kullanılıyorlar.  

Çelik Kapı Modelleri; Dayanıklılık

Dayanıklılık konusu çelik kapılar için en önemli özelliklerden bir tanesidir. Çelik kapıların tercih edilmesindeki en önemli etken de budur zaten. Dayanıklı, sağlam ve güvenli olmaları, tercih edilmelerindeki nedenlerdir. Çelik kapı modelleri genel olarak ev ve işyerleri için tercih ediliyor. Bunun nedeni sağladıkları özelliklerdir elbette. Çünkü ev ve işyerleri içerisinde hem manevi hem de maddi değer taşıyan eşyalar bulunururlar. Bu sebeple de güçlü güvenlik özelliklerine sahip olmaları gerekiyor. 

Çelik kapı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında bu maddeler de vardır. İhtiyaç duyulan sağlamlık, dayanıklılık ve güvenlik maddelerini sağlamaları gerekiyor. Bu nedenle de kapı seçimi için tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmalıdır. 

Kapı Gövdesi ve Kasası

Çelik kapıların gövde ve kasasının sağlam bir yapıda olması gerekiyor. Çünkü kapı gövdesi ve kasası da en az saç kalınlığı kadar önemlidir. Bu nedenle de seçim yapıldığı anda dikkat edilmesi gereken bir özellik daha ortaya çıkıyor. Sağlam ve güvenli çelik kapı modeli için kasada yüksek kaliteli ürünlerin kullanılması gerekiyor. Ayrıca dayanıklı malzemeler ile de desteklenmesi, sağladığı güvenliği artırıyor. 

Kapı kasası olarak adlandırılan bölüm çelik kapının duvara monte edildiği çerçevedir. Kapı kasası genellikle 1,5 mm – 2,0 mm kalınlığındaki çelik saclardan üretiliyor. Ayrıca kasada bulunan filtreler sayesinde hava sızdırmazlığı ve ısı yalıtımı da sağlanabiliyor. Kapı gövdesi ise kapının temelini oluşturur ve yükü taşır. Gövde kısmında ise 1,2 mm – 2,0 mm’lik saclar kullanılıyor. 

çelik kapı modelleri

Boya ve Kaplama Kalitesi

Boya ve kaplama kalitesi, çelik kapının uzun ömürlü olması ve estetik görünmesi için oldukça önemlidir. Çelik kapı modelleri her ne kadar güvenlik ve dayanıklılıkları için tercih edilseler de, tasarımsal olarak güzel görünmeleri gerekiyor. Bu noktada da boyama ve kaplama kalitesi ön plana çıkıyor. Tasarım için ikisi de tercih edilebiliyor. Tabi ki bu noktada mekan ve duvar tasarımı da göz önünde bulundurulmalıdır. 

Özellikle de beyaz çelik kapı modelleri bu konuda tercih edilen seçimlerden biri haline gelmiştir. Bir yandan da ahşap ve metal kaplamalar da çelik kapılar için sık tercih edilen kaplamalar arasındadır. Bu nedenle çelik kapı modelleri arasından tercih yaparken kaplama kalitesine ve boyasına dikkat edilmelidir. 

Hava Şartlarına Dayanıklılık

Apartmanlarda ve binalardaki kapılar hava şartları ile karşılaşmasa da, villa ve dış kapılar karşılaşıyor. Bu nedenle de seçilen çelik kapının hava şartlarına dayanıklı olması gerekiyor. Çünkü olumsuz hava şartları çelik kapıların boya ve kaplamalarını aşındıracak seviyeye gelebiliyor. Bilindiği gibi kapılar oldukça uzun süreler boyunca kullanılıyor. Bu nedenle de sağlam ve dayanıklı kaplama veya boyaya sahip olmalılar. 

Aksi takdirde meydana gelen olumsuz hava şartlarından etkilenerek, tahmin edildiğinden daha kısa bir zamanda deformasyona uğrayacaktır. Bu nedenle de ilk başta dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri haline geliyor. Çünkü bu tür sorunlar, çelik kapı modelleri için olumsuz etki yaratabiliyor. Yani bir seçim yapmadan önce bölgede yaşanan hava şartları da göz önünde bulundurulmalıdır. 

Çelik Kapı Modelleri; Kullanım Kolaylığı

Sağlamlıkları ve dayanıklılıkları ile dikkat çeken çelik kapılar günümüzde en çok tercih edilen kapı modellerinden bir tanesidir. Fakat çelik kapı seçimi yaparken dikkat edilen farklı özellikler de vardır. Aynı zamanda kapıların kullanım kolaylığı da olmalıdır. Kullanım kolaylığını etkileyen faktörler arasında açma-kapama mekanizması, kilitleme sistemi kolaylığı ve bakım işlemleri bulunuyor. Bu nedenle de bahsedilen bu maddelerin kapı seçiminde etkisi vardır. 

Kolay kapanabilen bir kapı seçmek önemlidir. Özellikle de yaşlı ve engelli bireyler için bu konu oldukça önemlidir. Çünkü çelik kapı modelleri yapıları geri ağır ve büyüktürler. Bu nedenle de bahsedilen özellikleri karşılamaları onları tercih edilme konusunda öne çıkarıyor. Ayrıca kullanıcıların kullanımını da kolay hale getiriyor. Bir yandan da tercih edilecek lüks çelik kapı modelleri, bu ihtiyaçları kolayca karşılamalıdır. 

Açma-Kapama Mekanizması

Sadece çelik kapılar için değil, tüm kapılar için açma kapama mekanizması önemli bir detaydır. Bu nedenle de çelik kapı modelleri arasından seçim yaparken bu özelliğe dikkat edilmelidir. Kapının kolay kilitlenip açılabilen bir mekanizmaya sahip olması önemlidir. Özellikle de yaşlı ve engelli bireyler için. Çünkü çelik kapıları yapıları gereği ağırdır ve kolay kapanamayabiliyorlar. Bu nedenle de seçilecek olan kapı mekanizmasına dikkat edilmelidir. 

Bu noktada dikkat edilmesi gereken durum hidrolik piston sistemi ile desteklenmesidir. Oldukça ağır ve büyük olan çelik kapıların rahatça açılıp kapatılabilmesi için hidrolik piston sistemi kullanıcılara avantaj sağlıyor. Bu sebeple de seçim yaparken bu sistemin olup olmadığına bakılmalıdır. 

çelik kapı modelleri

Kilitleme Sisteminin Kolaylığı

Çelik kapı modelleri arasında dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise kolay kitlenebilmesidir. Kapı mekanizmaları uzun süre boyunca kullanılan sistemlerden bir tanesi olduğu için ilk günkü gibi kolay kullanılabilmesi gerekiyor. Bu nedenle de kapının kilitleme mekanizması her zaman aynı kolaylığı sunmalıdır. Çünkü kilit mekanizması, paslanma, aşınma ve takılma gibi durumlar ortaya çıkarabiliyor. Bu ve bunun gibi durumların yaşanmaması için ilk başta sistem seçiminde dikkat edilmesi gerekiyor. 

Özellikle de yaşlı ve engelli bireyler için bu nokta oldukça önemlidir. Kilit sisteminin kolayca açılıp kapanabilmesi kapı seçiminde dikkat edilmelidir. Bunun için kapılarda özel sistemler bulunuyor. Hidrolik pistonlar, kilitlerin kolayca açılıp kapanmasını sağlayan fonksiyonel sistemlerdir. Ayrıca kapı menteşelerinin kaliteli ve sağlam olması da bu konuda oldukça önemlidir. 

Bakım ve Temizlik

Villa çelik kapı modelleri başta olmak üzere bakım ve temizlik işlemlerine de dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü özellikle de villa kapıları kirlenmeye çok müsait bir yapıdadırlar. Bu nedenle de kolay temizlenebilen bir kapı tasarımı seçilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere çelik kapı modelleri farklı tasarımlarda ve kaplamalarda üretiliyor. Bu sebeple de temizlenmesi gereken yüzeylerin dış etkenlere karşı dayanıklı olması gerekiyor. 

Kolay temizlenebilen bir kapı seçimi yapılmalıdır. Desenli ve pürüzlü yüzeye sahip kapılar, temizlik işlemleri sırasında zorluk yaşatabiliyor. Bu noktada da kapı seçimi bir daha önem kazanıyor. Çünkü temizliğe uygun, suya ve neme dayanıklı olan kapılar kolayca temizlenebiliyor. Bu şekilde de bakım ve temizlik konusundaki kolaylık da sağlanmış oluyor. 

Çelik Kapı Modelleri; Yalıtım

Kapılar için ihtiyaç duyulan belirli yalıtım özellikleri vardır. Binalar ve villalarda kullanılan çelik kapılarda yalıtım özellikleri büyük bir öneme sahiptir. Bunun nedeni, direkt olarak kapının dış şartlara maruz kalmasıdır. Bu sebeple de kapılarda bulunması gereken yalıtım özelliklerine ihtiyaç vardır. Aksi takdirde kapılar, istenilen verimi ve konforu haneye sağlayamaz. 

Çelik kapı modelleri için sağlamlık ve güvenlik etkenleri ön plandadır. Hatta çelik kapılar için bu özellikler en dikkat edilen özelliklerdir. Fakat bir yandan enerji tasarrufu ve konfor da bu konuda öne çıkıyor. Bu sebeple de yalıtım önemli bir etken haline gelmiştir. 

Ses Yalıtımı

Ses yalıtımı çelik kapılar için önemli görülmesede dışarıdan içeriye ve içeriden dışarıya ses geçişini engellemek için gereklidir. Bina ve apartmanlarda bu ihtiyaç az olsa da gereklidir. Fakat villa veya dış kapılar içinse bu kesinlikle atlanmaması gereken bir etkendir diyebiliriz. Bu nedenle de çelik kapı modelleri arasından seçim yaparak bu özelliğe dikkat edilmelidir. 

Dışarıdan gelen gürültüyü azaltmak ve dışarıya mahremiyet içeren konuların duyulmasını engellemek için ses yalıtımı en iyi seçenektir. Dışarıdan gelen gürültüyü azaltmanın yanında, evde konuşulan ve mahremiyet içeren konuşmaların dışarıya gitmemesi için daha iyi bir önlem olduğu da söylenebiliyor. 

Isı Yalıtımı

Çelik kapılar için önemli olan birçok etken olsa da ısı yalıtımı, dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden bir tanesidir. Çünkü artık kapıların sağlamaları gereken özellikler arasında sadece güvenlik ve sağlamlık yoktur. Bunun yanında tasarruf ve konfor sağlamaları da gerekiyor. Bu nedenle de ısı yalıtımı çelik kapı seçiminde önemli bir yere sahiptir. Kullanıcılara sunması gereken konfor ve tasarruf etkenlerini ihtiyaç duyulan şekilde yapmalıdır. 

Yani camlı çelik kapı modelleri arasından seçim yaparken mutlaka ısı yalıtımı sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmelidir. Özellikle de villa ve dış kapılarda yalıtım özelliği büyük bir öneme sahiptir. Çünkü bu tip yerlerde içeriye soğuk girişi ve içerdeki ısı daha kolay bir şekilde dışarıya çıkabiliyor. 

çelik kapı modelleri

Su Yalıtımı

Su yalıtımı da tıpkı ısı ve ses yalıtımı gibi çelik kapılarda atlanmaması gereken özelliklerden bir tanesidir. Bina ve apartman kapılarında önemli görülmese de villa ve dış çelik kapılarda mutlaka su yalıtımı bulunmalıdır. Özellikle suya yakın veya su yüksekliğinin artabileceği noktalarda. Çünkü su yalıtımı kullanılmayan kapılar su sızdırmama özelliğine sahip değildir. Bu nedenle de sel ve su taşması gibi durumlarda kapı su sızdırmaya başlayacaktır. 

Bu nedenle su yalıtımına sahip bir kapı seçimi yapılmalıdır. Ev veya işyeri için seçilen kapı modeli bu sayede konfor ve verim sunabiliyor. Aksi takdirde çelik kapıdan istenilen konfor ve verim alınamaz. Bu sebeple de kapı seçiminde bu etkenler göz önünde bulundurulmalıdır. 

Çelik Kapı Modelleri ve Fiyatları

Sağlamlıkları ve güvenlikleri ile dikkat çeken çelik kapılar, uygun fiyatlı ve ihtiyaç duyulan özelliklere göre fiyatlandırılıyor. Bir çelik kapı tercih etmeden önce ihtiyaç duyulan özellikler belirlenmelidir. Ev tipi, kapı uyumu ve ekstra olarak kullanılan güvenlik önlemleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu şekilde tüm ihtiyaçlar düşünülüp, daha sonra çelik kapı tercihi yapılmalıdır. Ayrıca bu şekilde ihtiyaç duyulan tüm özellikleri seçme şansı da olacaktır. 

Bütçeye Uygun Kapı Seçimi

Her harcamada olduğu gibi kapı seçiminde de bütçeye uygun kapı seçimi yapılması gerekiyor. Özellikleri baz alındığında çelik kapılar istenilen seviyeden daha fazla fiyatlandırılabiliyor. Bu nedenle de seçim yaparken bütçe kısmına da dikkat edilmelidir. Burada ilk öncelikle ihtiyaçlara dikkat edilmesi gerekiyor. 

Fiyat-Performans Karşılaştırması

Fiyat performans karşılaştırması kullanıcılar için en mantıklı seçeneği gösterir. Çelik kapı modelleri arasında fiyat farkları vardır. Bu nedenle ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak seçilen modelin farklı fiyatları da incelenmelidir. Firmadan firmaya bu durum değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle de araştırma yapmadan tek firmaya bağlı kalınmamalıdır. 

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.