Doğalgaz Kazanı Alt Ekipmanları

Doğalgaz Kazanı Alt Ekipmanları

Doğalgaz Kazanı Alt Ekipmanları

Doğalgaz-Kazanı-Alt-Ekipmanları-Online-Keşif-1
Doğalgaz kazanı alt ekipmanları cihaz performansını ve ısı kalitesini arttırmak için oldukça önemlidirler. Çünkü kazan devamlı ve düzgün çalışabilmek için bu parçalara ihtiyaç duyar. İhtiyaç duyulan ekipmanlar yüzünden kazanın toplam fiyatında artış yaşansa da uzun vadede sağlanan tasarruflar sayesinde bu artış görmezden gelinebiliyor. Cihazınızın uzun ömürlü ve kaliteli performans göstermesini istiyorsanız doğalgaz kazanı alt ekipmanlarına dikkat etmelisiniz.
Kilit Noktalar
  • Doğalgaz sisteminin istediğiniz gibi çalışması için ekipmanların görevi oldukça büyüktür.
  • Her alt ekipmanın kendine göre görevleri bulunur.
  • Ekipmanların tam ve eksiksiz olması arıza durumları ile karşılaşma ihtimalinizi de azaltır.
Yazı Konu Başlıkları

Doğalgaz Kazanı Alt Ekipmanları Nelerdir? 

Doğalgaz kazanı alt ekipmanları sistemin çalışması için gerekli parçalardan oluşur. Peki, nedir bu parçalar? Kazan sisteminin birçok parçası bulunur. Bu parçaların kendine özel işlevleri vardır. Hepsi bir araya gelince de kazan sistemini oluştururlar. Fakat dikkat etmelisiniz çünkü kazan alt ekipmanları oldukça hassas parçalardır. Bu yüzden de montaj aşamasında dikkatli olunmalı.

Montaj yapılmadan önce mutlaka bilen birinden yardım almalısınız. Kazan montajının düzgün yapılması cihazın sorunsuz çalışması için en önemli etkenlerden biridir. Bu yüzden yetkili bir firmadan kalifiye bir teknisyen yardımı ile doğalgaz kazanı alt ekipmanlarının montajını yaptırabilirsiniz. Daha sonra kazan cihazınızı gönül rahatlığı ile kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Gelin kazan alt ekipmanlarına bir göz gezdirelim;

  • Hava Ayırıcı
  • Hava Purjörü
  • Denge Kabı
  • Pislik Tutucu
  • Pislik Tortu Ayırıcı
  • Genleşme Tankı
  • Boyler

Hava Ayırıcı

Doğalgaz kazanı sisteminde devamlı olarak sıcak su akışı meydana gelir. Bu akışın yüzünden de ortaya buhar çıkar. Ortaya çıkan bu buhar yüzünden boruların içinde hava kabarcıkları oluşur. Kabarcıklar tesisat sisteminin performansının düşmesine ve ömrünün azalmasına sebebiyet verir. Bu da sistem içerisindeki diğer problemlerin tetiklenmesine olanak sağlar. Peki, nedir bu problemler?

  • Korozyon
  • Pompa problemleri
  • Verim kaybı
  • Ses
  • Sık servis ihtiyacı
  • Belirli bölümlerde aşırı ısınma

Saydığımız bu nedenler sistemdeki hava ayırıcı parçasının eksikliğinden kaynaklanır. Ayrıca tesisatta ortaya çıkan hava pompa verimini yaklaşık olarak %50 oranında düşürür. Bu yüzden hava ayırıcının doğalgaz kazanı sistemindeki önemi oldukça fazladır. 

Hava Purjörü

Hava purjörlerinin tesisat sistemindeki yeri oldukça önemlidir. Isıtma sistemlerinin tesisatında ortaya çıkan havanın dışarıya atılmasında görevlidirler. Bir açma-kapama elemanı olarak görev yapan hava purjörü tesisatın en üst veya en son noktasında kullanılır. Doğalgaz kazanı sistemindeki aksaklıkların sebeplerinden biri de hava purjörü kullanılmamasıdır. Ayrıca manuel ve otomatik olmak üzere iki tip hava purjörüne sahip olabiliyorsunuz. 

Denge Kabı

Doğalgaz kazanı tesisatında denge kabı dönen sıvının ısısını dengelenmesi için kullanılır. Sistem içerisinde dönen sıvı hareket halindeyken bir miktar ısı kaybeder. Ardından sistem içerisinde dönen sıvı kazana geri dönerken kaybettiği ısı yüzden değişim meydana gelir. Bu ısı değişimi durumu da cihaza zarar verir. Denge kabının görevi de tam bu noktada devreye girer. 

Sistemde dönen sıvı cihaza girerken ısı değişimine uğradığı için denge kabı giren ve çıkan sıvının ısısını karıştırır. Daha sonra sıvı ısıları karıştırıldığı için cihazın giriş ve çıkış noktalarında oluşabilecek hataların da önüne geçilmiş olur. Ayrıca denge kabını tüm sistemlerde de kullanabilirsiniz. Denge kabı fiyatları da bakıldığı zaman oldukça kullanıcı dostu bir seviyededir. 

Pislik Tutucu

Boru sisteminde dolaşan sıvının içinde birçok kalıntı ve pislik bulunur. Bu kalıntılar sistemde dolaşırken sisteme ve yardımcı elemanlara zarar verir. Verilen zararı ortadan kaldırmak ve engellemek için de pislik tutucu kullanılır. Sistemde dolaşan pislikler genel olarak çamur, paslanmış parçalar ve montaj sırasında oluşan kaynak çapaklarından oluşurlar. 

Dolaşan kalıntılar da sistemdeki vana, sirkülasyon pompası vb. elemanlara zarar verirler. Bu zararı ortadan kaldırma da pislik tutucunun görevidir. Görevini yerine getirdiği zaman pislik tutucu doğalgaz kazanı sistemi içerisindeki elemanların uzun ömürlü ve daha performanslı çalışmalarını sağlıyor. Ayrıca pislik tortu ayırıcı elemanının tutamadığı daha büyük parçaları da tutabiliyor. 

Pislik tutucunun bakımı da oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Sistemden sökmenize bile gerek kalmadan kolayca temizlenebilir ve bakımı yapılabilir. 

Pislik Tortu Ayırıcı

Isınma ve soğutma tesisatlarında meydana gelen kirlerin ayrılması için pislik tortu ayırıcı kullanılır. Kalıntı, pislik ve tortu gibi kirlerin pompa ve diğer ekipmanlara zarar vermesinin önüne geçer. Bu sayede sistemdeki elemanlar daha uzun ömürlü ve daha verimli bir şekilde çalışmaya devam ederek sistem devamlılığı sağlanır. Bakıldığı zaman da pislik tortu ayırıcı ve pislik tutucunun doğalgaz kazanı tesisatındaki yeri oldukça önemli bir hal alır. 

Genleşme Tankı

Doğalgaz kazanı sisteminde sürekli olarak su akışı sağlanır. Sistem içerisinde dönen suyun istenilen seviyeye ulaşabilmesi için 10°C ile 90°C arasında ısı değişimine uğrar. Bu değişim meydana geldiği zaman da su genleşmeye başlar. Ardından genleşme meydana geldiğinde ortaya çıkan basınç sisteme zarar verir. Genleşme tankı da bu noktada devreye girer. 

Genleşen suyun basıncını azaltmak için genleşme depoları kullanır. Bu sayede sistemin güvenli bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlar. Herhangi bir arızada endişelenmenize gerek yok. Çünkü genleşme tankı fiyatları, kullanıcılarına sağladıkları faydalar çerçevesinde oldukça uygun maliyettedir. 

Boyler

Doğalgaz kazanı sisteminde ısının aktarılması için su kullanılır. Kullanılan su sistem içerisinde hareket ederek tercih edilen sistemin ısı yaymasına olanak sağlar. Kazan içerisinden çıkan su harekete geçmeden önce boyler yardımı ile ısınır. Sıvı 45 – 60°C arasında ısıtıldıktan sonra sistemde gezmeye başlar ve ısıtma sağlanır. Bu yüzden boyler doğalgaz sisteminin çalışması için en önemli elemanlardan biri haline gelir. 

Doğalgaz Kazanı Alt Ekipmanlarının Faydaları

Kazan sisteminin alt elemanlarının sisteme sağladıkları faydalar hayat kurtaran öneme sahiptir. Çünkü sistemde istenilen verime ve performansa erişebilmeniz için alt ekipmanlar olmazsa olmazdır. Sağladıkları faydanın en başında cihazınızı korumaları gelir. İçeride dolaşan kirli sudan basınç kontrolüne kadar kazan daire ekipmanları bütün işlemlerde yer alırlar. Bu sayede cihazınızın ömrü de artmış olur. 

Ayrıca bahsettiğimiz alt elemanların bazıları farklı sistemlerde de kullanılabilir. Örneğin su akışının kullanıldığı sistemlerde pislik tutucu, aşırı basınç artışlarının görüldüğü sistemlerde genleşme tankı ve ısı dengeleme ihtiyacında denge kabı kullanabilirsiniz. Bu sayede sisteminizdeki verim ve tasarruf oranlarını da aynı seviyede arttırabilirsiniz. 

Doğalgaz kazanı alt ekipmanlarının kullanıcılara sağladığı faydalardan bir diğeri ise tasarruftur. Isıtma sistemlerindeki yardımcı elemanların sağladıkları özellikler ile hem sisteminiz güvenli bir şekilde çalışıyor, hem de bunu daha tasarruflu bir şekilde devam ettirebiliyorlar. Sağladığı bu etkenler de doğalgaz kazan fiyatlarını etkiliyor. Bu sayede yüksek verim ve tasarruf oranına kolayca sahip olabiliyorsunuz. 

Doğalgaz Kazanı Alt Ekipmanları Fiyatları

Bakıldığı zaman doğalgaz kazanı alt ekipmanları fiyat olarak birbirlerinden oldukça farklıdır. Bunun nedeni her bir elemanın farklı görevlere sahip olmasıdır. Ayrıca üretildikleri malzemelere göre de fiyatlarında değişiklik görülür. Fakat alt ekipmanları satın almadan önce fiyatları gözünüzde büyütmemelisiniz. Çünkü sağladıkları faydalar ile maliyetlerinden çok yararları olacaktır. 

Alt elemanların sağladıkları tasarruflar sayesinde harcanan maliyetlerden de tasarruf sağlayabiliyorsunuz. İlk satın alma esnasında harcanan maliyetler gözünüze yüksek gibi gelse de uzun vadede kullanıcılarına avantaj sağlarlar. Doğalgaz kazanı tesisatı parçaları sistemin daha verimli çalışmasını sağladıkları gibi yüksek oranda da tasarruf sağlayarak kullanıcılarına destek olabiliyorlar. Online Keşif hizmetleri içerisinde yer alan kazan keşif formunu doldurarak firmalardan fiyat alabilir ve montaj işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.