Kombi Evin Neresinde Olmalı? Balkon Mu Mutfak mı?

Kombi Evin Neresinde Olmalı? Balkon Mu Mutfak mı?

Kombi Evin Neresinde Olmalı? Balkon Mu Mutfak mı?

Kombi-Evin-Neresinde-Olmalı-Balkon-mu-Mutfak-mı-Online-Keşif-1
Sıcak su ihtiyacını karşılamak ve kışın ısınma için kullanılan kombi evin neresinde olmalı? Kombi nerede olursa daha verimli daha güvenli ve uzun ömürlü kullanım sunar?
Kilit Noktalar
  • Doğalgaz ile kolay, zahmetsiz ısınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanması için sıklıkla kullanılan kombilerin doğru yerde konumlandırılması birçok açıdan önem taşıyor.
  • Öncelikle doğalgazdan tam verim alınması, olası maddi maliyetler ve hayati tehlikelerin önüne geçilmesi, cihazın uzun ömürlü kullanımı için kombinin doğru yerde konumlandığından emin olunması gerekir. 
  • Farklı çalışma prensiplerine sahip kombi tiplerinin her biri için ideal montaj alanları da farklılık gösterir. Bazı kombi modelleri için mutfak önerilirken bazı modeller içinse balkon daha uygun bir ortam sunuyor.
Yazı Konu Başlıkları

Kombi evin neresinde olmalı sorusunun cevabını ısıtma ve sıcak su amacıyla kombi kullanan birçok kişi merak ediyor. Nadiren de olsa yaşam alanlarının imkanı dahilinde kombiyi koymak için özel alanlar tercih edilebiliyor. Genellikle mutfak ve mutfak balkonlarında konumlanan kombilerin bu alanlarda olması akıllara şu soruları getiriyor: 

  • Kombi evin içinde olur mu? 
  • Kombi mutfakta tehlikeli mi? 
  • Kombi mutfakta mı balkonda mı konumlandırılmalı? 

Öncelikle kombilerin, konutların merdiven boşluklarına, ortak kullanıma açık alanlara ve eğer koruyucu bir kabin yoksa açık balkonlara konulmaması öneriliyor. Özellikle banyo gibi nemli ortamlarda cihazın konumlandırılması kombinin ömrünü kısaltacağı için tercih edilmiyor.

Kombi Evin Neresinde Olmalı? Balkon mu Mutfak mı?  

Doğalgaz kullanımıyla doğru orantılı kombi kullanan kullanıcıların çoğu “Kombi balkonda mı yoksa mutfakta mı olmalı? sorusunun yanıtını merak eder. Bu konu hem güvenlik hem de verimli kullanım için önemlilik arz eder. Kombiler sıklıkla bu iki alanda konumlandırıldığı için hangisinin daha güvenli olduğu tartışılıyor.

Bu sorunun tek bir doğru yanıtı bulunmuyor. Her bir kombi, çalışma prensibine göre ideal montaj alanını kendisi belirler. Farklı tipleri olan kombilerin bazı modelleri için balkonlar uygunken bazıları için açık balkon şartı gerekmez.

Doğru kombi montajı için önemli olan etkenlerden biri de mevsimsel koşullar. Hava sıcaklığının çok düşük olduğu hatta eksi derecelerin sıklıkla görüldüğü bölgelerde, kombinin balkonda konumlandırılması, cihazın don tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına neden olabiliyor. Bu durum, kombinin patlamasına kadar gidebilecek tehlikeli bir durumdur.

Kombinin aşırı soğuk ortama maruz kalmaması gerektiği gibi aşırı sıcak, yüksek ışık, yoğun güneş ışığı alan yerlere de montajı önerilmez. Güneş ışığı alan ortamlarda kombi için özel dolap yaptırılarak korunmaya alınırsa bu şekilde montajın uygun olacağı söylenebiliyor.  

Kombi Tipine Göre Doğru Konumlandırma

İklimlendirme sistemlerinin en favori cihazlarından olan kombilerin performansı kadar nereye monte edildiği de hem çalışma verimi açısından hem de uzun ömürlü kullanım için son derece önemli. Doğru kombiyi seçtiğinizde onu doğru yere monte etmeniz ayrıca güvenliğiniz için elzem.

Çalışma şekilleri, farklı donanımsal özellikleriyle birbirinden ayrılan kombiler için en uygun yerler neresi? Hermetik, bacalı ve yoğuşmalı kombilerden hangisi olursa olsun konut proje halindeyken birkaç etkene dikkat edilmelidir.

Metrekaresine, açık alanları ve menfezlerine göre analiz yapılarak seçilmelidir. Binanın özellikleri dikkate alınarak seçilmeyen cihazlar doğru kombi montajı yapılmadığında sıkıntı yaratabiliyor. Lodoslu / rüzgarlı havalarda ve baca tıkanması durumuyla karşı karşıya kalındığında yaşam alanına gaz sızıntısı yapabiliyor.

Atık gaz sistemi açısından farklılık taşıyan yoğuşmalı, bacalı ve hermetik kombilerin her bir modeli için en doğru montaj alanları da farklılık gösterir.

Yoğuşmalı Kombi için İdeal Montaj Alanı  

Yoğuşmalı kombi modelleri, ateşleme için dışarıdan alacağı havaya ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kombinin monte edildiği alanda dışarından hava alabilmesi için menfez bulunması gerekiyor. Bu sebeple muhakkak en az 150 santimetrekarelik bir menfezin bulunması gerekir. Bu hava tahliye alanı kesinlikle kapatılmamalıdır.

Yanlış monte edildiğinde karbonmonoksit zehirlenmelerine neden olabilen bu tip cihazların yatak odalarına montajı yasal değildir. Dolayısıyla yoğuşmalı kombinizi asla yatak odalarında konumlandırmamalısınız. 

Klimalar gibi tahliye sıvı akışı yapan yoğuşmalı kombilerin, kombi montajı sırasında bir gidere bağlanması gerekir. Bu gider yaşam alanlarının dışına verilemeyeceği için kombinin bulunduğu alana bir gider hattı çekilir. Kombiniz mutfaktaysa mutfak lavabosu bu gider hattı için uygun olacaktır.

Hermetik Kombi için İdeal Montaj Alanı

Hermetik kombiler yanmak için dışarından ihtiyaç duyduğu havayı ve dışarıya vereceği atık gaz için özel baca borusunu kullanıyor. Bunun için monte edileceği alanda havalandırma mecburiyeti bulunmuyor. Açık bir balkonda sadece kapalı bir dolap içerisinde konumlandırılması şartı ile monte edilebiliyor. 

Dolaba konulacak kombinin dolap ile arasında en az 15 santimetre boşluklar bırakılmalıdır. Bu şekilde kombi kendini soğutabiliyor. Kombiyi imkanlar dahilinde dış duvara en yakın alana monte edilmesi öneriliyor. 

Cihazla birlikte verilen hermetik baca, cihazın hem dışarıdan hava almasına hem de dışarıya atacağı atık gaz için gereklidir. Bu bacada uzatma yapmanız gerekirse cihazın teknik özelliklerine bakılarak 4 metreye kadar uzatılabilir. Bu opsiyon ancak tek dirsek kullanımı şartıyla mümkündür.

Konutlarda ortak kullanım alanlarına, merdiven boşluklarına, koridorlara, baca duvarlarına, sıcaklığın yüksek olduğu fırın veya ocak üzerine, donma tehlikesi olabilecek ortamlara ve patlayıcı madde teması olabilecek yerlere monte edilmemelidir. 

Baca çıkışı, apartman havalandırmasına, iki bina arası bulunan bahçeye, balkonlara, temiz hava sağlayan havalandırmalara ve yoğun rüzgarın etkisinde kalacağı yerlere verilmemelidir. 

Bacalı Kombi için İdeal Montaj Alanı

Bacalı kombiler muhakkak hava sirkülasyonunun olduğu iyi havalandırılan bir yere monte edilmelidir. Montajın yapılacağı duvar yüksek sıcaklığa dayanıklı olmalı veya dayanıklı hale getirilmelidir. Bacalı kombilerin banyo ve yatak odası gibi alanlara monte edilmesi kesinlikle önerilmez.

Kapalı ortamlarda kullanılması önerilmeyen bacalı kombilerin kullanım alanları sınırlıdır. Sadece mutfak, hol ve antrelerde kombi mevzuatındaki şartlara uygun şekilde bacaya bağlanırsa kullanılabiliyor. Açık balkonlarda kullanımı önerilmeyen bacalı kombiler, baca bağlama şartı yerine getirilerek kapalı balkonlarda kullanılabiliyor. Kapalı balkonlarda kullanılırken kombi kapalı bir dolap içine alınmamalıdır.

Bacalı kombi mutfakta kullanılacaksa muhakkak tezgahtan en az 30 santimetre yukarıda mesafe bırakılarak monte edilmelidir. 

Bacalı kombiler için en önemli iki husus birincisi havalandırma ikincisi baca şartlarının yerine getirilmesidir. Kombi ancak bu şartlara uygun şekilde monte edilirse güvenli ve sağlıklı bir kullanım sağlayabiliyor. Online Keşif kombi hizmeti sayesinde istediğiniz kombiyi satın alabiliyorsunuz. Ayrıca montajının en iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Kombi Dolap İçinde Olur Mu?

Kombi, genellikle evlerde iç mekanlarda bulunan bir cihazdır. Ancak bazı durumlarda kombi dış ortamda bulunabilmektedir. 

Kombiler, dış etkilere karşı korunması gereken hassas cihazlardır. Dolap içinde kullanılması önerilmez çünkü hem havalandırma sorunu yaşanabiliyor, hem de cihazın çalışması sırasında ısınma sorunu ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle kombi mekanik odasında veya uygun bir alanda kullanılması daha uygundur.

Kombi Balkonda İse Menfez Gerekli Mi?

Kombi balkonda kullanılıyorsa, mutlaka bir menfez gereklidir. Çünkü kombi odasının havalandırılması oldukça önemlidir ve balkon alanı genellikle kapalı olduğundan doğal havalandırma sağlayamaz. 

Menfez sayesinde kombi odasından havalandırma yapılabiliyor ve karbonmonoksit gibi zararlı gazların dışarıya atılması sağlanabiliyor. Böylece sağlığınızı riske atmaz ve güvenli bir şekilde kombi kullanımını devam ettirebilirsiniz.

Kombi Güneşten Etkilenir Mi?

Kombi, genellikle güneş ışığından etkilenmez. Kombiler, içerisinde bulunan termal enerjiyi kontrol ederek suyu ısıtma işlemini gerçekleştirir. Bu nedenle güneş ışığının kombi üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. 

Ancak kombi, genellikle doğrudan güneş ışığı alan ve aşırı sıcaklığa maruz kalan bir alanda bulunmamalıdır. Bu durum, kombinin performansını olumsuz etkileyebiliyor veya zarar görmesine neden olabiliyor.

Kombi nerelere konulabilir?

Bu cihazlar genellikle banyo, mutfak veya balkon gibi suyun fazla olduğu ve havalandırma açısından uygun olan alanlara konulmalıdır.

Kombi yatak odasına konulabilir mi?

Hayır, kombi yatak odasına konulmamalıdır. Kombi yanıcı gazlar üretebiliyor veya yatak odasında potansiyel bir tehlike oluşturabiliyor.

Kombi klimanın yanına konulabilir mi?

Cihaz klimanın yanına konulmamalıdır. Her cihaz için öngörülen güvenli mesafelere dikkat edilmelidir.

Kombi hangi yükseklikte olmalıdır?

Kombi yerden en az 1.5 metre yükseklikte ve göz hizasına yakın olmalıdır. Böylece kullanımı daha kolay olacaktır.

Kombi montajı için profesyonel yardım almak gerekir mi?

Evet, kombi montajı mutlaka uzman ve sertifikalı kişiler tarafından yapılmalıdır. Doğru montaj kombinin verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.