Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller ve Güncel Fiyatları

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller ve Güncel Fiyatları

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller ve Güncel Fiyatları

Türkiyede-Satılan-Elektrikli-Otomobiller-ve-Güncel-Fiyatları-Online-Keşif-1
Elektrikli otomobillerin Türkiye pazarına girmesi ile birlikte birçok araba kullanıcısı benzinli araçlarını satarak Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesinden seçimini yaptı. Benzin, dizel ve hibrit seçeneklerini bir kenara bırakarak elektrikli otomobil sürmeyi tercih ediyor. Bu nedenle de ülkemizde yavaş yavaş elektrikli otomobil sayısı artış gösteriyor.
Kilit Noktalar
  • Birçok araba markası yurt dışında kullanıma sunulan elektrikli arabalarını Türkiye’ye getirerek satışları başlattı. 
  • Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller yakıt ve bakım konusunda sürücülerine büyük avantajlar sağlıyor. 
  • Elektrikli araç almak isteyen sürücülerin araçların menzil, genişlik ve konfor etkenlerine dikkat etmeleri gerekiyor.
Yazı Konu Başlıkları

Türkiye’de Hangi Elektrikli Araçlar Var?

Türkiye’de hangi elektrikli araçlar var sorusu son yıllarda gündeme gelen ve sıkça merak edilen sorulardan bir tanesidir. Ülkemizde satışa sunulan elektrikli otomobil modelleri arasında SUV, sedan, hatchback ve iki kapılı küçük modeller bulunuyor. Bu nedenle de Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller artık sıkça tercih edilmeye başladı. 

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller Nelerdir?

Elektrikli modellerin ünlenmesi ile birlikte ülkemizde de elektrikli araç satışları hızla arttı. Bu nedenle de sürücülerin birçoğu Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller nelerdir merak ediyor. Genel olarak ülkemizde birçok elektrikli araç modeli bulunuyor. Bu sebeple de dilediğiniz markanın elektrikli araç modeline yetkili satış bayilerinden ulaşabilirsiniz.

Porsche Taycan Modelleri

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listemizin başında Porsche markasının Taycan modelleri bulunuyor. Taycan ilk seri üretime geçen elektrikli araçlardan bir tanesidir. Ayrıca 300 ile 650 kW güç aralığındaki modelleri ile konfor ve performansı bir arada yaşatabiliyor. Farklı modelleri bulunan Taycan’ın oldukça sportif ve daha performanslı modelleri de bulunuyor elbette. Yaklaşık olarak 450 kilometre menzile sahip Taycan her sürücü için ideal özellikleri sunuyor. 

Mercedes Modelleri

Üç büyüklerden biri olan Mercedes’de elektrikli otomobil modellerini ülkemizde satışa sundu. SUV ve sedan modelleri ile piyasaya giriş yapan Mercedes, rahatlık ve konfor açısından sürücülerinden tam puan alıyor. Ayrıca elektrikli modellerinin sessiz ve teknolojik olması sürücüleri etkileyen özelliklerden birkaçıdır. Gelin Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listemizde bulunan Mercedes’in modellerine bir göz atalım. 

SUV

Mercedes’in GLA modelinin elektrikli versiyonu olarak satışa sunulan EQA, 140/190 kW/PS güce sahiptir. Diğer modellere göre daha küçük bir versiyon olan EQA, hızlı şarj sistemleri ile 32 dakikada şarj olabiliyor. Bir yandan da sunduğu 506 kilometre menzil ile uzun yola çıkmak isteyen sürücüler için büyük bir avantaj sağlıyor diyebiliriz. 

EQA’nın bir sonraki üst modeli olan Mercedes-Benz EQB, tıpkı EQA gibi hızlı şarj istasyonları ile 32 dakikada şarj edilebiliyor. Azami menzili 481 kilometre olan EQB, 140/190 kW/PS güce sahiptir. Ayrıca EQA’dan farklı olarak daha geniş bir iç hacme ve yükleme alanına sahiptir. Öyle ki EQB kullanıcılarına 495 litre standart, koltuklar yatırıldıktan sonra ise 1710 litre yükleme hacmine sahiptir. 

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller arasında bulunan Mercedes EQC, EQ serisinin C segment SUV  modelidir. Diğer SUV modellerine göre daha performanslı olan EQC 300 kW güce sahip ve 0-100 km/saat hızlanması sadece 5,1 saniye sürüyor. Bu kalıptaki bir SUV’nin gösterdiği maksimum performans da kullanıcıları etkiliyor. 

SEDAN

Mercedes-Benz’in elektrikli sedan modeli olan EQE, tasarımı ve duruşu ile görenleri kendine hayran bıraktırıyor desek doğru olur. 559 kilometre menzili ile yüksek menzil mesafesine sahip elektrikli araçlardan biri olma özelliğini taşıyor. Fakat diğer SUW modellerin aksine EQE, azami olarak 250 kilometre menzile 15 dakikada ulaşabiliyor. 215/292 kW/HP güce sahip bu otomobil diğer modeller gibi 32 dakikada hızlı şarjlar ile şarj edilebiliyor. 

Mercedes-Benz EQS, Mercedes’in ürettiği %100 elektrikli belkide en iyi modeli olabilir. 649 kilometre menzile sahip olan EQS, hızlı şarj ile 31 dakikada şarj edilebiliyor. Ayrıca rahatlık ve konforu bir arada sunmasının yanında 385 kW’da güç üretebiliyor. Bu benzinli ve dizel araçlara göre hesap edilirse tam tamına 523 beygir güç anlamına geliyor. 

BMW Modelleri

Üç büyüklerden biri olan BMW markası, elektrikli araç üretimini son yıllarda artırarak birçok modelinin elektrikli versiyonlarını üretti. İç mekan tasarımından, konfigürasyonlara kadar birçok alternatif sunan BMW, sürücüleri için uzak veya kısa mesafeleri daha zevkli bir hale getiriyor. 

SUV

BMW’nin SUV modeli olan iX, 633 kilometre menzili ile benzin veya dizel yakıta sahip birçok SUV’a rakip haline geliyor. 523 beygirlik gücü ile performansı iliklerinize kadar hissedeceğiniz iX modelinde birçok özellik bulunuyor. iX modelinin farklı birkaç tane daha alt modeli bulunuyor. Eğer daha güçlü bir motor tercih etmek isterseniz de diğer modelleri satın almayı düşünebilirsiniz. 

Firmanın Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesine yeni girmiş diğer modelleri ise BMW iX3 ve iX1’dir. X3 ve X1 modellerinin elektrikli versiyonları olan iX3 ve 1’de kullanıcılarına eşsiz deneyimler sunmayı başarıyor. 

SEDAN

BMW kullanıcılarının neredeyse yarısından fazlası sedan modelleri tercih ediyor. Bu nedenle de markanın elektrikli sedan modelleri de Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesine girmeyi başardı. İ4, yeni çıkacak İ5, İ8, İ3 ve İ7 modelleri ile listelere giren BMW, tüm modellerinde performans ve konforu kullanıcılarına hissettiriyor diyebiliriz. Bahsettiğimiz BMW modellerinin birçoğu kısa zamanda hızlı şarjlar ile şarj edilebiliyor ve 400 kilometreden fazla menzile sahiptirler. 

Tesla Modelleri

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesindeki bir diğer marka ise Tesla’dır. Model X, Model Y, Model 3 ve Model S olmak üzere farklı farklı modelleri bulunan markanın elektrikli otomobilleri sürücülerine birçok özellik sunuyor. 500 kilometreden fazla menzilleri ve üstün performansları ile Tesla modelleri, hızlı şarjlar sayesinde 45 dakika gibi bir sürede şarj olabiliyor. Bazı modellerinin hızlanma, performans veya güç farklılıkları olsa da, Model S ve X modelleri 0-100 km/s’ye 4 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor. 

Audi E-Tron Modelleri

Audi E-Tron modelleri sportback ve SUV olmak üzere ikiye ayrılıyor. Biri sportback diğeri ise Q8’in elektrikli hali olarak karşımıza çıkan E-Tron, kısa sürede şarj edilebiliyor. %5 ile %80 aralığında normal şartlarda 23 dakikada şarj olabilir. Bu sayede de kısa sürede araç şarj olarak yola devam edebiliyor. 487 kilometre menzile sahip bu araç tam tamına 350 kW güç üretebiliyor ve 0-100 km/s hızlanması ise 4,1 saniyedir. 

Jaguar I-Pace

Çoğunlukla SUV üreten markalardan biri olan Jaguar’ın elektrikli otomobil modeli olan I-Pace, 470 kilometre menzili ile sürücülerine farklı deneyimler yaşatıyor. Normal şartlarda 8,5 saat şarj olan otomobil hızlı şarj ile kısa bir zamanda %80 dolum oranına ulaşabiliyor. 4,8 saniyede 0-100 km/s hıza ulaşan I-Pace, özellikleri ile de sürücülerini etkiliyor. 

Kia Modelleri

Kia modelleri arasından kendini öne çıkaran Kia EV6 ve Kia Niro EV, markanın üretmiş olduğu iki elektrikli modeldir. Markanın modelleri arasında Kia EV6, Niro EV’ye göre daha performanslı ve sportif bir araçtır desek doğru olur. 325 PS güce sahip olan EV6, 0-100 km/s hıza 5.2 saniyede ulaşıyor. Niro EV ise SUV modeli olarak karşımıza çıkıyor ve aileler için ideal seçimlerden biri haline geliyor. 

Volvo XC40 Recharge

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesinde yer alan XC40 Recharge, 500 kilometre menzile sahip olan ve en güvenli elektrikli araçlardan bir tanesidir. 4,8 saniyede sıfırdan yüze ulaşan XC40 Recharge, 408 beygirlik bir güce sahiptir. Ayrıca hızlı şarj ile 34 dakikada %10 ile %80 doluluk oranına ulaşabiliyor. 

Skywell ET5

Çin grubunun bir markası olan Skywell ET5, Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesine girdikten sonra büyük ilgi topladı. Sanıldığından daha iyi bir performans gösteren ET5, konfor ve yolculuk konusunda da oldukça başarılı markalardan biridir. 150 kW azami motor gücüne sahip olan otomobil, 38 dakikada hızlı şarj ile şarj edilebiliyor. 

TOGG

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesinde belki de en çok ses getiren araç TOGG’dur. Yerli üretim ile satışa sunulan TOGG T10X, 523 kilometre menzile sahip bir SUV’dir. Hızlı şarj ile 28 dakikada şarj olabilen T10X, azami olarak 218 PS güç üretebiliyor. Sürücüsüne hem teknolojiyi hem de konforu bir arada sunan TOGG, performans konusunda da oldukça başarılıdır. 

Renault Zoe

Renault markasının elektrikli ilk arabası olan Zoe, küçük olsa da sürücüsüne büyük ekonomik tasarruflar yaptırabiliyor. Küçük olmasına rağmen 386 kilometre menzile sahip olan Zoe, belkide Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller sıralamasının başlarında bulunuyor. 

Mini Cooper SE

Ünlü markalardan bir diğeri olan Mini Cooper’ın elektrikli modeli olan Cooper SE, 135 kW güce sahip performanslı bir araçtır. Küçük olmasını avantaj olarak kullanan Cooper SE, 234 kilometre menzili ile şehir içi kullanımlarda sürücüsüne avantaj sağlıyor. 

Citroen Ami

Ami, Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller arasından en küçük hacme ve güce sahip olan elektrikli araba modelidir. Böylece iki kişilik oturma alanı ile ekonomik kullanımlar için mükemmel bir seçenek haline geliyor. 6 kW gücü ve 75 kilometrelik menzili ile şehir içi kullanımlar için ideal özelliklere sahiptir. 

Elektrikli Otomobil Fiyatları

Yakıt olarak elektrik kullanan otomobillerin ülkemizde popüler hale gelmesi ile birlikte elektrikli otomobil fiyatları merak edilen konulardan biri haline geldi. Elektrikli araçlar farklı özelliklere sahip tamamen elektrikle yol alabilen araçlardır. Bu nedenle de konfigürasyonlarına bağlı olarak fiyat farkları da ortaya çıkıyor. Fakat geniş bir pencereden baktığımızda elektrikli araçların arasında 400.000 bin ile 6.100.00 milyon TL arasındadır. En ucuz elektrikli arabadan en pahalısı baz alındığında fiyatlar arasında tercih edilebilecek farklı modeller bulunuyor. Bütçe aralığına göre dilediğiniz elektrikli otomobil modelini tercih edebilirsiniz. 

En Ucuz Elektrikli Otomobil Kaç TL?

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller arasında merak edilen diğer sorulardan bir tanesi de en ucuz elektrikli otomobil kaç TL ve ötv oranları nedir sorularıdır. Yazımızda da bahsettiğimiz gibi elektrikli araçlar arasında en ucuz ve en pahalı olmak üzere büyük bir fark vardır. 

Bahsettiğimiz gibi elektrikli araçların fiyatları konfigürasyonlarına göre değişiklik gösterir. Bu özelliklerin bulunmadığı fakat elektrikli olan elektrikli araç modeli ise Citroen Ami modelidir. Citroen Ami, iki kişilik bir hacme ve sadece 75 kilometrelik bir menzile sahiptir. Bu nedenle de Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesinin en ucuz aracıdır. 

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.