Dekorasyonda Sedef Boya Desenleri ve Modelleri

Dekorasyonda Sedef Boya Desenleri ve Modelleri

Dekorasyonda Sedef Boya Desenleri ve Modelleri

Dekorasyonda-Sedef-Boya-Desenleri-ve-Modelleri-Online-Keşif-1
Dekorasyon işlemleri yaşam ve çalışma alanları için yapılan yeniliklerden bir tanesidir. Bu yenilikler arasında sedef boya deseni yaptırmak da bulunuyor elbette. Farklı renklere ve modellere sahip olan sedef boya seçenekleri arasından istenilen tercih yapılabiliyor. Fakat bu seçimi yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır elbette. Genel dekorasyonla uyması vs. birçok noktaya dikkat edilmelidir.
Kilit Noktalar
  • Tercih edilecek renk ve desene göre sedef boya modelleri arasından seçim yapılarak dekorasyona en uygun olanı seçilmelidir. 
  • Sedef boyalar sayesinde basit ama etkili yenilikler yaparak dekorasyona katkı sağlanabiliyor. 
  • Modern ve şık bir görünüm elde edebilmek için sedef boya seçenekleri en iyi tercihlerden bir tanesidir.
Yazı Konu Başlıkları

Yenilenen odalar veya alanlar için sedef boyaların tercih edilmesi, ortama farklı bir dekorasyon fikri katabiliyor. Bu nedenle de birçok kişi yenilenen alanlarda sedef boya deseni tercih ediyor.

Sedef Boya Deseni Nedir?

Sedef boya desenleri genel olarak evler için tercih edilen dekorasyon seçeneklerinden bir tanesidir. Fakat bu boyaların özelliklerinden bir tanesi de ışığı yansıtmalarıdır. Işığı farklı açılarda yansıtan sedef boyalar, özel pigmentler içeren bir yapıya sahiptir. Duvar boyası türlerinden biri olması ve içerisindeki pigmentler sayesinde duvara sedefli ve parlak bir görünüm verir. Bu nedenle de yapılan birçok dekorasyonda kullanıldıkları görülüyor. 

Farklı renk seçenekleri ile birçok ortama uyum sağlayabilen sedef boya, deseni ile de dikkat çekiyor. Ev dekorasyonunda önemli bir yere sahip olmasının yanında modern ve şık bir tasarım için de kullanılıyor. Bu nedenle de yapılan birçok yeni dekorasyon tasarımında sedef boyalar tercih ediliyor. 

Sedef Boyanın Avantajları

Ev veya işyerlerini yenileyen kullanıcılar için dekoratif seçimlerden bir taneside boyadır. Duvar boyalarının rengi gerçekten de önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle de duvarlara sedefli ve parlak bir görünüm kazandırmak için sedef boya deseni tercih ediliyor. Her ortam veya duvar için farklı renk ve desenler mevcuttur. Bu sebeple de istenilen renk seçilebiliyor. 

Modern ve şık bir görüntü oluşturmak için kullanılan sedef boyalar, ekstra olarak duvarlardaki kusurların da ortadan kalkmasını sağlıyor. Küçük çaplı göçük, çizik veya aşınmaları kapatabilme özelliği sayesinde avantaj sağlıyor. Ayrıca kolayca uygulanabiliyor olması ve temizlenebilmesi de sağladığı artılardan bir diğeridir. Bu şekilde de hem kolayca uygulanabiliyor hem de dekorasyona uyum sağlıyor. 

sedef boya deseni

Sedef Boyanın Dezavantajları

Tıpkı birçok şeyde olduğu gibi boyalarda da bazı dezavantaj sağlayan durum ve özellikler vardır. Bu durum ve özellikler arasında farklı şeyler olabiliyor. Örneğin sedef boyaların fiyatları diğer boyalara göre daha pahalıdır. Bu nedenle de dekorasyon aşamasında ekstra maliyet çıkarabiliyor. Ayrıca bu boyanın uygulanma aşamasında dikkatli olunmalıdır. Çünkü uygulama sırasında dikkatli olunmazsa leke oluşumu görülebiliyor. 

Sedef boya desenleri için öne çıkan özelliklerden biri de duvarlara renkli ve parlak bir görünüm kazandırmasıdır. Fakat yoğun ışık yansımalarında veya doğrudan etki ettiğinde renk değişimi görülebiliyor. Bu nedenle de küçük ve dar mekanlarda boğucu bir atmosfer oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Bunun gibi durumlar sedef boya deseni için dezavantaj oluşturan sebepler arasındadır. 

Sedef Boya Deseni ve Modelleri

Sedef boyalar dekorasyonlar için oldukça önemli bir yere sahip olduğu için birçok modelle sunuluyor. Farklı modellerin olması sedef boyaların tercih edilmesinde de büyük bir etken sağlıyor elbette. Bu nedenle de her dekorasyon için farklı bir renk ve desen seçimi yapılabiliyor. Model açısından bu kadar geniş bir seçim sunulabilmesi oldukça önemlidir. Çünkü sedef boya deseni ortamın görüntüsünü etkileyen etkenlerden bir tanesidir. 

Bu boya türünden sevilen ve sıkça tercih edilen belirli birkaç model bulunuyor. Bahsedilen modeller birçok kişi tarafından tercih edilip, seviliyor. Sedef boya modelleri arasında bulunan çeşitler ise şu şekildedir;

  • İnci Sedef
  • Metalik Sedef
  • Damarlı Sedef
  • Mermer Sedef
  • Çizgili Sedef
  • Ombre Sedef

İnci Sedef

Işığın yansıması ile birlikte ortaya sedefli desenler çıkartan inci sedef boyaların tercih edilme oranları oldukça yüksektir. En beğenilen modellerden biri olan inci sedefler, dekoratif olarak kullanılan iç cephe boyalarından bir tanesidir. Mekana farklı bir görünüm kazandırmak için kullanılan bu boya, su bazlıdır ve silinebiliyor. Ayrıca farklı uygulama aparatları ile de uygulanabiliyor. 

Kolay desen verilebilir bir yapıda olması nedeniyle neredeyse her desen ile görünüm sağlayabiliyor. Kendinden inci efekti verebiliyor olması, geniş ve yüksek mekanlar için harika bir görüntü oluşturuyor. Özellikle de inci sedef boyalar için tercih edilen mekanlar arasında tavanlar, alçıpan, tahta veya metal gibi yüzeylerin sıklıkla bulunduğu söylenebiliyor. 

Metalik Sedef

Adından da anlaşılacağı gibi metalik sedef olarak adlandırılan boya sayesinde metalik ve parlak bir görünüm elde ediliyor. Sedef boya modelleri arasından öne çıkan metalik sedef, dekorasyonlarda en çok tercih edilen modellerden bir tanesidir. Çünkü metalik sedef boyası sayesinde dekoratif olarak yeni nesil görünüm elde edilebiliyor. Bu da en çok mağaza ve restoranlar için işe yarar hale geliyor. 

sedef boya deseni

Damarlı Sedef

Damarlı sedef olarak kullanılan boya türü de yeni nesil modellerden bir tanesidir. Mermerlerde görünen damarlı yapının duvar veya zemin üzerinde yapılmasına imkan sağlayan model damalı sedef boyadır. Tamamen damarlı bir yapı ile görünen bu model yeni nesil dekoratif tasarımlarda oldukça fazla kullanılıyor. Bu nedenle de en çok tercih edilen modeller arasında yerini almıştır. Çünkü mermer monte edilemeyen birçok duvarda etkili tasarımı ile kullanıcılarını etkileyebiliyor. 

Mermer Sedef

Bahsedildiği gibi damarlı sedefler, mermer görüntüsü elde etmek için kullanılan modellerdir. Mermer sedefler ise aynı şekilde görünüm sağlamanın yanında lüks ve göz alıcı bir yapya da sahiptir. Mermer sedef boya deseni sayesinde duvarları oldukça lüks ve göz alıcı hale getirmek mümkündür. Bu nedenle de lüks restoran ve mağazalarda kullanıldıkları görülüyor. 

Çizgili Sedef

Çizgili sedef boyalar duvarların farklı bir görünüme sahip olması için tercih ediliyor. Modern ve dinamik bir yapı ortaya çıkarak çizgili sedef boyaların kullanımına sık sık rastlanıyor. Genel olarak dekoratif tasarımların bir parçası olan çizgili sedef modeli, her ortama uygun hale getirilebiliyor. Bu sebeple de neredeyse her yerde kullanıldığı görülüyor. 

Ombre Sedef

Ombre sedef boya modeli, diğer modellerden farklı olarak iki rengin geçişli olarak kullanılması ile ortaya çıkar. Yumuşak ve romantik bir görünüm kazandırmak için kullanılan ombre sedef, uygun iki rengin geçişli bir şekilde kullanılması ile ortaya çıkıyor. 

Sedef Boya Nasıl Yapılır?

Sedef boya uygulama açısından farklılıklar gösterebiliyor. Ancak bu boyanın uygulanabilmesi için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemler tabi ki de kullanıcılara göre değil, uygulanacak modele göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle de tercih edilecek modele göre sedef boya nasıl yapılır sorusunun cevabı da değişiklik gösterecektir. Sedef boyaların uygulanması için ilk öncelikle gerekli ortamın ve zeminin hazırlanması gerekiyor. 

Gerekli ortam ve zemin hazırlandıktan sonra, yapılacak olan boyanın modeline dikkat edilmelidir. Genel olarak sedef boyalar diğer boyalardan farklı olarak uygulanıyor ve görünüyor. Bu sebeple de uygulama aşamasında oldukça dikkatli olunmalı ve renk tercihine özen gösterilmelidir. Aksi takdirde mekana istenilen dekor katılamaz. Bu şekilde de sedef boya deseni istenilen şekilde görünmez. 

sedef boya deseni

Spatula Tekniği

Spatula tekniği olarak adlandırılan yöntemde gerçekten de spatula kullanılıyor. Fakat kullanılan bu spatula boya için uygun olandır. Spatula tekniği ile boyanan yerin üzerinde duvara özgün ve dokulu bir yüzey oluşur. Oluşan bu yüzeyin üzerinde sedef boya sürülerek ortaya spatula desenlerinin çıkması sağlanıyor. Bu şekilde de dekoratif olarak farklı bir özellik elde ediliyor. Ayrıca bu teknik sayesinde Doğal görünüm dağınık görünüm de sağlanıyor. 

Sünger Tekniği

Sünger tekniği de sedef boya deseni oluşturmak için kullanılan bir diğer yöntemlerden biridir. Tamamen sünger kullanılarak yapılan bu uygulama zemine veya duvara doğal ve dalgalı bir görünüm sağlıyor. Bu sayede sürülen renk ile birlikte farklı görünümler ve dekorlar elde edilebiliyor. Ayrıca doğal görünüm için tercih edilebilen en net yöntemler arasında sünger tekniği yer alıyor. 

Sedef Boya Deseni Kullanım Alanları

Sedef boyaların kullanım alanları çok geniş olması ile birlikte, model açısından daha da genişliyor. Farklı mekan ve zemin için kullanılan sedef boyalarının kullanım alanları neredeyse her yeri kapsıyor. Tabi ki de bu yerler dekorasyon aşamasından geçen ve tadilat işlemleri ile düzenlenen yerlerdir. Çünkü sedef boya deseni belirli bir yerde ilgi çekmesi ve renk vermesi için tercih ediliyor. 

Bu nedenle de genel olarak sonradan dekorasyon işlemlerine tabi tutulan yerlerde kullanıldıkları görülüyor. Bu yerler arasında birçok mekan vardır. Genel olarak sedef boyaların kullanıldıkları yerler ise şu şekildedir;

  • Yatak Odaları
  • Mutfaklar
  • Banyolar
  • Salonlar
  • Mağazalar
  • Ofisler
  • Restoranlar

Gibi yerler yeniden yapılan tasarımlar ve dekorasyon fikirleri ile yenilenirken sedef boyalar kullanılıyor. Kullanılan sedef boyaların birçoğu farklı desenlerle yapıldığı için, her ortama uygun hale getirilebiliyor. 

sedef boya deseni

Sedef Boya ile Dekorasyon Fikirleri

Genel olarak son yıllarda sedef boya kullanımında artış görüldüğü söyleniyor. Bu nedenle de birçok kişi boyalar hakkında dekorasyon fikirlerinin neler olduğunu merak ediyor. Desen ve renk açısından oldukça fazla çeşitlilik sunan sedef boyaların tercih edilebilen birçok modeli vardır. Kullanıldıkları alanlara göre belirli yerler için tercih ediliyorlar. Duvarlar, tavanlar, yerler veya belirli bir zemin için sedef boylara kullanılıyor. 

Dekorasyonun bir parçası olan bu boyalar, renklerin bir arada bulunması ve yansıması için kullanılıyor. Sedef boya deseni, her ortam için tercih edilebilen dekorlardan bir tanesidir. Bu nedenle de benzer renkli eşyalar ve takımlar ile kullanılıyor. Bunun yanında genel dekorasyona uyması için ışığın vurduğu alanlara yapılması da tercih edilebiliyor. 

Sedef Boya Deseni Fiyatları

Boya fiyatları genel olarak fiyat açısından farklılık gösteren alanlardan bir tanesidir. Her boyanın farklı uygulama alanı ve yöntemi vardır. Sedef boyalarda da bu durum böyledir. Birçok etken fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Ayıca sadece renk ve desen seçimi değil, boyayı yapacak olan firma veya ustanın da ücreti düşünülmelidir. Çünkü sedef boya deseni, her usta veya firma tarafından uygulanan modeller arasında değildir. 

Fakat genel olarak sedef boya fiyatları kullanıcıları üzmeyecek miktardadır. Genel fiyat aralığı belli olmasa da 3000 TL ila 1000 TL arasında olduğu tahmin ediliyor. Boya maliyetleri ve ustalık ücretleri düşünüldüğü zaman bu fiyatlar oldukça mantıklıdır. 

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.