Otomatik Kapı Kilidi Nerelerde Kullanılır?

Otomatik Kapı Kilidi Nerelerde Kullanılır?

Otomatik Kapı Kilidi Nerelerde Kullanılır?

Otomatik-Kapı-Kilidi-Nerelerde-Kullanılır-Online-Keşif-1
Otomatik kapı kilidi sistemleri gündelik hayatta sıkça karşılaştığımız kilitleme mekanizmalarından bir tanesidir. Kullanımı oldukça yaygın olan bu sistemin kullanıcılarına sağladığı avantajlarda bir o kadar fazladır. Güvenlik açısından büyük bir nimet olan otomatik kapı kilitleri, farklı çeşitlerde ve yapılarda bulunabiliyor. Bu nedenle de otomatik kilitlerden biri tercih edilmeden önce mutlaka detaylıca araştırılmalıdır. Uygun olan kapı otomatik kilidi belirlenmeli ve satın alınmalıdır.
Kilit Noktalar
  • Otomatik kapı kilidi sistemleri sayesinde evde anahtar unutma veya kapıyı tam kapatamama durumları da ortadan kalkacaktır. 
  • Sistemin sağladığı güvenlik önlemleri, olası tehditlere karşı mekanın korunmasını ve kullanıcının bilgilendirilmesini sağlayabiliyor. 
  • Yeni nesil kilit sistemleri sayesinde ihtiyaç duyulan sisteme ulaşmak da oldukça kolay hale gelmiştir.
Yazı Konu Başlıkları

Bu konuda tercih edilebilecek birçok seçenek vardır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte farklı farklı birçok otomatik kapı kilidi modeli kullanıcılara sunuldu. Yeni çıkan bu modellerin birçoğunda yeni nesil güvenlik özellikleri de bulunuyor. Bu sebeple de tercih edilmesi planlanan sistemin özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Otomatik Kapı Kilidi Nedir?

Birçok kişi tarafından sorulan ve merak edilen sorulardan bir tanesi de otomatik kilitlerin neler olduğu ve hangi özelliklere sahip olduğudur. Otomatik kapı kilitleri neredeyse her kapıya takılabilen ve otomatik olarak kilitlenme mekanizmasına sahip olan sistemlerdir. Kapıları açıldıktan sonra yerine oturtulması için kapatılmalıdır. Fakat otomatik kapı kilidi sistemlerinde bu durum oldukça kolaydır. Çünkü otomatik sistemlerde kilit direkt olarak kapıyı kitleyecektir. 

Bu sayede, kapı kilitlemeyi unutma ve kapıyı kapatamama durumları da ortadan kalkıyor. Bakıldığı zaman otomatik kilitlerin faydaları kullanıcılar için hayat kurtarıcı bir etkiye sahiptir. Çünkü otomatik kilitlerin sadece basit bir tasarıma sahip tek sistemi yoktur. Birçok sisteme adapte edilebiliyorlar ve kullanılabiliyorlar. 

Otomatik Kapı Kilitlerinin Avantajları

Normal kilit sistemlerinin otomatik kapı kilitleri ile birleşmesi yanında birçok özelliği de getiriyor. Kullanıcılar için yeni ve güvenlik sağlayan özellikler sayesinde artık evler ve ofisler daha güvenli olabiliyor. Ayrıca bunun yanında sağladıkları diğer özellikler sayesinde anlık bildirimler ve kolay kullanım imkanı da sağlanıyor. Otomatik dış kapı kilidi gibi seçimler kullanıcılar için yepyeni kolaylıklar sağlıyor. Bu nedenle de özellikle dış kapılarda otomatik kapı kilidi sistemlerinin tercih edildiği görülüyor. 

Genel olarak bu sistemin sağladığı avantajlar arasında şu maddeler bulunuyor;

  • Hırsızlık ve izinsiz giriş gibi durumları engeller,
  • Anahtarların çalışmaması ve kaybolması durumlarını ortadan kaldırır,
  • Uzaktan kontrol ve erişim imkanı sağlar,
  • Kapı tamamen otomatik bir şekilde kilitlenir,
  • Modern ve şık bir tasarım kazandırabilirler. 

Güvenlik

Ev ve işyerleri için en önemli etkenlerden bir tanesi güvenliktir. Güvenlik sistemleri bir yerin tam anlamı ile korunması için alınan önlemleri belirtiyor. Son zamanlarda artan hırsızlık ve gasp durumlarından korunmak için güvenlik önlemleri almak şarttır. Bu durumlardan korunmak için de karşımıza otomatik kapı kilidi sistemleri çıkıyor. Farklı farklı birçok modele sahip olan bu sistemler, kullanıcılarına maksimum performans sağlıyor. 

Hırsızlık riskini azaltan bu sistemler bir yandan da uzaktan erişim gibi hayat kolaylaştıran özellikler sağlarlar. Bu şekilde kullanıcılar ev veya işyerlerinden uzak olsalar bile kontrol sağlayabilirler. Ayrıca diğer güvenlik sistemleri ile senkronize bir şekilde de kullanılabiliyorlar. Bu da kullanıcılar için hem güvenlik hem de alan kontrolü imkanını ortaya çıkarıyor. 

Pratiklik

Her ne kadar ihtiyaç duyulmadığı hissedilse de, pratiklik kilit sistemleri için önemli bir yere sahiptir. Özellikle de şifreli otomatik kapı kilidi gibi sistemlerde devamlı olarak parola ve şifre girmek bir süre sonra can sıkabiliyor. Bu gibi durumlar için de otomatik kapı kilidi sistemleri devreye giriyor. Kolay kullanım imkanı sağlayan kilit sistemleri, engelli bireyler için de erişimi kolaylaştıran özelliklere sahiptir. Bu şekilde de pratikliğini öne çıkarmayı başarmışlardır. 

Ayrıca anahtar ile kullanıcı arasındaki bağ da bu sistemler sayesinde azalıyor. Çünkü gelişen teknoloji ile birlikte artık anahtar kullanmaya gerek kalmıyor. Telefon veya özel kartlar kullanarak da kapı kilitleri açılabiliyor. Yani anahtar unutma durumu da ortadan kalkmış oluyor. 

Estetik

Kapı kilitleri için en önemli kriterler güvenlik ve pratiklik olsa da, estetik bir görünüm sağlaması gerekiyor. Genel olarak bu kilitler dış kapılara, bina kapılarına veya daire kapılarında kullanılıyor. Bu nedenle, sağladıkları güvenlik önlemlerinin yanında estetik bir görünüm de sağlamaları gerekiyor. Çünkü genel bina tasarımına ve şekli ile uyumlu olmalıdırlar. Birçok kullanıcı otomatik kapı kilidi seçimi yaparken buna dikkat ediyor. Bu sebeple de üretilen kilitlerde de bu noktaya dikkat ediliyor. 

Kullanılan kilitlerin modern ve şık bir görünüme sahip olmaları gerekiyor. Montajı yapılan kilitlerin takıldıkları kapı ile aynı renk veya benzer tasarıma sahip olması önemlidir. Çünkü bu şekilde hem tasarımsal olarak ahenk yakalanıyor hem de güvenlik sağlanmış oluyor. Kapı otomatik kilidi ile birlikte kapılar da harika bir tasarıma sahip olabiliyorlar. 

Otomatik Kapı Kilitleri İçin Seçenekler

Bahsedildiği gibi teknolojinin gelişmesi ile birlikte otomatik kilitlerde de yeni modellerin ortaya çıktığı görülüyor. Bu sayede de tercih edilen sistemlerde çeşitlilik artış gösteriyor. Otomatik kilitler birçok sistemle beraber çalışabilme özelliğine sahiplerdir. Bu sebeple de farklı farklı birçok sistem ile birlikte kullanılmaları gerekiyor. Çünkü bu sayede hem ekstra güvenlik hem de ekstra kolaylık sağlanıyor. Ayrıca uzaktan alan kontrolü ve kalabalık aileler için ideal çözümler sunuluyor. 

Farklı sistemler ile kullanılan otomatik kapı kilidi sistemleri, sağladığı faydalar ile birçok sistemde kolaylık da sağlayabiliyor. Bu nedenle, en çok da yeni nesil teknolojik sistemler ile kullanıldıkları görülüyor. Zaten bu sayede kullanıcılarına hem güvenlik hem de kolaylık sağlayabiliyorlar. 

Elektrikli Kilitler

Yeni nesil sistemlerden biri olan elektrikli kilitler neredeyse artık her yerde kullanılmaya başlandı. Elektrikli kilitlerin kullanıcılarına sağladıkları avantajlar oldukça fazla ve göz ardı edilemez seviyededir. Bu nedenle de otomatik kapı kilidi sistemleri ile birlikte kullanılıyorlar. Çünkü bu iki modelin bir arada kullanılması ile birlikte güvenlik daha da artırılmış oluyor. Ayrıca artan güvenliğin yanında kolay giriş imkanı da bulunuyor elbette. 

Bina otomatik kapı kilidi olarak sıkça tercih edilen elektrikli kilitler, kolay giriş için idealdir. Belirli bir şifre, parola veya kart ile sorunsuz geçiş sağlıyor. Bu sebeple de binaların girişlerinde görülme ihtimalleri fazladır. Fakat mağaza ve ofis girişlerinde de kullanılıyorlar.

Manyetik kilitler diğer sistemlere göre daha farklı bir çalışma mekanizmasına sahiptirler. Diğer sistemler, içeride bulunan bir kilit mekanizması ile çalışıyor. Manyetik kilitlerde ise durum biraz daha farklıdır. Mıknatıs yardımı ile çalışan bu sistemler genellikle yüksek güvenlik gerektirecek yerlerde kullanılırlar. Bu nedenle de gündelik yaşantıda çok fazla rastlanabileceği söylenemez. Özellikle de mıknatıs yardımı ile çalışmaları, onları yüksek güvenlik gerektiren yerler için harika bir seçenek yapıyor. 

Otomatik kapı kilidi çeşitlerinden biri olan manyetik kilitler, belirli kullanım alanlarına sahiplerdir. Güçlü ve dayanıklı olmaları onları hastane, laboratuvar ve güvenlik gerektiren tesisler gibi yerler için ideal kılıyor. Bu nedenle de gündelik yerlerde çok fazla kullanıldıkları görülemiyor.

Biometrik Kilitler

En yüksek güvenlik yöntemlerinden biri olan biyometrik kilitler, hem gündelik hayatta hem de özel tesislerde kullanılan sistemlerdir. Genel olarak biyometrik kilitler, içerisinde parmak okuma veya yüz okuma gibi biyometrik teknolojileri kullanıyor. Bu nedenle de yüksek güvenlik önlemlerinden bir tanesidir. Çünkü taklit edilmesi oldukça zordur. ve mekanizma başka hiçbir şekilde açılamaz. Yani hırsızlık veya izinsiz giriş gibi durumlarda tamamen kalkan görevi görüyor. 

Oldukça yüksek güvenlik önlemleri sunması nedeniyle de bankalar, devlet kurumları ve askeri tesislerde kullanılıyorlar. Biyometrik kilitlerin yanında takıldıkları kapılar da önemli bir yere sahiptir. Çünkü kilit maksimum güvenlik sağlasa bile kapı açılmamalıdır. Bu nedenle de kilit seçimi yapılmadan önce ihtiyaç duyulan sistem araştırılmalıdır. 

Otomatik Kapı Kilidi Kullanım Alanları

Kapı kilidi kullanımı genellikle her yerde görülüyor. Fakat otomatik kapı kilidi kullanımı diğer kilitlerden daha farklıdır. Her yerde kullanıldığı görülmese de, birçok yerde güvenlik önlemi için tercih ediliyorlar. Bunun nedeni otomatik kilitlerin kullanıcılarına sağladığı güvenlik, kullanım kolaylığı ve diğer sistemlerle adapte çalışabilmesidir. Zaten bu nedenle de birçok yerde kullanıldıkları görülüyor. Burada dikkat edilmesi gereken başka noktalar da vardır. 

Otomatik kapı kilitlerinin çeşitlerine göre belirli yerlerde ve belirli amaçlarla kullanılması gerekiyor. Yani her otomatik kilit istenilen yerde kullanılmıyor. Bunun için ilk öncelikle kilidin sağladığı güvenlik önlemlerine bakılmalıdır. Daha sonra ise güvenlik sistemi ile beraber çalışabilmesi ve uyumlu olması gerekiyor. Bu durumlar karşılandıktan sonra istenildiği gibi otomatik dış kapı kilidi kullanılabiliyor. 

Konutlar

Yüksek güvenlik ihtiyacı duyulmasa da kontular için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Güvenlik gerektiren yerlerin yanında konutlar daha az güvenlik önlemine ihtiyaç duyar. Tabi ki bu konutun tipine göre de değişiklik gösterebiliyor. Çünkü her konut için aynı güvenlik sistemleri kullanılmıyor. Bu nedenle de ilk olarak konutun güvenlik ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. 

Daha sonra istenilen güvenlik önlemi ile birlikte otomatik kapı kilidi sistemleri kullanılabiliyor. Genel olarak şu konut tiplerinde otomatik sistemlerin kullanıldığı görülüyor;

  • Villalar
  • Apartman daireleri
  • Müstakil bahçeli evler
  • Garajlar

Gibi konutlarda bu ihtiyaç oldukça önemlidir. Çünkü özellikle villa ve bahçeli evlerde izinsiz girişlerin önlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde büyük bir güvenlik açığı oluşması an meselesi haline geliyor. 

Ticari İşletmeler

Tıpkı müstakil evlerde olduğu gibi ticari işletmelerde de güvenlik ihtiyacı oldukça büyüktür. İşletmeler evlerin aksine daima şehir içine ve evlerin arasına yapılmıyor. Bazı işletmelerin depoları ve üretim merkezleri şehrin dışındaki alanlarda kuruluyor. Bu nedenle de her türlü ihtimal göz önünde bulundurulmalıdır. Buna göre güvenlik önlemleri alınmalı ve kilit sistemi kullanılmalıdır. Aksi takdirde istenilen güvenlik seviyesi yakalanamaz ve güvenlik açığı ile karşı karşıya kalınabiliyor. 

Genel olarak ticari işletmelerin şu alanlarında otomatik kapı kilidi sistemlerinin kullanıldıkları görülüyor; 

  • Mağazalar
  • Üretim tesisleri
  • Ofisler
  • Restoranlar
  • Oteller
  • Garajlar
  • Depolar

Bu ve bunun gibi yerlerde maksimum güvenlik önlemlerinin alınması önemlidir. Çünkü otomatik kilitlerin özelliklerinden yararlanılması ve kullanılmasının en gerektiği durumlar meydana gelebiliyor. Bahsedildiği gibi bu durum en çok da depo, garaj ve üretim tesisleri için geçerlidir. 

Kamu Kurumları

Kamu kurumları belirli önlemlerin alınması gereken en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu noktaların önemli olmasındaki en önemli sebep ise devlet bilgileri ve kişisel bilgilerdir. Kamu kurumları içerisinde yer alan birçok mekan, bu nedenle güvenlik sistemleri ile korunmalıdır. Ayrıca hastane ve kamu binalarındaki hassas bulgulara kimsenin ulaşmaması için bu sistemler oldukça gereklidir. Otomatik sistemler bu konuda birinci tercih oluyor. Bunun nedeni açıldıktan sonra tüm kapıların tekrar kapanması ve kilitlenmesi önemlidir. Bu şekilde yetkililerden başka kimse o mekana erişemiyor. 

Otomatik sistemlere ihtiyaç duyan kamu kurumları içerisinde birkaç tane yer vardır. Bu yerler yüksek güvenlik gerektiren ve hassas bilgilerin bulunduğu mekanlardır. Bahsedilen mekanlar arasında şunlar vardır;

  • Hastaneler
  • Okullar
  • Kütüphaneler
  • Kamu binaları
  • Devlet daireleri

Otomatik Kapı Kilidi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kapı kilidi seçerken dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğu birçok kişi tarafından merak edilen durumlardan bir tanesidir. Otomatik kapı kilitlerini tercih etmeden önce dikkat edilmesi gereken noktalar arasında;

  • Güvenlik seviyesi
  • Kullanım kolaylığı
  • Estetik
  • Fiyat
  • Konum
  • Yapının giriş ve çıkışları

Göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun nedeni ihtiyaç duyulan güvenlik önlemlerinin tamamen sağlanabilmesidir. Bir otomatik kilit seçimi yapmadan önce mutlaka sağladığı faydalara ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmelidir. Ayrıca bu özelliklerin, kilidin takıldığı mekanda işe yarayacağına da emin olunmalıdır. Çünkü kilitlerin maksimum performans gösterebilmesi için seçim aşamasında tüm bu etkenlere dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanılan otomatik kapı kilidi modelinin güvenlik sağlamasının yanında kolay kullanım sunabilmesine de ayrıca dikkat edilmelidir. 

Otomatik Kapı Kilidi Kurulumu

Kapı kilitleri için kurulum işlemleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunun nedeni kurulum aşamasının tamamen doğru bir şekilde yapılabilmesi içindir. Çünkü doğru bir şekilde kurulumu yapılamayan otomatik kilitlerden istenilen verim ve güvenlik alınamaz. Bu sebeple kurulum işlemlerinin yetkili firmalar tarafından yapılması en doğru seçeneklerden biri olacaktır. Kurulumun yetkili firmalar tarafından yapılması olası bir hatada suçu tamamen kullanıcının üzerinden alıyor. 

Kurulumu yapılan kilidin kapı ve kilidin özelliklerine göre kurulması da önemlidir. Kullanılan kilidin kapı ile uyumsuz olması güvenlik açığına hatta çalışmamasına sebep olabiliyor. Bu durumun yaşanmaması için önceden kilidin modeli belirlenmelidir. Daha sonra otomatik kapı kilidi montajı işlemlerine geçilebiliyor. Bu da yaklaşık olarak 1 veya 2 saat aralığında sürüyor.

Otomatik Kapı Kilidi Fiyatları

Kapı kilidi fiyatları birçok etkene bağlı olarak değişiklik gösteren fiyatlandırmalardan bir tanesidir. Elektronik kapı kilitleri ile kullanılan otomatik kapı kilidi fiyatları belirli bir aralıkta değildir. Bunu nedeni kullanılan her kilidin farklı özelliklere sahip olması ve farklı yapılarda üretilmesidir. Bazı kilitler daha sağlam malzemelerden üretilirken, bazıları onlardan daha hassas malzemelerle üretilmiştir. 

Ayrıca kilit seçimi yaparken seçilen modele, özelliklerine veya markasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü sayılan bu etkenler kilidin fiyatının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu sebeple de bütün etkenler bir araya toplanmalı ve duruma göre bir kilit tercihi yapılmalıdır. Genel olarak otomatik kilit fiyatları ise oldukça ekonomiktir. En güvenli kilit sistemleri bile maksimum olarak bir asgari ücretin yarısına denk geliyor. 

Otomatik Kapı Kilidi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Otomatik kapı kilitleri güvenli midir?

Kapı kilidi sistemlerinin neredeyse hepsi kullanıcılarına maksimum güvenlik sağlamak amacı ile üretilmiştir. Bu nedenle de gönül rahatlığı ile tercih ediliyorlar.

Otomatik kapı kilitleri nasıl çalışıyor?

Otomatik kilitlerin hepsinin farklı çalışma mekanizmaları vardır. Bunun nedeni hepsinin farklı teknolojiler kullanarak güvenlik sağlamalarıdır. 

Otomatik kapı kilitleri kurulumu zor mudur?

Otomatik kilitlerin kurulumları bilgi gerektiren aşamalardan oluşabiliyor. Bu nedenle kurulumu kilidin kendi markasının teknisyenleri tarafından yapılması en doğru seçenek olacaktır. 

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duşakabin Montajı Kolay Mı Kendim Yapabilir Miyim?
Duşakabin Montajı Kolay...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma duşakabin montajı nasıl yapılır sorusu oluyor.…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile Dijital Pazarlama aynı mıdır?
Pazarlama Nedir? Pazarlama...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama ile aynı mıdır sorusu devamlı olarak…
Markalar Listesi ile Klima Fiyatları 2024
Markalar Listesi ile...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının yaklaşması ile birlikte klima ihtiyacı daha…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Duşakabin Montajı Kolay Mı...
Birçok kişinin sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de kendi başıma…
Pazarlama Nedir? Pazarlama ile...
Son zamanlarda sürekli olarak karşılaşılan pazarlama nedir ve dijital pazarlama…
Markalar Listesi ile Klima...
Gündelik hayatta klima kullanımı oldukça fazladır. Özellikle de yaz aylarının…
Markalara Göre Kombi Bakım...
Kombiler özellikle de kış aylarında ısınma ve sıcak su için…
Dekorasyonunuza Uygun Ev Tipi...
Ev içerisinde değerli eşyaları saklamak için ihtiyaç duyulan en önemli…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.