Kombi Ateşleme Yapmıyorsa Ne Yapılmalı?

Kombi Ateşleme Yapmıyorsa Ne Yapılmalı?

Kombi Ateşleme Yapmıyorsa Ne Yapılmalı?

Kombi Ateşleme Yapmıyorsa Ne Yapılmalı- Onlinekesif
Kombiler genel olarak karmaşık yapıya sahip cihazlardır. Bu yüzden kombi ateşleme yapmıyor ise bunun birçok nedeni olabilir. Fakat genel olarak ateşleme problemleri arızalar yüzünden meydana geliyor. Elbette belirli arızalara müdahale edebilirsiniz. Arıza durumlarına göre yapılan herhangi bir yanlış müdahale durumu daha kötü bir hale getirebilir. Bu yüzden kalifiye bir teknisyenden yardım almak en iyi seçenek olacaktır. Çünkü kombilere yapılan yanlış müdahaleler yüzünden arızalar daha da büyük bir hal alıyor. Bilinçsizce yapılan müdahaleler arızaları büyütmekle de kalmayıp cihazın bazı parçalarının tamamen işlevlerini yitirmesine sebebiyet verebilir. Bu yüzden temkinli bir şekilde hareket etmelisiniz.
Kilit Noktalar
  • Kombiniz ateşleme yapmıyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenle her ihtimale cihaz üzerinde oynama yapmadan yardım alabilirsiniz.
  • Her kombide ateşleme arızası farklı bir şekilde gösterilir. Kombinizin markasını ve hata kodunu internette aratarak hata koduna ulaşabilirsiniz. 
  • Ateşleme hatası her kombide farklı sorunlardan dolayı meydana gelebilir. Bu sebeple kendi kombinizin servisinden yardım almanız en doğrusu olacaktır.
Yazı Konu Başlıkları

Kombi Ateşleme Arızası

Kombi ateşleme yapmıyor ise bir arıza durumu ile karşı karşıyasınız. Genel olarak kombilerin arıza kodları markadan markaya değişiklik gösterir. Bu yüzden herhangi ortak arıza kodundan bahsedemeyiz. Fakat kombilerde meydana gelen ateşleme arızalarının nedeni gaz kaynaklıdır. Yapabileceğiniz kontrol seçenekleri olsa da yardım almanız en doğru seçenek olacaktır.

Kombilerde meydana gelen ateşleme arızalarının nedenleri arasında önde gelen etken gaz problemleridir. Sizlerin müdahale edebileceği birkaç yöntem olduğundan bahsettik. Bu yöntemler gaz vanalarını kontrol etmek olacaktır. Kombi ateşleme yapmıyor ise arızanın nedeni gaz vanalarından dolayı meydana geliyor olabilir. Bu yüzden vanaların tamamen açık olduğundan emin olmalısınız.

Tabi ki de kombiler sadece gaz ile çalışmıyor. Su ve elektrik ile çalışan kombi ateşleme yapmıyor ise nedeni kaynağın eksikliği olabilir. Kontrolleri sağladıktan sonra kaynakta herhangi bir problem yoksa daha fazla müdahale etmemelisiniz. Aksi takdirde yapacağınız bilinçsiz müdahaleler arızayı daha da kötü bir hale getirebilir. Her kombinin farklı bir arıza kodu olduğundan kombi markanızın arıza kodunu da bilmelisiniz.

· Buderus kombi ateşleme yapmıyor

· Demirdöküm kombi ateşleme yapmıyor

· ECA kombi ateşleme yapmıyor

· Vaillant kombi ateşleme yapmıyor

Buderus Kombi Ateşleme Yapmıyor

Buderus kombi ateşleme yapmıyor ne yapmalıyım? Genel olarak karşılaşılan hataların arasında ateşleme sorunu bulunuyor. Bu hata ile karşılaştıysanız dikkat etmeniz gereken birkaç etken bulunuyor. Çünkü kombi ateşleme yapmıyor ise bu ev içerisindeki diğer cihazlara da etki edebilir. Eğer diğer cihazları kontrol ettikten sonra bir hata bulamadıysanız.

Sorun direkt olarak cihazınızda meydana gelmiş bulunuyor. Bu yüzden kombinizin moduna dikkat etmelisiniz. Hangi mod açıkken ateşleme yapılamadığı önemli bir etkendir. Hiçbir şekilde kombi

ateşleme yapmıyor ise sorun cihazın iç kısmında olabilir. Böyle bir durumda da işini bilen bir teknisyenden yardım almak en iyi seçenek olacaktır.

Buderus kombi ateşleme yapmıyor ise bunun nedenleri arasında birkaç tane etken olabilir. Bu etkenlere örnek vermek gerekirse cihaz içinde bulunan pompa bozulmuş olabilir. Veya kombinizde çeşitli arızalar meydana gelmiş olabilir. Bunun için yapabileceğiniz bazı müdahalelerden bahsettik. Fakat işini bilen bir teknisyenden yardım almak cihazınız için en iyi seçenek olacaktır.

Demirdöküm Kombi Ateşleme Yapmıyor

Demirdöküm kombi ateşleme yapmıyor ise uygulamanız gereken işlemler oldukça basittir. Daha önce de anlattığımız gibi ateşleme arızalarının sebepleri gaz kaynağının eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Kombi ateşleme yapmıyor ise yapmanız gereken ilk şey gaz kontrolü yapmak olacaktır. Çünkü kombi kaynaktan gelen gaz akışı ile çalışır. Bu akış sağlanamadığı durumlarda da kombi arıza moduna geçer.

Kombilerimizin kullandığı birkaç tane kaynak bulunur. Bu kaynaklar ısınma ve sıcak su ihtiyacımızı karşılarlar. Peki, kaynaklar kesilirse ne olur? Kaynakların tükenmesi veya kesilmesi durumunda aktif olarak çalışan kombiler arıza moduna geçerler. Yani ateşleme yapamaz ve hanenizi ısıtmazlar. Tabi ki de tek sebebi bu da olmayabilir. Kombi ateşleme yapmıyor ise bu nedenler arasında birçok sebep bulunur.

Örnek vermek gerekirse bu sebeplerden biri su basıncından da kaynaklanıyor olabilir. Kombi ateşleme yapmıyor ise mutlaka su basıncını kontrol etmelisiniz. Çünkü kombi su basınç değeri 1,5 bar seviyesinde olmalıdır. Bahsettiğimiz seviyenin altındaki su basınç değerlerinde kombiniz ateşleme arızası verebilir. Bu yüzden de gerekli müdahaleyi yapmanız dâhilinde istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

ECA Kombi Ateşleme Yapmıyor

ECA kombi ateşleme yapmıyor ise bunun birkaç tane nedeni olabilir? Verdiğimiz örnekler arasında bazı kombi markalarının neden ateşleme sorunu yaşadığından bahsettik. Bu sorunların bir benzeri de kombi ateşleme yapıyor sonra sönüyor şeklinde geliyor. Fakat şikâyetlerin birçoğunun sebebi farklı nedenler ötürü meydana gelebilir.

Genel olarak ateşleme problemlerinin başında gaz kaynağının kesilmesi veya su basıncından dolayı oluşan arızalar geliyor. Ama tabi ki de diğer arızalar yüzünden de aynı hata ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin ECA kombilerde meydana gelen ana kart arızası da ateşleme problemi yaratır. Böyle bir durumda yapanız gereken yetkili servisten yardım almak olacaktır.

Çünkü bildiğiniz üzere ana kart vb. arızalara sizler müdahale edemezsiniz. Eğer ederseniz karşılaşacağınız sorun daha büyük bir hal alabilir. Bu yüzden kalifiye bir teknisyenden yardım almak en iyi seçenek haline gelecektir. Yardım almanız durumunda hem siz hem de cihazınız daha güvenilir bir hizmet alabilirsiniz.

Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor

Vaillant kombi ateşleme yapmıyor ise bunun birkaç tane sebebi olabilir. Çünkü kombi ateşleme problemleri tüm markalarda meydana gelebilir. Yani kombi ateşleme yapmıyor ise endişelenmenize gerek yok. İlk olarak yapmanız gereken gaz akışının hala aynı şekilde devam ettiğinden emin olmalısınız. Bu sayede hatanın gazdan dolayı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Şunu da bilmelisiniz ki ateşleme arızaları sadece gaz kaynaklı hatalardan meydana gelmez. Ana kart problemleri, gaz armatörü veya ateşleme trafosundan dolayı meydana gelebilir. Fakat saydığımız bu etkenlere sizler müdahale edemezsiniz. Çünkü kombiler oldukça karmaşık cihazlardır. Bu yüzden kombi ateşleme yapmıyor ise hemen cihazınızın teknik sevisinden yardım almalısınız.

Kombilerde meydana gelen arızalara müdahale etmek oldukça yanlış bir harekettir. Kombi ateşleme yapmıyor ise sizlerin yapabileceği birkaç tane müdahale seçeneğinden bahsettik. Bu seçenekler dışındaki müdahaleleri teknik servisten yardım alarak düzeltmeniz gerekir. Aksi takdirde cihazınızı düzeltmeye çalışırken daha fazla zarar verebilirsiniz.

Kombi Neden Ateşleme Yapmaz

Kombiler neden ateşleme yapmaz? Kombilerde ateşleme arızalarının nedenlerinden bahsettik. Kombi ateşleme yapmıyor ise sebeplerin başında gaz kaynağında bir problem oluştuğunu söyledik. Hatta daha farklı arızalar ile de karşılaşabileceğinizden bahsettik. Kombiler genel olarak bakıldığı zaman oldukça karmaşık cihazlardır. Bu yüzden herhangi bir arıza ile karşılaştığınızda bilinçsiz müdahaleden kaçınmalısınız.

Genel olarak kombi ateşleme yapmıyor ise meydana gelebilecek arızalar oldukça geniş bir alanda incelenir. Çünkü kombilerin ateşleme yapması için kullandıkları yardımcı parçalar oldukça hassastır. Örneğin meydana gelen ana kart, izolasyon-ateşleme elektrodunda, gaz armatöründe veya ateşleme trafosundaki arızalara sizler müdahale edemezsiniz.

Bahsettiğimiz arızalar kombinizin içerisinde meydana gelir. Yani kombiler hakkında deneyime sahip değilseniz bu arızalara müdahale etmek durumun daha kötü bir hal almasına sebebiyet verebilir. Böyle bir durumda kalmamak için de yapmanız gereken oldukça basit bir önlem alma işlemidir. Kombinizin bakımlarını zamanında yaptırmak ve herhangi bir arıza olduğunda yetkili servisten yardım almadır.

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği ve Çevresel Etkiler
Yalıtım Teknolojileri: Enerji...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini artırmak, çevresel etkileri en aza indirmek…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler ve Gelecek Vizyonları
Asansör Teknolojisindeki Yeni...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm ve gelecek vizyonu ile karşımıza çıkmaktadır.
Akıllı Damlama Sulama Sistemi ile Tarım Verimliliğini Artırma Yolları
Akıllı Damlama Sulama...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sistem sayesinde bitkilerin…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm…
Akıllı Damlama Sulama Sistemi...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili…
Doğalgaz Arıza Durumunda Ne...
Doğalgaz arızaları evimizde, iş yerimizde hatta sokakta karşımıza çıkabilecek can…
Yangın Tesisatı Nedir?
Yangın tesisatı, bir yapıda olası yangın durumlarında yangının erken tespiti,…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.