Kombi Çeşitleri Ve Markaları Nelerdir?

Kombi Çeşitleri Ve Markaları Nelerdir?

Kombi Çeşitleri Ve Markaları Nelerdir?

Kombi Çeşitleri Ve Markaları Nelerdir_ Online Keşif 1
Soğuk kış ayları geldiği zaman ilk olarak aklımıza gelen cihazlar kombilerdir. Kombilerimiz ısınma, sıcak su vb. ihtiyaçlarımızın sağlanması için ideal cihazlardır. Bu yüzden her zaman ev ve iş yerlerimizde kombilere ihtiyaç duyarız. Fakat kombilerin de diğer cihazlar gibi çeşitleri ve modelleri bulunur. Gelin birlikte kombi modelleri ve çeşitlerine bir göz atalım.
Kilit Noktalar
  • Isınma ve sıcak su ihtiyaçlarınızı karşılaması için bir kombi cihazı almak istiyorsanız model ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir.
  • Alacağınız cihazın eviniz ile uyumlu olması kombiden alacağınız verimin yüksek olması için önemli bir etkendir. 
  • Eğer kombi modelleri ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi değilseniz bir mühendisten veya yetkili satış bayilerinden yardım alabilirsiniz.
Yazı Konu Başlıkları

Kombi Çeşitleri Nelerdir?

Kombi modelleri ve çeşitleri kullanıcıların ihtiyaçlarının farklılıklarına göre değişiklik gösterir. Ayrıca günden güne gelişen teknoloji sayesinde kombi cihazlarının özellikleri de gelişmeye devam ediyor. Fakat çeşitlilik olarak en çok duyulan kombi çeşitlerinden bazıları şunlardır;

  • Bacalı Kombiler
  • Hermetik Kombiler
  • Yoğuşmalı Kombiler

Bacalı Kombiler

Bacalı kombi modelleri adından da anlaşılacağı gibi baca kullanan cihazlardır. Yanma esnasında çıkan zararlı gazları baca yardımı ile dışarıya atarlar. Fakat bacanın haneye özel ve çelikten yapılması da önemli bir etkendir. 

Bazı bacalı kombilerde gaz atımı fanlar sayesinde desteklenir. Bu şekilde daha iyi bir yolla atık gazlar sistemden dışarıya atılır. Fakat şöyle bir durum var ki, bacalı kombi modelleri artık Türkiye’de yasaklanmış bulunuyor. 

Hermatik Kombiler

Hermatik kombi modelleri diğer modellere göre daha fazla tercih edilir. Çünkü çalışma prensipleri ve montaj kolaylıkları sayesinde oldukça fazla talep görüyorlar. Hermatik kombiler yanma için gerekli olan oksijeni dışardan alabiliyorlar. Ardından gerçekleşen yanmanın sonunda atık gazlar baca vasıtası ile dışarı atılıyor. 

Eğer kullandığınız veya almak istediğiniz hermatik kombi yoğuşmalı kombi modelleri arasında ise baca eğimi %2 yukarı yönde olmalıdır. Aksine kombiniz yoğuşmalı bir model değilse bu oran %2 aşağı yönde olmalıdır.  Bunun yanında kombinizi dilediğiniz yere monte ettirebilirsiniz. Çünkü hermatik kombilerde baca problemi bulunmuyor.

Elektrikli Kombiler

Elektrikli kombi modelleri diğer kombilere göre biraz farklıdır. Çünkü diğer kombilerde yakıt olarak doğalgaz kullanılırken bu cihazlarda elektrik enerjisinden faydalanılır. Böylece hem yakıt harcamadan kombi kullanımı, hem de iyi miktarda tasarruf elde edilir. Elektrikli cihazların herhangi bir yakıt salınımı olmadığı için de baca kullanımı yoktur. 

Ayrıca uzun vadede kullanımı diğer kombi modellerine göre oldukça tasarrufludur. Eğer bir de kombinizi taktıracağınız hane veya iş yerinde güneş enerjisinden yaralanıyorsa, bu oran daha da fazla artacaktır. Çünkü elektrikli kombi modelleri sayesinde hem yüksek verim hem de tasarruf oranına bir arada sahip olabiliyorsunuz. 

Yoğuşmalı Kombiler

Yoğuşmalı kombi modelleri bir bakıma hermatik kombilere benzer yapıya sahiptirler. Fakat yoğuşmalı kombiler diğer kombilere göre oldukça farklıdır. Özellikle de verim açısından. Çünkü diğer kombilerin verim oranları %75 ile %95 arasında iken, yoğuşmalı kombilerde bu oran %100 ile %109 arasında değişiklik gösterir. 

Bu nedenle de yoğuşmalı kombi kullanmak kullanıcılar açısından daha çok tercih ediliyor. Ayrıca yoğuşmalı kombilerin sağladığı tasarruflar oldukça iyi oranlara sahiptir. Çünkü yoğuşmalı kombi modelleri diğer kombilere göre sizlere %15 ile %20 arasında daha fazla tasarruf sağlayabilir. 

Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herhangi bir kombi modeli almadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç özellik ve etken bulunur. Bahsedeceğimiz bu özellik ve etkenlere oldukça önem vermelisiniz aksi takdirde alacağınız cihazdan istediğiniz performansı göremezsiniz. Hiçbir kullanıcı da böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemez. 

Bu yüzden yapmanız gereken şeylerden ilki cihazınızın kapasite seçeneğini kontrol etmeniz olacaktır. Çünkü kombi modelleri arasında kapasite seçeneğini eviniz ile doğru orantılı bir şekilde seçmezseniz, istenilen verimi almazsınız. Bir yandan da kombiniz daha fazla çalışacağı için daha yüksek faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda kalmamak için de yetkili birinden yardım alabilirsiniz. 

Çeşitli özellikleri bulunan kombilerin kullanıcı odaklı birçok çözümü bulunur. Bu çözümlerden yararlanmak istediğiniz özelliklere dikkat etmelisiniz. Kombi modelleri arasında seçim yapmadan önce tüm özelliklerinin hayatınızı kolaylaştıran işlevlerde olmaları önemli bir etkendir. Çünkü tercih edeceğiniz modelin özellikleri sizlere oldukça fazla kolaylık sağlayabilir. 

Yoğuşmalı Kombi Markaları

Gün geçtikçe gelişen teknoloji sayesinde kombi modelleri de gelişim gösteriyor. Bu sayede sağlanan verim, tasarruf ve özellikler de daha iyi bir yere geliyor. Eğer yeni bir cihaz almak istiyorsanız ve bu cihazın yoğuşmalı bir cihaz olmasını istiyor iseniz doğru düşünüyorsunuz. Yoğuşmalı cihazlar diğer kombi modelleri açısından oldukça farklıdır.  Ayrıca sağladıkları özellik ve verimde diğer cihazlardan daha iyi bir seviyededir. 

Peki, ideal yoğuşmalı kombi hangisi? Genel olarak böyle bir kavram yoktur. Çünkü her kombi markasının artık yoğuşmalı cihazları bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar hangi markayı tercih ederse etsin yoğuşmalı kombi modelleri arasından bir tanesine sahip olabiliyor. Sizler de bir yoğuşmalı kombiye sahip olmak istiyor iseniz yetkili bir satış görevlisinden yardım alabilirsiniz. 

Ayrıca yoğuşmalı kombi kullanmak sadece kullanıcılar için değil doğa için de oldukça yararlıdır. Çünkü yoğuşmalı kombiler diğer kombi modelleri gibi dışarıya fazla atık gaz bırakmazlar. Emisyon salınımı diğer kombilere nazaran oldukça azdır. Bu sayede havaya verilen atık gaz salınım değeri de oldukça düşüktür. Bu sayede de oldukça az enerji harcayarak kullanıcısına büyük ölçüde yardım ederek tasarruf salar. 

Buderus Kombi

Buderus Kombi modelleri arasından öne çıkan bir cihaz olarak GB172i’yi verebiliriz. Sağladığı üstün özellikler ve kullanıcı deneyimi ile tam yoğuşmalı cihazlara verilebilecek en iyi örneklerden biridir diyebiliriz. 

Viessmann Kombi

Viessmann Kombi modelleri arasından tam yoğuşma özelliği ile kullanıcılarına yüksek verim ve tasarruf imkânı sunabilen Vitodens 100-W Kombi her hane için ideal performansı sunabiliyor. Kolay kullanımı ile de çocuklar hariç her yaş kitlesine hitap ediyor. 

Baymak Kombi

Uzun zamandır kullanıcılarına üstün özellikler sunan Baymak Kombi modelleri, ekonomik ısınma seçenekleri ile Novadens Premix Kombi her zaman yanınızda. Yüksek enerji verimliliği ile her şartta ısınma ve sıcak su ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilir. 

Bosch Kombi

Bosch Kombi modelleri arasından öne çıkan yoğuşmalı cihaz olarak üstün performansıyla Condens 7000i W’yi verebiliriz. Kullanıcılarına sağladığı üstün çalışma performansı ile öne çıkmayı başaran modellerden bir tanesidir. 

Daikin Kombi

Şık tasarımı ve boyutları ile kullanıcılarını etkileyen Daikin Kombi modeli NDJ Smart Premix her hane için etkili çözümler sunar. Sessiz çalışma ve çeşitli özellikleri ile kullanıcılarına birçok kolaylık sağlar. Aynı zamanda tam yoğuşma özelliği sayesinde verim ve konfora her daim sahip olabilirsiniz. 

Kombi Kullanmanın Avantajları

Kombi modelleri günlük ev yaşantımızda her zaman ihtiyaç duyduğumuz cihazlardır. Isınma, sıcak su vb. ihtiyaçlarımızın hepsine çözüm sunabiliyor. Peki, kombi kullanmanın avantajları var mıdır? Elbette kombi kullanmanın avantajları bulunuyor. Kombiler verim konusunda diğer ısınma yöntemlerine göre daha verimlidirler. Kullanıcılarına sağladıkları verimin yanında özellik açısında da oldukça kullanışlıdırlar. 

Sağladıkları verimi her zaman aynı biçimde verebilmeleri için yapmanız gereken tek şey bakım yaptırmak olur. Eğer cihazınıza iyi bakarsanız o da sizlere iyi bakacaktır. Ayrıca sağladığı tasarruflar da kullanıcılarına büyük ölçüde destek olur. Bu sayede harcadığınız maliyetler tasarruf oranına orantılı şekilde sizlere geri dönüş sağlayabilir. Kombi modelleri türlerine göre farklılıklar gösterir. İhtiyacınız olan kombi modelini kalifiye bir teknisyene danışarak öğrenebilirsiniz. 

Bahsettiğimiz üzere kombi modelleri sağladıkları özellikler ile de kullanıcılarına avantajlar sağlarlar. Örnek vermek gerekirse uzaktan kontrol imkânı verilebilecek en iyi örneklerden biridir. Veya haftalık program yapabilme özelliği gibi bir örnekte verebiliriz. Sağladığı bu özellikler ile sizler de eşsiz kombi deneyiminden faydalanabilirsiniz. 

Kombi Fiyatları

Kombi modelleri sağladıkları özellikler ve avantajlara göre fiyat değişikliği gösterirler. Fakat endişe etmemelisiniz. Çünkü kombiler sağladıkları verimin yanında bir o kadar da tasarruf sağlayabilen cihazlardır. Bu sayede uzun veya kısa vadede harcanan maliyetleri kullanıcılarına geri döndürebilirler. 

Fakat bunun ne kadar sürede olacağı kullanıcıya bağlı bir etkendir. Çünkü doğru kombi kullanımı ile bu süre kısaltılabilirken, yanlış kullanımda uzayabilir. Bunun gibi durumların yaşanmaması için de doğru kombi kullanımını bilmemiz gerekiyor. Ayrıca sağladıkları özellikler ile bir yandan hayatınızı kolaylaştırırken bir yandan da bu özellikler sayesinde de tasarruf sağlayabiliyorsunuz.

Kombi modelleri kullanıcılarına sundukları özelliklere göre de fiyat değişikliği gösterirler. Bunun nedeni her kombinin kendine özel özelliklerinin bulunmasıdır. Sağladığı özellikle göre fiyatı değişen kombilerden hangisine ihtiyacınız olduğunu öğrenmek istiyorsanız bizlere ulaşarak ihtiyacınız olan kombiyi en kısa zamanda bulabilirsiniz. 

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği ve Çevresel Etkiler
Yalıtım Teknolojileri: Enerji...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini artırmak, çevresel etkileri en aza indirmek…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler ve Gelecek Vizyonları
Asansör Teknolojisindeki Yeni...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm ve gelecek vizyonu ile karşımıza çıkmaktadır.
Akıllı Damlama Sulama Sistemi ile Tarım Verimliliğini Artırma Yolları
Akıllı Damlama Sulama...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sistem sayesinde bitkilerin…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm…
Akıllı Damlama Sulama Sistemi...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili…
Doğalgaz Arıza Durumunda Ne...
Doğalgaz arızaları evimizde, iş yerimizde hatta sokakta karşımıza çıkabilecek can…
Yangın Tesisatı Nedir?
Yangın tesisatı, bir yapıda olası yangın durumlarında yangının erken tespiti,…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.