Sivrisinekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları

Sivrisinekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları

Sivrisinekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları

Sivrisinekleri-Uzaklaştırmanın-Doğal-Yolları-Online-Keşif-1
Yaz aylarının belkide en kötü durumlarından bir tanesi sivrisineklerin ortaya çıkmasıdır diyebiliriz. Vızıldayan sesleri ve kaşıntılı ısırıkları nedeniyle sivrisinekler en kötü kabuslarımızdan biri haline geldiler. Bu nedenle de can sıkan bu canlılarla mücadele etmemiz gerekebiliyor. Sadece yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, doğal yöntemler sayesinde de uzak tutulabiliyor. Sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitleri sayesinde yaz aylarında bile sivrisinekleri uzak tutmak mümkündür.
Kilit Noktalar
  • Başa bela olan sivrisineklerden korunmak için sadece kimyasal ilaçlar değil, doğal yöntemler de kullanılabiliyor. 
  • Sivrisineklerin hangi bölgelerde bulunacağı belli olmadığı gibi, onları çeken etkenlerin de çevrede bulunmaması gerekiyor. 
  • Kimyasal seçeneklerin yerine doğal yolları tercih etmek sağlık açısından her zaman daha iyi bir seçenektir.
Yazı Konu Başlıkları

Sivrisinek Koruyucu Doğal Yöntem Neden Kullanılıyor?

Sadece vızıldayan sesleri ile değil, aynı zamanda taşıdıkları hastalıklar ile de sinekler büyük bir tehdit oluşturuyor. Genel olarak birçok kişi kaşıntılı ısırıklar ve sesleri yüzünden sinekleri sevmeseler de sorun bundan daha büyük. Bu sebeple de sineklere karşı belirli önlemlerin alınması gerekiyor. Kimyasal sivrisinek kovucular çeşitli alerjik ve astım sıkıntılarına yol açabiliyor. Bu sebeple de sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitleri sayesinde farklı yollara başvuruluyor. 

Çünkü kimyasal sivrisinek kovucular son yıllarda uzun süredir kullanılan en yaygın yöntemlerdir. Fakat kimyasal yöntemlerin birkaç dezavantajı olabiliyor. Bu dezavantajlar arasında şu maddeler bulunuyor; 

  • Sağlığa zararlı kimyasallar içerirler,
  • Alerjik reaksiyona neden olabilirler,
  • Hamile ve küçük çocuklar için uygun değildir,
  • İnsan bedeninin yanında çevreye de zararı bulunuyor.

Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntem ve Sinekleri Çeken Nedenlerdir?

Sinkeler ev ve işyerleri gibi yerlerde en çok karşılaştığımız böceklerden bir tanesidir. Oldukça can sıkıcı türlerden biri olan sinekler, belirli kokulara duyarlıdır ve bu kokuların peşinden gitmeyi severler. Bu sebeple de bu kokuların baskın olduğu yerlerde sıkça görülmeleri normaldir. Kokulara hassas olan bu canlıları uzak tutmanın yollarından biri de duyarlı oldukları kokuları ve etkileri ortadan kaldırmaktır. Bu koku ve etkilerin hepsini ortadan kaldırmak mümkün olmadığı için de sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitleri kullanılıyor.  

sivrisinek kovucu doğal yöntem

Vücut Isısı

Tüm canlılar etrafına belirli bir düzeyde vücut ısısı yayar. Sinekler, gelişmiş algılayıcıları sayesinde de etrafa yayılan bu vücut ısısını izleyebiliyorlar. Bu canlıların çevremizde olmasının en büyük nedeni de vücudumuzdan çıkan ısı miktarıdır. Bu sebeple de en çok sıcakkanlı canlıların çevresinde sinek görülüyor. Algılayıcıları sayesinde ısıyı takip edebilen sinekler sadece doğal veya yapay yöntemlerin kullanılması ile uzaklaştırılabiliyorlar. Fakat sinekler açık havadaki ortamlarda bu ısıyı takip edemeyebiliyorlar. 

Etrafa dağılan vücut ısısını takip eden sinekler sadece sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitleri sayesinde uzaklaştırılıyor. Çünkü açık havada her ne kadar ısı takip etme yetenekleri çok gelişmiş olmasa da, belirli bir kaynağı algılayabilirler. 

Ter

Gün içerisinde fiziksel olarak yaptığımız aktiviteler sırasında terleyebiliriz. Vücudumuzun gerçekleştirdiği fonksiyonlardan biri olan terleme de sinekleri çeken etkenlerden bir tanesidir. Terleme sırasında etrafa yayılan kokular sinekleri cezbeden bir aromaya sahiptir. Bu nedenle de genelde terlendiğinde daha fazla sinek ısırığı ile mücadele etmek kaçınılmazdır. Çünkü ortaya çıkan bu koku sinekleri bizlere çeken en büyük etkenlerden bir tanesidir. 

Yiyecek ve İçecek Kokuları

Yiyecek ve içecek kokuları sinekler için oldukça dikkat çekici kokular arasındadır. Özellikle de etrafa aşırı koku saçan yemekler, sineklerin etrafınıza toplanması için bir deniz feneridir de denebilir. Çünkü bu canlılar özellikle de yemek kokularına karşı aşırı duyarlıdır. Eğer yemek ve içecek kalıntısı çürümüşse durum daha farklı bir hal alabiliyor. Sinekler, uzun süre dışarıda kalan ve çürüyen yiyeceklerin olduğu yerleri çok severler. Bu nedenle de genellikle çürüyen yemeklerin ve çöp teneklerin yanında görülüyorlar. 

Sivrisinek Koruyucu Doğal Yöntem ve Korunma Yolları

Sivrisineklerden korunmak için çeşitli alternatifler bulunuyor. Fakat bu canlılardan korunurken kullanılan kimyasallar çeşitli sağlık sıkıntılarına yol açabiliyor ve tetikleyebiliyor. Bu nedenle de sineklerden korunmak için sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitlerinden faydalanmak en doğru seçenek olacaktır. Çünkü sinekleri uzak tutmak için cilde sürülen kimyasallar oldukça zararlıdır. Özellikle de cilt ve solunum hastalıklarına sahip olan kişiler için. 

Sineklerden korunmak için doğal yöntemler bulunsa da, bazı önlemler alarak hiçbir şey uygulamadan da bunu sağlamak mümkündür. Örneğin evlerimizde ve giyimimizde yapacağımız küçük değişikler ile sinekleri etrafımızdan uzak tutabiliriz. Bu korunma yolları içerisinde şu maddeler yer alıyor. 

  • Giyim değişikliği,
  • Ev ve bahçe düzeni değişikliği,
  • Sineklik kullanımı.
sivrisinek kovucu doğal yöntem

Giyim

Doğal sivrisinek kovucu kullanmak yerine sivrisinekleri uzak tutmak için yapılan değişikliklerden biri de giyimdir. Gündelik olarak giymeyi tercih ettiğimiz kıyafetlerimiz sivrisinekleri yakınımıza çekebiliyor. Bu nedenle de dışarıya park, piknik ve diğer açık alanlara giderken mutlaka ne giydiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü açık renkli giysiler sivrisineklerin bizleri fark etmesini engeller. Koyu renkli kıyafetler ise sineklerin bizleri görmesini kolaylaştırır. Ayrıca ormanlık alanlara giderken veya açık alanlarda gezintiye çıkarken uzun kollu kıyafet tercihi yapılabilir. Bu şekilde sinekler sizleri rahatsız etmeyecektir. 

Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntem; Ev ve Bahçe Düzeni

En çok zaman geçirdiğimiz yerler evlerimizdir. Sivrisineklerin bulunduğu ve bundan en çok rahatsız olduğumuz yerler elbette evlerimiz. Bunun için ev veya bahçe düzenini değiştirmeniz gerekebiliyor. Çünkü bahçelerde bulunan çeşitli bitkiler sineklerin çevreye toplanmasına sebebiyet veriyor. Bu sebeple de yeniden bahçe düzeni yapılıp bu bitkileri kaldırabilirsiniz. 

Bir yandan sinekleri evlere çeken diğer etken ise durgun sular ve birikintilerdir. Devamlı olarak hareket etmeyen, durgun sular sineklerin etrafa toplanmasını sağlıyor. Bu nedenle, durgun suların temizlenmesi de gerekiyor. Daha sonra ise evlerde sineklerin girebileceği çatlak ve delikler kapatılmalıdır. Bu şekilde sivrisinek kovucu doğal yöntem gerekmeden de sinekler uzak tutulabiliyor. 

Sineklik Kullanımı

Evler için alınan önlemler arasında en çok tercih edileni sineklik kullanımıdır. Sineklik kullanımı sineklerin kesin bir şekilde evin içerisinde girmesini engeller. Bu nedenle de uygulanması kesin çözümler içerisinde yer alıyor. Tek seferlik olmak üzere verilen bir ücretle uzun bir süre boyunca sineklikler kullanılabiliyor. Fakat sineklerin eve girişini tamamen önlemek istiyorsanız, tüm pencere ve kapılara sineklik takılması gerekiyor. Bu şekilde sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitlerini kullanmanıza gerek kalmıyor. 

Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntem

Her şeyde olduğu gibi bu konuda da doğal yollardan yararlanmak her zaman daha iyi bir seçenektir. Sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitleri sayesinde dışarı çıkarken, piknik yaparken veya doğada keyifli vakit geçirirken rahatça dolaşabilirsiniz. Buradaki en önemli noktalar, hem sivrisineklerden kurtulmak hem de kimyasal koruyucular kullanmamaktır. Bu şekilde sağlığınız da kimyasal koruyucular yüzünden tehdit altında kalmıyor. Doğal sivrisinek kovucu sprey olarak tanıtılan ürünlerde de genellikle kimyasallar bulunuyor. Bu sebeple de tamamen doğal ürünler kullanılması gerekiyor. 

sivrisinek kovucu doğal yöntem

Lavanta Yağı

Doğal yolla sivrisinek kovucu yapmak için tercih edebileceğiniz ilk şey lavanta yağıdır. Lavanta yağının kokusu sinekleri etrafınızdan uzak tutmak için kesin çözümlerden bir tanesidir. Çünkü bu canlılar lavanta yağının kokusundan nefret ederler. Bu nedenle de vücudunuzun açıkta kalan kısımlarına lavanta yağı sürerseniz, sineklerin size yaklaşmamasını sağlayabilirsiniz. Sivrisinek kovucu doğal yöntem çeşitlerinden olan lavanta yağı, oldukça faydalı bir koruyucudur. 

Ayrıca farklı şekillerde de kullanılabiliyor. Örneğin lavanta yağını direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bir yandan da suyla karıştırıp sprey şişesine koyarak sprey halinde de kullanabiliyorsunuz. Bu şekilde de doğal sivrisinek kovucu sprey haline getiriliyor. Sprey halinde kullanmak birçok yerde yağı cildinize uygulamak için oldukça kolay bir kullanım sağlayacaktır. 

Okaliptüs Yağı

Tıpkı lavanta yağı gibi okaliptüs yağı kullanmak da sinekleri uzak tutan etkenlerden bir tanesidir. Yeni Zelanda’ya ve Avustralya’ya özgü yetişen bu bitki, sinekleri kovmak için ihtiyaç duyulan keskin kokuya sahiptir. Uçucu yağlardan biri olan okaliptüs yağı, keskin ve ferahlatıcı bir kokuya sahiptir. Bir yandan güzel kokarken bir yandan da sinekleri uzak tutabiliyor. 

Okaliptüs yağını kullanmak için iki seçenek vardır. Saf halde cilde uygulanabiliyor, ya da sprey haline getirilerek kullanılıyor. Uçucu bir yağ olduğu için herkes kullanmamalıdır. Hamile, alerjik reaksiyona ve cilt tahrişine sahip kişilerin kullanmadan önce mutlaka doktora danışması öneriliyor. Bu şekilde sivrisinek kovucu doğal yöntem olarak da kullanılıyor. 

Limon Otu Yağı

Sivrisinekleri uzak tutmak için kullanılan diğer bir yağ seçeneği de limon otundan elde edilen yağdır. Bizler için bu koku oldukça güzel ve ferahlatıcı olsa da sinekler için değildir. Limon otu yağı sinekleri uzak tutan bir kokuya sahiptir. Bu nedenle de doğal sivrisinek kovucu olarak gündelik hayatta kullanılıyor. Ayrıca yağ lambası ve difüzöre ilave edildiği zaman da kolaylıkla etraftaki sinekleri uzaklaştırabiliyor. 

Limon otu yağının sağladığı birçok fayda vardır. Bu faydalar arasında şu maddeler bulunuyor;

  • Güvenli ve doğaldır,
  • Kimyasal madde içermez,
  • Çevreye zararı yoktur,
  • Kolay uygulanabiliyor,
  • Ekonomiktir. 

Nane Yağı

Bildiğimiz üzere nane, kendi ferah kokusu ile öne çıkan ve oldukça sevilen kokulardan bir tanesidir. Bizler için oldukça güzel bir koku olan nane yağı kokusu, sivrisinekler için kovucu özelliğe sahiptir. Sivrisineklerin koku duyularını etkileyerek, rahatsız eden nane yağı sayesinde doğal yolla sivrisinek kovucu yapılabiliyor. Bu nedenle de kimyasal kovucular yerine doğal nane yağı tercih ediliyor. Ayrıca iki saate varan koruma süresi ile de oldukça ekonomiktir. 

sivrisinek kovucu doğal yöntem

Sarımsak

Genel olarak sarımsak kokusu herkes tarafından beğenilen ve tercih edilen kokulardan bir tanesi değildir. Fakat sarımsağın sağladığı faydalardan bir tanesi de sivrisinekleri uzak tutmasıdır. Sivrisinek kovucu doğal yöntem olarak karşımıza çıkan sarımsak, oldukça etkili yöntemlerden bir tanesidir. Sivrisinekleri uzak tutmak için sarımsak saf halde, yağ olarak veya sprey haline getirilerek kullanılabiliyor. 

Sirke

Sivrisinekleri uzak tutmak için kullanılan bir diğer doğal yöntem ise sirkedir. Bu koku da tıpkı sarımsak kokusu gibi çok sevilen kokulardan değildir. Fakat sivrisinekler için sirke kokusu oldukça kötü bir kokudur. Bu nedenle de sirke kokusunun baksın olduğu yerlere sinekler yaklaşmazlar. Doğal sivrisinek kovucu sprey haline getirilebilen sirke karışımı ile sivrisineklerden korunmak oldukça kolaydır. 

Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntem ve Alternatif Yöntemler

Sivrisineklerden korunmak için birçok doğal yöntemden bahsettik. Bu doğal yöntemlerin yanında, kullanılan diğer alternatif yollar da vardır. Örneğin sinek kovucu elektronik cihazlar veya kapanlar kullanmak da sinekleri çevreden uzaklaştırıyor. Ayrıca sineklik kullanımı ile de evlerimizin içerisine girmeleri engelleniyor. 

Kategoriler: [post_category]

Online Keşife Abone Ol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği ve Çevresel Etkiler
Yalıtım Teknolojileri: Enerji...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini artırmak, çevresel etkileri en aza indirmek…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler ve Gelecek Vizyonları
Asansör Teknolojisindeki Yeni...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm ve gelecek vizyonu ile karşımıza çıkmaktadır.
Akıllı Damlama Sulama Sistemi ile Tarım Verimliliğini Artırma Yolları
Akıllı Damlama Sulama...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sistem sayesinde bitkilerin…

Online Keşife Bültene Abone ol

Güncel Konular

Yalıtım Teknolojileri: Enerji Verimliliği...
Yalıtım teknolojileri günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Enerji verimliliğini…
Asansör Teknolojisindeki Yeni Dönüşümler...
Asansör teknolojisi günümüzde hızla gelişmekte olup, pek çok yeni dönüşüm…
Akıllı Damlama Sulama Sistemi...
Akıllı damlama sulama sistemi tarım verimliliğini artırmak için oldukça etkili…
Doğalgaz Arıza Durumunda Ne...
Doğalgaz arızaları evimizde, iş yerimizde hatta sokakta karşımıza çıkabilecek can…
Yangın Tesisatı Nedir?
Yangın tesisatı, bir yapıda olası yangın durumlarında yangının erken tespiti,…

Dilediğiniz Makaleyi Bulun...

Online Keşif'teki çerezler hakkında?

Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.

Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.