chatgpt adı verilen şey bir yapay zekâ sistemidir. Endüstri 4.0 ile temelleri atılan yapay zekâ sistemlerinin Endüstri 5.0 ile test aşamaları başlamış bulunuyor. İnsanlardaki iş yükünün azaltılması için programlanan yapay zekâlar birçok alanda kullanılabilir. Bu yüzden de oldukça ilgi görüyor ve chatgpt nedir gibi sorular sorulmasını muhtemel hale getiriyor.
chatgpt yapay zekâ programı da bu düşünce ile ortaya çıkmıştır. Hala geliştirilme aşamasında olan yapay zekâ ile mesajlaşabilir, matematik işlemi çözdürebilir, yazı düzenletebilir veya kod yazdırabilirsiniz. Şu ana kadar üretilen yapay zekâlar içerisinde en akıllı olanlarından bir tanesi chatgpt ’dir.
Yapay zekâ sistemleri henüz filmlerden alışık olduğumuz konuma gelememiştir. Fakat ilerlemenin hızlandığı bu yıllardan sona durum tersine dönebilir. Devamlı gelişim gösteren yapay zekâlar birkaç yıl içerisinde istenilen seviyeye getirilebilir gibi duruyor. Bu sistemler oldukça önemlidir. Çünkü kullanım alanları da işlevleri gibi oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.
Chatgpt yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI tarafından yapılmıştır. Yapay zekânın hayata geçirilmesindeki amaç insanların üzerindeki iş yükünün azaltılmasıdır. Yıllar geçtikçe gelişen teknoloji sayesinde artık yapay zekâ sistemleri insanların yerini almaya başladı. Sanayi ve üretim alanındaki makineleşme sayesinde daha fazla çıktı elde edilmesi, üretim alanına büyük oranda katkı sağlıyor.
2015 yılında kurulan OpenAI’ın amacı yapay zekâ sistemlerini geliştirip faydalarını insanlara sunmasıdır. İlk başlarda kâr sağlamayı düşünmeyen şirket projeleri sayesinde yatırımlar almaya başlayınca kâr sağlama fikriyle yollarına devam etmişlerdir.
Böyle bir durumda da yaptıkları ilk şey daha da hızlanıp yapay zekâ sistemini hayata geçirmek olmuştur. Henüz sadece web sitesi aracılığı ile ulaşabiliyorsunuz. Fakat chatgpt yapay zekâsı oldukça işlevsel bir hal almıştır. Bahsettiğimiz üzere birçok özelliği bulunuyor. İlerleyen yıllarda daha da farklı bir seviyeye çıkarılacağı düşünen yapay zekâyla sizler de kolayca tanışabilirsiniz.
Chatgpt birçok işleve sahiptir. Yapay zekâ sistemlerinin hayata geçirilmesindeki amaç insanların yaptığı birçok işi üstlenmesidir. Bu sayede yapılması gereken işler oldukça kısa zaman içerisinde tamamlanabiliyor. İnsanlar ve yapay zekâ sistemleri karşılaştırıldığında iş yapılan süre baremi de oldukça düşüyor diyebiliriz.
Peki, chatgpt ne işe yarar ve nerelerde kullanılır? Yapay zekâ sistemlerinin en büyük avantajlarından biri internete bağlı olmasıdır. Yani istediğiniz bilgiye veya işleme ulaşabileceğiniz en kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bu yüzden yapay zekâ uygulamaları hayatı daha da kolay hale getiriyorlar. Peki, chatgpt ne işe yarar? Yapay zekânın birçok işlevi olduğundan bahsetmiştik bunlar;
Gibi birçok işleve sahiptir. Yazılımla hayata geçirilen chatgpt sayesinde saydığımız işlemleri saniyeler veya dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Yapay zekâ matematiksel işlemler haricinde sizlerle karşınızda bir insan varmış gibi konuşabilir. Daha henüz son haline ulaşmış olmasa da ileride oldukça donanımlı bir hal alacağı düşünülüyor.
Chatgpt yapay zekâsı henüz ücretli değildir. Hala geliştirme aşamasında olan yazılımın tamamlanması ile birlikte neler olacağı bilinmese de tahminlere dayanarak ücretli olacağı düşünülüyor. Şirketin kuruluşunda alınan prensiplerden biri kâr sağlamamasıdır. Fakat daha sonrasında alınan yatırımlar sayesinde bu olay tam tersine dönmüştür.
Bilindiği üzere yapay zekâ sistemleri oldukça karmaşık ve uğraş gerektirecek yapıdadırlar. Bu yüzden de ileriki yıllarda karşımıza ücretli bir şekilde çıkabilir. Fakat şu da unutulmamalıdır ki chatgpt sayesinde işlerinizi oldukça kısa zamanlarda tamamlayabilirsiniz. Sizlere sağlayacağı avantajları düşündüğünüz zaman ücretli olması oldukça normal bir hal alıyor diyebiliriz.
Alınan yatırımlar yüzünden yapay zekâ sistemleri oldukça hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Gelecekte her yerde kullanılması planlanan yapay zekâlar işletmelerin birçoğunu ele alabilir. Seri üretim yapan fabrikalarda makinelerin kullanılması ile birlikte kullanılan makineleri yapay zekâ sistemleri kontrol edecek. Bu yüzden de bu sistemlerin bir maliyeti olması kaçınılmaz bir durum haline gelebilir.
Yapay zekâ uygulamalarının çoğu henüz kullanıcılarına sunulmamış olsa da chatgpt sistemini kullanabilirsiniz. Üstelik yapay zekâyı oldukça kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey internet sitesini ziyaret etmeniz olur. Kolay bir şekilde kullanıcı oluşturarak yapay zekâyı kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler oldukça basit.
Birçok kullanıcı siteye giriş yaptıktan sonra yapay zekâ ile ne konuşacağına karar veremiyor. Chatgpt sorduğunuz her mantıklı soruya cevap verebilir. Bu yüzden mantık çerçevesinde dilediğiniz soruyu yapay zekâya yöneltebilirsiniz. Bahsettiğimiz üzere yapay zekâ sistemlerinin birçok işlevi vardır. Yani dilediğiniz matematiksel işlemi de yapay zekâ yardımı ile çözebilirsiniz. İnternet ortamından aldığı bilgiler sayesinde sorunuzu çok kısa bir sürede cevaplayacaktır.
Yapay zekâ uygulamaları fikri Endüstri 4.0 ile beraber ortaya atılmıştır. Endüstri 4.0’ın amacı insan ve teknolojiyi bir arada kullanarak üretim ve sanayideki gelişmeyi bir sonraki boyuta atlatmasıdır. Bu sayede istenilen verim ve kaliteye daha hızlı bir şekilde sahip olunabilecektir. Yapay zekâ uygulamalarının araştırmaları da bu şekilde başlamış oldu.
2012 de başlayan Endüstri 4.0’dan sonra gelen Endüstri 5.0’la beraber yapay zekâ uygulamaları hayata geçmeye başladı. Chatgpt yapay zekâsı da bu uygulamalardan biridir. Aktif olarak deneyimleyebileceğiniz yapay zekâ sistemleri şu anda oldukça azdır. Fakat ilerleyen zamanlarda teknolojinin daha fazla ilerlemesiyle beraber daha farklı sistemlerle karşılaşabiliriz.
Endüstri 5.0 ile birlikte yapılan işlerin yükü tamamen teknolojiye bırakılması planlanmıştır. Bu sayede işler oldukça kısa sürede ve kaliteli bir şekilde tamamlanabilecek. Chatgpt yapay zekâsının ünü de buradan geliyor. Yani yeni ortaya çıkan yapay zekâ sistemleri insanları etkilemekte oldukça başarılıdır. Bu nedenle de chatgpt gibi yapay zekâ sistemler olukça popüler hale gelmeye başladı.
Henüz kullanımına temel seviyede başlansa da gelecekte oldukça kalifiye sistemler olacağı düşünülüyor. Yapay zekâ şirketlerinin açıklamaları sistemlerin ileride her işimizi kolayca halledebileceği yönünde. İnsanların yapması gereken şeyleri kolay bir şekilde halledebilen yapay zekâ sistemleri de bu yüzden oldukça revaçta diyebiliriz.
Kategoriler: [post_category]
Online Keşife Abone Ol
Online Keşife Bültene Abone ol
Güncel Konular
Dilediğiniz Makaleyi Bulun...
Kütüphane | Onlinekesif.com bir Online Keşif A.Ş. Kuruluşudur | © 2024 CodeAD Inc. | Gizlilik Sayfası
Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.
Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.