Buderus kombiler, evlerimizi ısıtan ve sıcak su ihtiyacımızı karşılayan önemli cihazlardır. Ancak zaman zaman karşılaştığımız arızalar nedeniyle bu kombilerin verimliliği düşebiliyor. Buderus kombi arıza kodları arasında en sık karşılaşılanlardan biri su sızıntısı, peteklerin ısınmaması veya kombinin çalışmamasıdır. Ayrıca bu gibi durumlarla karşılaştığınızda mutlaka uzman bir servisten destek almalısınız.
Buderus kombiler genellikle güvenilir olmalarıyla bilinse de bazı durumlarda sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında kombinin su basıncının düşmesi, radyatörlerin ısınmaması ya da kombinin sesli çalışması gelir. Ayrıca bu gibi durumlarla karşılaşıldığında öncelikle kombiyi kapatıp kontrol etmeniz öneriliyor.
Eğer kombinizin su basıncı düşükse, su basıncını doğru seviyeye getirmek için kombiye su takviyesi yapmanız gerekebiliyor. Ayrıca radyatörler ısınmıyorsa, peteklerin hava alıp almadığını kontrol ederek su seviyesini kontrol edebilirsiniz. Kombinin sesli çalışması durumunda ise fan motorunda ya da fan motoruna bağlı parçalarda arıza olabiliyor, bu durumda servis desteği almanız öneriliyor.
Sorun | Çözüm |
Su basıncının düşmesi | Su seviyesini kontrol edip su takviyesi yapılması |
Radyatörlerin ısınmaması | Hava alma kontrolü ve su seviyesinin kontrol edilmesi |
Kombinin sesli çalışması | Fan motoru ve parçalarının kontrol edilmesi |
Buderus ısıtma sisteminizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız, sorunu gidermenize yardımcı olacak bir hata kodu görüntüleyebiliyor. İşte bazı yaygın Buderus kombi arıza kodları ve anlamlarının bir listesi:
F01: Ateşleme yok
F02: Gazsız alev algılandı
F03: Gaz vanası arızası
F04: Çalışma sırasında alev kaybı
F05: Baca gazı sıcaklığı çok düşük
F06: Baca gazı sıcaklığı çok yüksek
F07: Su basıncı çok düşük
F08: Su basıncı çok yüksek
F09: Su sıcaklığı çok düşük
F10: Su sıcaklığı çok yüksek
F11: Fan hatası
F12: Yanlış sıcaklık sensörü
F13: Yanlış basınç sensörü
CL; Sıcak suda sensörle alakalı bir sorun
SH: EMS işlevinde kesinti
CP: Boyler sensörünün algılanmaması
9C: Kod anahtarının algılanmaması
3A: Fan hızının dengeli olmaması
QP: Şalterin dengesiz olduğunu belirtir
3C: Basınç sisteminde yer alan şalterde kapatılma sorunu
2E: Kombinizin suyunun eksik olduğunu belirtir. Suyun, kombinin altında yer alan su musluğundan takviye edilmesi gereklidir.
8Y: Anakart üzerinde yer alan 8-9 köprüsünün takılı olmaması
2P; Ani sıcaklık yükselmesi
4Y: Kombiden giden suyun ölçeği ile ilgili sorun
4C: Kombinin emniyet termostatı olarak bilinen sistemin devreye girmesi
6A: Gaz girişi ve gaz girişine yer alan ateşleme sisteminde sıkıntı
EC: Elektriksel bir sorun
EL: Kombiye düşük voltaklı elektrik gelmesi hatası
6C: Cihazınızın sensörleri cihaz kapandığı halde alev algılaması
EP: Yeniden başlatma tuşuna gereğinden fazla basılması
3A: Diferansiyel basınç şalteri işletme sırasında çalışmaması
Buderus ısıtma sisteminizde bir hata kodu görüyorsanız ve bunun ne anlama geldiğinden emin değilseniz, kullanım kılavuzuna başvurmalı veya yardım için kalifiye bir teknisyene başvurmalısınız. Isıtma sisteminizin güvenli ve düzgün çalışmasını sağlamak için herhangi bir hata kodunu mümkün olan en kısa sürede ele almak önemlidir.
Buderus marka kombilerde karşılaşılan arızaları belirtmek amacıyla kullanılan semboller, kombinin panelinde yer alır. Ayrıca bu semboller aracılığıyla kombinizin hangi tür bir arıza ile karşı karşıya olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. Örneğin, su basıncı düşük olduğunda genellikle bir damla işareti belirir. Kombinizde karşılaştığınız semboller hakkında daha detaylı bilgi almak için kullanım kılavuzunu kontrol etmelisiniz.
Buderus kombi arıza kodları 6a hata kodu, Buderus kombinizin kontrol panelinde görüntülenebilecek bir hata kodudur. Bu kod, kombinizin sıcaklık sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. Sensör hasar görmüş veya arızalı olabiliyor. Bu, kombinizin yanlış çalışmasına neden olabiliyor.
Bu sorunu gidermek için önce kombinizi kapatıp tekrar açarak sıfırlamayı denemelisiniz. buderus kombi arıza kodları devam ederse, sıcaklık sensörünü kontrol etmeniz ve hasarlı veya arızalıysa değiştirmeniz gerekebiliyor. Ayrıca düzgün bir şekilde sabitlendiklerinden ve düzgün çalıştıklarından emin olmak için sensöre giden kabloları ve bağlantıları da kontrol etmek isteyebilirsiniz.
Kombinizin üzerinde kendiniz çalışmakta rahat değilseniz, sorunu teşhis etmek ve onarmak için kalifiye bir teknisyene başvurmanız öneriliyor. Bu nedenle kombilerin taşınması ve onarımı tehlikeli olabiliyor ve üzerinde çalışırken tüm güvenlik kurallarına ve talimatlarına uymak önemlidir.
Buderus GB122, ısıtma ve sıcak su üretimi için kullanılan bir kombidir. Bu nedenle kombinizle ilgili sorun yaşıyorsanız, sorunu tanımlamanıza yardımcı olacak bir hata kodu görüntüleyebiliyor. İşte Buderus GB122 kombisinde görüntülenebilecek bazı yaygın hata kodlarının bir listesi ve anlamları:
F1: Bu hata kodu ateşleme sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Hatalı bir ateşleme elektrodu veya gaz valfindeki bir sorundan kaynaklanabilir.
F3: Bu hata kodu sirkülasyon pompasında bir sorun olduğunu gösterir. Arızalı bir pompadan veya kablolamada bir sorundan kaynaklanabilir.
F5: Bu hata kodu alev sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. Arızalı bir alev sensöründen veya ateşleme sistemindeki bir sorundan kaynaklanabilir.
F6: Bu hata kodu, akış sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. Hatalı bir akış sensöründen veya sirkülasyon pompasındaki bir sorundan kaynaklanabilir.
F7: Bu hata kodu, hava basıncı şalterinde bir sorun olduğunu gösterir. Arızalı bir hava basıncı şalterinden veya havalandırma sistemindeki bir sorundan kaynaklanabilir.
F8: Bu hata kodu, sıcaklık sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. Arızalı bir sıcaklık sensöründen veya sirkülasyon pompasındaki bir sorundan kaynaklanabilir.
Buderus marka kombi cihazlarında olabilecek arızalar çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Öncelikle, arızanın nereden kaynaklandığını tespit etmek için cihazın kullanım kılavuzu veya teknik veri dosyasındaki arıza giderme adımlarına bakmanız önerilir. Eğer arıza giderme adımlarını uygulamaya çalışırsanız, ancak arıza hala devam ediyorsa veya cihazı tamir etme yetkiniz yoksa, lütfen bir Buderus kombi yetkili servis hizmetine başvurun. Bir Buderus yetkili servis hizmeti, cihazın arızalı bölümünü belirleyebilir ve onu doğru bir şekilde tamir edebiliyor. Ayrıca, Buderus yetkili servis hizmetleri ayrıca cihazınızın periyodik bakımını da yapabiliyor, böylece cihazınız daha uzun süre çalışmaya devam edebiliyor.
Ancak siz yine de şunları yapabilirsiniz;
Öncelikle kombinin güç aldığından ve termostatın doğru ayarlandığından emin olun. Ayrıca sorun güç ve termostat değilse, sistemdeki basıncı kontrol etmek isteyebilirsiniz. Çünkü kombiler düzgün çalışması için uygun su basıncına güvenir ve düşük basınç sorunlara neden olabiliyor. Bu nedenle kombinin ön tarafında bir basınç göstergesi arayarak basıncı kontrol edebilirsiniz. Basınç 1 ila 1,5 bar arasında olmalıdır. Basınç çok düşükse, sıkışan havayı serbest bırakmak ve basıncı artırmak için radyatörlerin kanamasını deneyebilirsiniz.
Sorun basınç değilse, tıkanmadıklarından emin olmak için hava giriş ve çıkış ızgaralarını kontrol etmek isteyebilirsiniz. Tıkanırlarsa, bu kombinin çalışmasıyla ilgili sorunlara neden olabiliyor.
Üstelik Buderus kombinizi, kontrol sistemi ile de kontrol edebilirsiniz. Buderus kombi kontrolü, kombinizi termostat veya akıllı telefon uygulaması gibi merkezi bir konumdan kontrol etmenizi ve izlemenizi sağlayan bir kontrol sistemidir. Ayrıca kontrol sistemi, ısıtma ve sıcak suyun sıcaklığını ayarlamanıza, ısıtma ve sıcak su kullanımını planlamanıza ve kombinin performansını izlemenize olanak tanır. Aynı zamanda zamanlayıcı, enerji tasarrufu modları ve uzaktan erişim gibi özelliklere de sahip olabiliyor.
Kombiniz ile ilgili yaşadığınız tüm sorunlar için Online Keşif Jet Servisler bölümünden destek alabilirsiniz. Online Keşif sayesinden en kısa sürede kombi ve tüm iklimlendirme cihazlarınızdaki sorunlarınız çözülecektir.
Buderus kombiler, yüksek enerji verimliliği ve tasarruf sağlayan özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu nedenle kombiler, modern teknolojiyi kullanarak enerji tüketimini en aza indirirken maksimum performans sunar. Enerji tasarrufu sağlamak için düzenli bakım ve temizlik önemlidir. Ayrıca termostatik vanalar kullanarak odalarda gereksiz enerji harcamasını engelleyebilirsiniz.
Yöntem | Açıklama |
Düzenli Bakım | Kombinizin performansını artırmak ve enerji tasarrufu sağlamak için düzenli bakım yapılmalıdır. |
Termostatik Vanalar | Odaların sıcaklığına göre otomatik olarak ayar yapabilen termostatik vanalar kullanarak enerji israfını engelleyebilirsiniz. |
Programlanabilir Termostatlar | Kullanmadığınız zaman dilimlerinde kombinin çalışmasını durdurarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. |
Kombilerde sıkça karşılaşılan arızalar arasında su basıncı düşüklüğü, ateşleme sorunu, su sıcaklığı ayarında problemler ve fan arızaları sayılabiliyor.
Kombinizde su basıncının düşmesinin sebepleri arasında su kaçağı, hava kabarcıkları, genleşme tankının işlevini yerine getirememesi veya kombi doldurma hattında sorunlar olabiliyor.
Kombiniz ateşleme yapmıyorsa, öncelikle gaz tesisatını kontrol ederek gaz akışını tekrar sağlamalısınız. Ayrıca ateşleme elektrodu, gaz valfi ve ateşleme hattını da kontrol etmek gerekebiliyor.
Kombiniz su sıcaklığını ayarlamıyorsa, termostatın veya sıcaklık sensörünün arızalı olma ihtimali yüksektir. Bu durumda bu parçaların kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi gerekebiliyor.
Kombinizin fanı arızalıysa, cihazın ateşleme işlemi gerçekleşmeyebiliyor veya fan ses yapabiliyor. Fan arızasının kontrol edilmesi ve gerekiyorsa uzman bir servis tarafından onarılması gerekir.
Kategoriler: [post_category]
Online Keşife Abone Ol
Online Keşife Bültene Abone ol
Güncel Konular
Dilediğiniz Makaleyi Bulun...
Kütüphane | Onlinekesif.com bir Online Keşif A.Ş. Kuruluşudur | © 2024 CodeAD Inc. | Gizlilik Sayfası
Bu site, cihazınızda bilgi depolamak için çerezler kullanır – bazıları sitemizin çalışması için gereklidir, diğerleri ise siteyi ve reklamlarımızı geliştirmemize yardımcı olur, ancak siz izin vermedikçe gerekli olmayan çerezleri ayarlamayacağız.
Tercihlerinizde istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz.